Амино-киселини

19.04.06
20:40

я обеснете малко за Амино-киселините. Имам намерения да изпия около 60 таблетки и да ги комбинирам със креатин и протеин като сам към края на цикала.Даже няма да е зле да ми обесните какво представляват амино-киселините защото въобще не съм запознат

19.04.06
20:48

[quote author=“boxko”]я обеснете малко за Амино-киселините. Имам намерения да изпия около 60 таблетки и да ги комбинирам със креатин и протеин като сам към края на цикала.Даже няма да е зле да ми обесните какво представляват амино-киселините защото въобще не съм запознат

накратко какво представляват виж тук
http://www.bb-team.org/stuff/000120.php

19.04.06
21:08

да обаче този пост не ми помога преди малко го прочетох

19.04.06
21:13

Вземи си BCAA ,няма да съжаляваш

19.04.06
21:21

А колко ще ми струват. И какво да очаквам от тях вредят ли по някакъв начин какъв им е ефекта и така нататак даи малко по-подробно (ако не затруднявам)

19.04.06
21:31

[quote author=“boxko”]А колко ще ми струват. И какво да очаквам от тях вредят ли по някакъв начин какъв им е ефекта и така нататак даи малко по-подробно (ако не затруднявам)

виж са хубаво е да пиеш аминокиселини понеже предотвратяват катаболните процеси
демек разграждане на мускула разпадане
ам БЦАА тва са амино с разклонени верижки и те са добри
подобряват азотната задръжка и усилва доизграждането и възстановяването на мускулите
спомага за покачването на МГ и горене на мазнини,трите най-изобилстващи киселин
левцин,валин,изолевцин и за хора които искат да подържат гликогеновите запаси стабилни без да консумират големи количества въглехидрати,като изгарят мазнини в същото време
продава се и на прах препоръчвам да си земеш
БЦАА на Оптимум 200 капсули по 1000 мг за 50 кинта и на прах има
150 гр-60 и 300г-88 лева
пие се преди и след една чаена лъжичка с връх 5 гр

19.04.06
21:45

Амино 2700 на Универсал са добри за цената си(20-22лв)120табл.

19.04.06
22:02

[quote author=“G_UniTeD”]Амино 2700 на Универсал са добри за цената си(20-22лв)120табл.

И аз към тях съм се ориентирал а като почна да ги пия силата ми ще се повиши ли сажелявам че пак питам ама не схващам какъв ефект точно имам ако може да ми обесните малко по просто :)

19.04.06
22:06

[quote author=“boxko”][quote author=“G_UniTeD”]Амино 2700 на Универсал са добри за цената си(20-22лв)120табл.

И аз към тях съм се ориентирал а като почна да ги пия силата ми ще се повиши ли сажелявам че пак питам ама не схващам какъв ефект точно имам ако може да ми обесните малко по просто :)

сила мисля че не дават може малко ММ да качиш
нали ти казах да не ти се разпадат мускулите затва се пие

19.04.06
22:09

Съмнявам се да ти се покачи силата.Покачването на силата зависи от куп неща и не бива да разчиташ конкретно на аминокиселините за това.

20.04.06
11:35

да не правя нова тема мога ли да попитам кои амино киселини са най-изгодни щото мисля ся да си почна хранителния режим и да пия само амино?

20.04.06
12:02

[quote author=“boxko”][quote author=“G_UniTeD”]Амино 2700 на Универсал са добри за цената си(20-22лв)120табл.

И аз към тях съм се ориентирал а като почна да ги пия силата ми ще се повиши ли сажелявам че пак питам ама не схващам какъв ефект точно имам ако може да ми обесните малко по просто :)

Надали ще увеличиш силата си,но ако ги пиеш редовно и както трябва можеш да качиш някои и друг сантиметър.Но все пак не очакваи много това е само добавка.Добрите резултати идат главно от доброто хранене и тренировки.
Ето ти малко подробна информация за аминокиселините:
Аминокиселини

Аминокиселините са основните градивни елементи на белтъчините в човешкото тяло. Те играят важна роля и за развитието на мускулите. Главните аминокиселини са 20. Всяка от тях съдържа специфична аминогрупа (NH2) и карбоксилна група (СООН), въглероден и водороден атом. Съществуват още над 150 аминокиселини, но в състава на белтъчините съществуват само основните 20.

Няма еднакви аминокиселини. Всяка една се различава от другата, заради състава си, заради страничната група, или заради въглеводородният скелет, верига (R), които съдържа. В зависимост от вида на веригата, аминокиселините биват два вида - незаменими и заменими. Незаменимите и основни аминокиселини са осем на брой - метионин, треонин, триптофан, левцин, изолевцин, лизин, фенилалвинин и валин. Те са незаменими, защото не се произвеждат в тялото, а се налага да се поемат от хранителните продукти (или от спортните препарати и лекарства). Другите 12 аминокиселини са заменими (неесенциални), т.е. тялото може да ги произведе, ако има нужда от тях. Левцинът, изолевцинът и валинът се наричат “верижно разклонени аминокиселини (ВРАК/BCAA). Важна неесенциална аминокиселина за културистите е аргининът. Най-богатите храни на аминокиселини са тези, които имат високо съдържание на белтъчини - месо, риба, млечни продукти, бобови храни и др. Животинските източници на аминокиселини съдържат повече незаменими (есенциални) аминокиселини от растителните продукти и затова са по-препоръчвани за употреба. Но от друга страна те съдържат и повече мазнини.

Класификацията на протеините може да се направи по няколко начина: В зависимост от произхода си, протеините са млечни, яйчни, соеви, говежди или в зависимост от вида на хранителния продукт. Прието е, че яйчните храни са най-ефективни за покачване на маса, поради високото съдържание на белтъчини.

Според състава на аминокиселните, които съдържат. Обикновено са протеини, богати на верижно разклонени (ВРАК/BCAA) аминокиселини, аминоесенциални протеини (съдържат само осемте есенциални АК) и протеини, съдържащи АК с изменен профил (освен основните, съдържат и някои неесенциални АК). ВРАК и АК с изменен профил са най-ефективни за покачване на маса. АК с разклонен профил обаче могат да служат и за релеф, в зависимост от това какви АК са добавени към есенциалните. Аминокиселините спомагат за възстановяването на мускулните тъкани. Те участват също и в растежа и развитието на мускулатурата. Когато организмът усвои нужните му аминокиселини, той може да произвежда над 50 000 различни белтъчни вещества и още над 15 000 ензими. Но аминокиселините не само взимат участието в синтезата на ензими в тялото. Те оказват влияние и върху настроението, концентрацията, агресивността, съня, сексуалния нагон и повечето настроения.

Съществуват препарати с високо съдържание на свободни аминокиселини. Ефектът от приема на свободни аминокиселини е по-голям в сравнение с приемането на протеинови концентрати. Това се дължи на по-доброто им възприемане от човешкия организъм. По принцип след като белтъчините се поемат от организма, в храносмилателната система се разграждат до ди- и три-пептиди /съединения, съдържащи две до три аминокиселини/. Тези пептиди се “всмукват” от специализирали се за това клетки в тънкото черво, разграждат се от тези клетки до свободни аминокиселини и освободените вече аминокиселини се прехвърлят в кръвния ток. След навлизането им в кръвния ток, отделните аминокиселини се транспортират до всички нуждаещи се от тях клетки, преминават в тях и се използват за синтезата на необходимите и сцефични за съответните клетка/тъкан/орган белтъчини и ензими. Така белтъчният синтез (в това число и увеличаването на мускулната маса) по време се случва едва след разпадането на белтъчините от храната на аминокиселини. Ето тук идва и разликата между обикновения прием и поемането чрез препарат. При приемането на аминокиселини във вид на препарат, строежът на мускулите започва веднага, тъй като “строителният материал” не се нуждае от смилане, а е в готов за употреба от клетките вид. Ето затова аминокиселинните препарати имат по-силен ефект и от протеините на прах. Дори и да не приемате аминокиселини под формата на препарат, това индиректно става чрез приетата храна (особено ако е богата на белтъчини). Най-често белтъчния прием се равнява на 1-2 г на телесно тегло в зависимост каква е целта на “приемащия” ги. Някои “момчета” взимат и над 2 г (3-4) на телесно тегло, но това не е препоръчително.

Тъй като получавате аминокиселините от хранителните продукти, не са ви необходими големи дози при употребата им като препарати. Но все пак ако сте решили да взимате, то 1-2 грама дневно са достатъчни. Тази доза е достатъчна за снабдяване на тялото с аминокиселините, необходими за храносмилането и белтъчния синтез. Когато приемате аминокиселини е важно да приемате и достатъчно калории, тъй като съществува опасност клетките ви да ги използват за гориво, вместо като структурни единици. Повечето спортисти предпочитат да ги приемат около половин час след тренировка, когато организмът е склонен към по-пълноценно усвояване на приетите вещества.

20.04.06
19:08

[quote author=“Don_Korleone”]да не правя нова тема мога ли да попитам кои амино киселини са най-изгодни щото мисля ся да си почна хранителния режим и да пия само амино?

Genesis 1900 , 325 tabl - 42 лв

20.04.06
23:09

[quote author=“Jay_C”][quote author=“Don_Korleone”]да не правя нова тема мога ли да попитам кои амино киселини са най-изгодни щото мисля ся да си почна хранителния режим и да пия само амино?

Genesis 1900 , 325 tabl - 42 лв

Има ли ги в SNC ,ако не в кой магазин и къде се намира  :?:

20.04.06
23:31

[quote author=“Hush Puppy”][quote author=“Jay_C”][quote author=“Don_Korleone”]да не правя нова тема мога ли да попитам кои амино киселини са най-изгодни щото мисля ся да си почна хранителния режим и да пия само амино?

Genesis 1900 , 325 tabl - 42 лв

Има ли ги в SNC ,ако не в кой магазин и къде се намира  :?:

Няма ги.Има ги в silata.com или на Пиротска 3-ноне така пише в сайта им. :roll:

energymax

20.04.06
23:35

[quote author=“Jay_C”][quote author=“Don_Korleone”]да не правя нова тема мога ли да попитам кои амино киселини са най-изгодни щото мисля ся да си почна хранителния режим и да пия само амино?

Genesis 1900 , 325 tabl - 42 лв

на 42лв не съм ги виждал,видях ги на едно място на 46 или 48лв!

20.04.06
23:37

[quote author=“energymax”][quote author=“Jay_C”][quote author=“Don_Korleone”]да не правя нова тема мога ли да попитам кои амино киселини са най-изгодни щото мисля ся да си почна хранителния режим и да пия само амино?

Genesis 1900 , 325 tabl - 42 лв

на 42лв не съм ги виждал,видях ги на едно място на 46 или 48лв!

В силата са 42.

energymax

20.04.06
23:48

да много гадна цена,ако взимаш само тях трябва да плащаш доставката!

21.04.06
21:22

А да знаете какво е действието на Аминокиселините в/у организма, смисъл по някакъв начин вредят ли? Защото напоследък си пия редовно по 5 аминос  ( 85/6 кила съм ) обаче снощи получих някакво прерязване или от стомаха или от черния дроб  :cry:

21.04.06
21:50

АК са напълно безвредни,пий си ги спокоино.Съмнявам се че това ‘’прерязване’’ което си получил е в резултат от деиствието на амино киселините.

21.04.06
21:52

Не знам от какво е ама в момента пак леко ме прерязва или нещо стомаха или сърце  :cry:  Ама ще ходя на лекар няма как. Мерих си кръвното налягане 120 на 55 ( долната граница е мн ниска ). А възможно ли е, понеже вечер пия повече вода и се получава нещо като рязко пълнене на стомаха с вода да е от това :?  Вече какви ли не мисли ми вървят  :D

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1