диета-как е

20.04.06
22:08

7 часа-чай+100гр сирене
10 часа-100 гр фъстъци или бадеми + кисело мляко с 2% масленост
1:00-черен хляб(Макс-2малки филии)+2 варен белтъка от яйце
3:30-пилешка или пуешка пържола(малка)[без хляб]
6:00-прясно мляко+75 гр кашкавал
8:00-сок от грейпфрут(натурален)-250 мл.-без захар е сока или салата
10:00(преди лягане)-половин лимон
Опитвам се да спазвам така наречения “Delta Wave” сън от 9 до 10…
Та?
Добре ли е или не ?

djpetko: Здравей. Когато правиш една диета е хубаво да напишеш всеки артикул колко грама е, съответно енергийната му стойност и от какви елементи се състои тя: Например:
Извара x250гр. 200ккал; 43бел; 1,5маз; 4,5въгл.;

После е хубаво да напишеш колко кг си, възраст, ръст и тегло и да изчислиш своето BMR. След това извади 300-400ккал. и сравни с ОБЩО калории на диетата при условие, че ОБЩО въглехидратите ти са около или под 100гр. След това публикувай резултатите и тогава ще можем да говорим и да коментираме сгрешил ли си някъде или пък си взел наистина чудесно решение!Успех!

M_

21.04.06
21:27

[quote author=“Vesselin.Sokolov”]djpetko: Здравей. Когато правиш една диета е хубаво да напишеш всеки артикул колко грама е, съответно енергийната му стойност и от какви елементи се състои тя: Например:
Извара x250гр. 200ккал; 43бел; 1,5маз; 4,5въгл.;

После е хубаво да напишеш колко кг си, възраст, ръст и тегло и да изчислиш своето BMR. След това извади 300-400ккал. и сравни с ОБЩО калории на диетата при условие, че ОБЩО въглехидратите ти са около или под 100гр. След това публикувай резултатите и тогава ще можем да говорим и да коментираме сгрешил ли си някъде или пък си взел наистина чудесно решение!Успех!

ти направо го разби  :wink:

Иначе по темата...тоя сока в 8ч. вечета не ми допада още повече ..без захар? какъв е тоя сок ако ядеш плодове си ги яж сутрин и изключи сички други натурални бози и т.н. както и фрешове и други подобни..
А там маката пилешка пържола може да не е малка..все пак ти не си дал никакви грамажи и други де и можеш да включиш нещо като салатака или тараторче или нещо от сорта към това ядене
ии...друго яйцата ако са две си ги яж цели а 100грама фъстъци на 1 път с млякото идват можеби малко повече, така че пробвай да ги намалиш и пак казвам не си дал никакви описания..

M_U_T_O: Идеята ми е, че когато си готов да правиш диета за сваляне, трябва да я изпипаш така, че да получиш максимален ефект за това , че се ограничаваш. Предполагам отнема не повече от 2 часа да прочетеш всичко в сайта за това как се сваля. Тези 120 минути могат да спестят 120 дни  , че и повече, безрезултатни диети. Дано момчето да излезе сериозно и си направи домашното!  :)

22.04.06
12:14

фъстъците и млякото са си добре. това е около 40гр. протеин, нищо че е растилетен. махни сока. вместо кашкавала може да го смениш със сирене. преди лягане едно кисело мляко с 100гр извара

M_

22.04.06
14:22

100 грама фъстъци са малко по малко от 600 калории и  има приблизително към 50гр мазнинии и с киселото мялко от 2% още 200 калории това са 800 калории...(не знаем мерките на момчето де) обаче по моя преценка това ще му е около една трета от дневния прием...
Това имах впредвид

23.04.06
00:04

Значи 1,87 съм,85 кг,20 годишен,искам да смъкна поне едно 5 килограма...
Всъщност тая диета 2-3 дни я изпробвах и не беше особено ефективна...
Ако можете да ми направите някоя ще е добре,защото поне 15-16 дни се лутам  :D
ИТМ ми е 22…

djpetko: Здравей. Между другото аз съм 1.87 и ако си 85кг не знам просто защо искаш да отслабнеш...Както и да е... BMR-a ти е :2029.5
т.е. толкова калории са ти необходими само, за да живееш. Не съм сигурен (моля някой да ме поправи ако греша), но за средна физичека активност БМР-а се умножава по 1.3 (т.е. ако си ходиш на фитнес около 4 дни седмично). Резултатът е:2638.35ккал. Вадиш 500ккал. и става 2138ккал. Сега трябва да отвориш енергийните таблици да се  хванеш на работа...и сега едно примерче.

Извара 250гр
3 яйца x 20гр
Фъстъци 100гр.
Ориз 50гр.
Пилешко 300гр( ядеш го на 2 пъти)
2 x Кисело мл. 2%
Извара 250гр

Общо : Белтъци 231.22
        Мазнини 99.06
        Въглех.  108
        Ккал    2237

Необходимо е и да си зобаш протеинче след тренировка и преди лягане. Както и Л-карнитин (Аз го вземах ~ 40 мин. преди кардио) Хайде успех и пиши какво става!

23.04.06
09:51

[quote author=“M_U_T_O”]100 грама фъстъци са малко по малко от 600 калории и  има приблизително към 50гр мазнинии и с киселото мялко от 2% още 200 калории това са 800 калории...(не знаем мерките на момчето де) обаче по моя преценка това ще му е около една трета от дневния прием...
Това имах впредвид

не забравяй че тези 50гр. мазнини са растителни  :wink:  така че не само може да яде фъстъци , а е и перепоръчително  :)

23.04.06
14:45

Прекалено малко ядеш,да не си 50 кила?Сложи още мляко и месо,също въглехидрати.Кажи някакви години и мерки.

23.04.06
21:55

[quote author=“Size”]Прекалено малко ядеш,да не си 50 кила?Сложи още мляко и месо,също въглехидрати.Кажи някакви години и мерки.

не ям толкова бе пич...
Просто питах за тази диета дали е добра,защото колкото разбирам фитнес,толкова не разбирам от правилно хранене.. :lol:

[quote author=“Vesselin.Sokolov”]djpetko: Здравей. Между другото аз съм 1.87 и ако си 85кг не знам просто защо искаш да отслабнеш...Както и да е... BMR-a ти е :2029.5
т.е. толкова калории са ти необходими само, за да живееш. Не съм сигурен (моля някой да ме поправи ако греша), но за средна физичека активност БМР-а се умножава по 1.3 (т.е. ако си ходиш на фитнес около 4 дни седмично). Резултатът е:2638.35ккал. Вадиш 500ккал. и става 2138ккал. Сега трябва да отвориш енергийните таблици да се  хванеш на работа...и сега едно примерче.

Извара 250гр
3 яйца x 20гр
Фъстъци 100гр.
Ориз 50гр.
Пилешко 300гр( ядеш го на 2 пъти)
2 x Кисело мл. 2%
Извара 250гр

Общо : Белтъци 231.22
        Мазнини 99.06
        Въглех.  108
        Ккал    2237

Необходимо е и да си зобаш протеинче след тренировка и преди лягане. Както и Л-карнитин (Аз го вземах ~ 40 мин. преди кардио) Хайде успех и пиши какво става!

ю
10х за помощта  :D
ще го изпробвам
BTW:Новата ми цел не е отслабване с 5 кг(т.е. от 85 на 80),вече е отс с 2,5 кг от 85 на 82.5 :)

Не пускай поредни постове моля !!! Още повече пък подканки !!!!Ако имаш да добавиш нещо използвай бутона “промени” !!! Обединих ти поста
Astor

:oops:  :oops:  :oops:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1