Тичане по стълби

Прескочи до:
ГН

13.08.10
12:21

За мен тичането на стълби е най-доброто кардио и имам възможност да го практикувам вкъщи по всяко време на годината.

АН

13.08.10
14:06

И да падаш по стълбите. :Д

13.08.10
18:25

veronique: на едно място прави високо вдигнато коляно, по-енергично и ще усетиш разликата ;)
стълби също е добър вариант, ако имаш тази възможност:)

Мнението беше редактирано от bacarkata на 13.08.10 18:25.

ГН

14.08.10
10:13

казано от anonymous на 13.08.10, 14:06:

И да падаш по стълбите. :Д

Наблюдателен си!  (devil)

Стълбите също са отлично кардио защото те по дефиниция са интервални - нагоре висока интензивност, надолу - ниска.

10.04.11
13:50

ще възродя отново темата защото не искам да правя същата подобна... та въпроса ми е .... живея в доста висока къща с 40 стъпала до последния етаж.. от няколко дни тичам по стълбите издържам около 7 обиколки нагоре надоло т.е тичам 280 стъпала нагоре и 280 надоло.. въпроса ми е този вид тичане помага ли за изчистването на корема (скоро ще вкарам НВД). Мечтата ми е добре оформени плочки...  Иначе ако питате за килограми... 168см 61кг. Кажете кое според вас е по ефективно за изчистване на корема - тичане по стълби 7-8пъти по 40 стъпала (с времето повече) ИЛИ тичане на място 25-30мин. Благодаря предварително ... искам да видя вашето мнение :)

И двете ще ти свършат работа, но ако трябва да залагам бих го направил за качването на стълби. :)

22.07.12
23:10

Аз имам въпрос. Работата ми е свързана с постоянно изкачване на стълби и ходене. Наистина отнема много енергия и накрая на деня едва се държа на краката си. Храня се умерено - преобладават протеини, въглехидратите ми идват основно от салати и овесени ядки. При положение, че работя всеки ден, как не свалих и грам от бедрата(те са ми проблемна зона)?
Къде би могъл да е проблемът?

Факторите са бая. С оскъдната предоставена информация, едва ли бихме могли да ти кажем къде е проблема от раз.

Първо, доколкото виждам в изоставения ти дневник, храненето ти е отивало към глад. Гладът върши работа, но само за кратко. После взима своите жертви, ако мога така да се изразя.

Второ, може би нямаш за сваляне в краката. Ти може и да мислиш, че имаш, но реално да не е така, нито за околните, нито за собственото ти тяло. При жените долната част на тялото си е природно/генетично надарена с повече мазнини.

Това е основното, което мога да кажа по поста ти. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.07.12 09:15.

24.07.12
09:30

Какво да кажа, така и не успях да съм постоянна във воденето на дневници (blush)
Честно казано не го правя умишлено, нито се лишавам от нещо, което наистина ми се яде.. просто не изпитвам глад за повече. Знам, че жените лесно трупаме в тази област и имаме склонност да гладуваме. Това, което не разбирам е, как преди съм била в много по-добра форма с далеч по-ниска физическа активност и по-некачествена храна...
Със сигурност не правя нещо както трябва, де.  Понеже с толкова стълби и ходене, определено енергията се изразходва лесно (:

24.07.12
18:04

От известно време и аз ходя да бягам по стълби и мога категорично да заявя, че това е най-добрата кардио тренировка!

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 24.07.12 18:05.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1