ръце в един ден

17.04.06
20:11

тренирам от 5 месеца с 1 месец в началото претрениране за съжеление.
Проблем ли е ако правя ръцете в един ден? Може ли да претренирам така?
1.гърди,предно и средно рамо
2.почивка
3.гръб,задно рамо
4.почивка
5.ръце 2упр бицепс и 2 трицепс
6.почивка
7.почивка

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

17.04.06
20:16

[quote author=“spllldag”]тренирам от 5 месеца с 1 месец в началото претрениране за съжеление.
2.почивка
3.гръб,задно рамо
4.почивка
6.почивка
7.почивка

Може да претренираш, може и да не претренираш. :)
Зависи от броя и интензивността на упражнения, серии, повторения..:)
Също зависи и от работните ти тежести.

17.04.06
20:33

[quote author=“vladimir.nikolov”][quote author=“spllldag”]тренирам от 5 месеца с 1 месец в началото претрениране за съжеление.
2.почивка
3.гръб,задно рамо
4.почивка
6.почивка
7.почивка

Може да претренираш, може и да не претренираш. :)
Зависи от броя и интензивността на упражнения, серии, повторения..:)
Също зависи и от работните ти тежести.

гърди 3упр гръб 3 упр. ръце по 2упр рамо по 1упр
всичко по 3 серии
Е как ще е по-добре в един ден ли ръцете или с голяма МГ да комбинирам?

17.04.06
20:35

Изглежда добре. Не си прекалил с упражненията.
Пробвай, ако не видиш резултат(усещаш, че може да претренираш) намали леко.
Успех. ;)

17.04.06
20:38

Въпроса ми е дали ръцете в един ден или гърди/трицепс и гръб/бицепс ?

17.04.06
20:39

[quote author=“spllldag”]Въпроса ми е дали ръцете в един ден или гърди/трицепс и гръб/бицепс ?

Пробвай ръцете в един ден - така леко ще ги акцентираш.

17.04.06
20:40

[quote author=“vladimir.nikolov”][quote author=“spllldag”]Въпроса ми е дали ръцете в един ден или гърди/трицепс и гръб/бицепс ?

Пробвай ръцете в един ден - така леко ще ги акцентираш.

окей мерси

^Vlastelina^

18.04.06
01:01

Краката къде са  :?:  :wink:

18.04.06
08:46

[quote author=”^Vlastelina^”]Краката къде са  :?:  :wink:

Е не е задължително...
Аз имам 68-69 бедро горе-долу и... като цяло може да се каже, че панталони не се намират лесно ;)

18.04.06
10:00

Ако са ти били в застой ръцете аз ти препоръчвам гърди бицепс ,гръб трицепс..Аз тренирх 3 месеца само ръце и нямаше никъв ефект сега откак преминах на гб и гт съм супер доволен :)
Успех!

18.04.06
10:15

[quote author=“Epoc”]Ако са ти били в застой ръцете аз ти препоръчвам гърди бицепс ,гръб трицепс..Аз тренирх 3 месеца само ръце и нямаше никъв ефект сега откак преминах на гб и гт съм супер доволен :)
Успех!

Ааа... каква е била идеята на това да тренираш “само” нещо?

Щото аз преди 4-5 години правех общо взето “само” лицеви опори (”само”, понеже беше всекидневно)... накрая лягаш, правиш 60-тина от раз и... се чудиш дали изобщо си правил нещо.

По темата:

От големите мускулни групи и упражненията за тях също натоварваш ръцете. На мен лично лежанката ми натоварва и бицепса по-основно. За гръб като тренирам трицепс, рамо и малко бицепс ми се натоварват...
Но да правиш “само” нещо за определен период от време няма смисъл... изобщо.

Ако имаш възможност за всеки ден трениране - по една мускулна група на ден/съответно на седмица. Корем и кардио въобще не ги смятам тук. Да си правиш коремни никак не ти пречи на гърдите...

18.04.06
10:22

[quote author=“spllldag”].
Проблем ли е ако правя ръцете в един ден?

Не! 8)

От големите мускулни групи и упражненията за тях също натоварваш ръцете. На мен лично лежанката ми натоварва и бицепса по-основно. За гръб като тренирам трицепс, рамо и малко бицепс ми се натоварват...

Сигурен ли си за това?Незнам на мен,пък и на почти всички хора при лег ми се натоварват трицепса и рамото,а при гръб бицепса и задното рамо,понеже 1-вите са свързани и работят при бутащите движения а 2-рите при дърпащите..а интересно при теб са обратно.
По темата.Мисля че няма да претренираш.Може за трицепс да правиш с 2 серии повече от бицепса,но и така е добре и от време на време да вкарваш и суперсерии.

18.04.06
11:04

[quote author=“obelka”]

Сигурен ли си за това?Незнам на мен,пък и на почти всички хора при лег ми се натоварват трицепса и рамото,а при гръб бицепса и задното рамо,понеже 1-вите са свързани и работят при бутащите движения а 2-рите при дърпащите..а интересно при теб са обратно.
По темата.Мисля че няма да претренираш.Може за трицепс да правиш с 2 серии повече от бицепса,но и така е добре и от време на време да вкарваш и суперсерии.

Мисля, че всичко си е “по темата”. Няма лошо да се разтегли малко в същата насока от директния въпрос. По-добре от пускането на нова нали :)

Вече доста години съм в залата (вече само там, другите спортове прекъснах) и... да винаги ми е било чудно. Още от самото начало имах проблеми с натоварването на гърдите. Правейки каквото и да е - лицеви опори, лежанки, кофички... натоварването в гърдите е минимално. Само първия ден след тренировка за гърди, след някаква по-голяма пауза ми е “проблемен” - с лека мускулна треска. После очевидно се влиза в тонус... все пак дори след 1 седмица сериозно трениране не е редно да имаш мускулна треска на вече тренирани групи.

За натоварването. Само и изключително изолирани упражнения (скотово например) си натоварвам бицепс само. Всичко друго ми натоварва ръцете. Независимо дали прави гърди, или гръб - натоварване в бицепсите, трицепсите и рамената има задължително. А 10 кг разлика в лежанката със сигурност ще се отрази по-натоварващо на някоя от по-малките мускулни групи.

Винаги са ми казвали, че “си е до самия начин на правене на упражнението”. Възможно. Факт е, че мускулните групи не са ми се развили... несъразмерно, а какво натоварвам повече от едно, или друго упражнение е без значение.

И има огромна разлика. За по-тежките и с повече време прекарано в залата хора килограмите са високи (за упражненията). Разликата в това дали правиш горен скрипец за гръб с фитили, или без е от голямо значение при самото дърпане, особено при по-високите кг с които тренираш.
Дърпайки 80 кг без фитили натоварваш предмишница, трицепс, малко бицепс... и при всяко следващо дърпане “стискаш” и държиш тези мускулни групи в напрежение.
Правейки го с фитили определено намалява натоварването особено във хвата, предмишницата и донякъде ръката като цяло, изолирайки гърба повече от колко да блъксаш “на голо”.

ЗА ТЕМАТА директно:

Суперсерий... мисля, че е за доста напреднали и... като цяло е безмислено, поне за мен. Ако искаш да натовариш една мускулна група яко, прави по 3-4 вида упражнения с много кг, по 6-8 повторения. Предполследна серия ти е максимална - така, че със зор да направиш 3-5, дори с помощ. След това имаш 2 варианта. Или слагаш с по-малко килограми една серия с колкото можеш повторения за “доизблъскване” (сори за термина), или последната ти серия е максимално килограми - правиш колкото можеш, дори с 1-2 с помощ вдигания. Веднага сваляш кг, пак правиш колкото можеш. Веднага сваляш... на 3-4-тия път може само лоста да ти остане и да направиш 6-7 вдигания (все пак не си спирал) - и ще има по-голям ефект от колкото да правиш “суперсерий” от типа на “яко блъскане с минимална, дори никаква почивка в упражненията и серийте”

Пробвай. Стига да правиш управжненията по правилния начин и да усещаш ефект - екстра.
Не забравяй, че мускула расте по време на почивка, а не докато блъксаш в залата. Претоварвайки нервната си система може да доведо дори до обратни ефекти, ако не - то поне няма да постигнеш напредък.

18.04.06
21:06

[quote author=“Epoc”]Ако са ти били в застой ръцете аз ти препоръчвам гърди бицепс ,гръб трицепс..Аз тренирх 3 месеца само ръце и нямаше никъв ефект сега откак преминах на гб и гт съм супер доволен :)
Успех!

Мен пък като правя един ден ръце ми растат повече,индивидуална е работата.

18.04.06
21:19

[quote author=“Size”][quote author=“Epoc”]Ако са ти били в застой ръцете аз ти препоръчвам гърди бицепс ,гръб трицепс..Аз тренирх 3 месеца само ръце и нямаше никъв ефект сега откак преминах на гб и гт съм супер доволен :)
Успех!

Мен пък като правя един ден ръце ми растат повече,индивидуална е работата.

Абе суперсерия се прави 1-2 пъти в месец понеже като се прекалява не се усеща и няма никъф ефект

03.05.06
10:16

КРАКА ИМАШ ЛИ?!

03.05.06
22:02

[quote author=“gm_ivanov”]КРАКА ИМАШ ЛИ?!

Е 100 % има крака  :D :D :D

04.05.06
14:11

ами, дано, но ЗАЩО НЕ ГИ ТРЕНИРА:):):)

25.05.06
16:23

Ами виж са аз вчера пробвах ръце в един ден и съм много доволен! Ето какво правих:

започваш с бицепс:
1.Прав с крив лост - 3 серии както следва 8/6/6 повторения като гледаш сяка серия да покачваш тежестта (по този начин правиш сичките упражнения)
2.сядаш на пейка с наклон 45 градуса пак 3 серии - 8/6/6
3.Скотово с крив лост - 3 Х 8/6/6

след това трицепс:
1. Лег с тесен хват 3 по 8/6/6
2. Френско - 3 по 8/6/6
3. Трицепс Екстензии с две ръце - 3 по 8/6/6
и накрая довършваш трицепса със суперсерия:
1.скрипец с металното лостче - сяка серия по 12 повторения
2.скрипец с важето - пак сяка серия по 12 повторения

какъв е резултата на следващия ден:
съвсем малка болка в бицепса, но за сметка на това по 0.5 см на сяка ръка!  :lol:

25.05.06
23:06

[quote author=“WiNniE_tHePooH”]Ами виж са аз вчера пробвах ръце в един ден и съм много доволен! Ето какво правих:

започваш с бицепс:
1.Прав с крив лост - 3 серии както следва 8/6/6 повторения като гледаш сяка серия да покачваш тежестта (по този начин правиш сичките упражнения)
2.сядаш на пейка с наклон 45 градуса пак 3 серии - 8/6/6
3.Скотово с крив лост - 3 Х 8/6/6

след това трицепс:
1. Лег с тесен хват 3 по 8/6/6
2. Френско - 3 по 8/6/6
3. Трицепс Екстензии с две ръце - 3 по 8/6/6
и накрая довършваш трицепса със суперсерия:
1.скрипец с металното лостче - сяка серия по 12 повторения
2.скрипец с важето - пак сяка серия по 12 повторения

какъв е резултата на следващия ден:
съвсем малка болка в бицепса, но за сметка на това по 0.5 см на сяка ръка!  :lol:

точно тва и аз правя и наистина Вини Пух е прав

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1