Няма изход...

29.04.06
19:07

Здравейте.Искам да се изкажа относно желанието ми да се храня разделно и най-вече здравословно.Но за съжаление,има неща,които ми пречат да правя това.От една страна-пренебрежителните забележки от страна на най-близките ми,които ме мислят за “Луда”,ако не искам да си похапна месо или сладолед.Най-вече и от обкръжението ми,(ученичка съм),всички си мислят,че това което правя е “диета” и искат да ме “откажат”.Просто,не разбират,че аз не искам най-новата вафла а ябълка.Проблемът е и друг:”лафката” на училището е пълна само с боклуци,разни сладки и вредни неща.Даже не зареждат с плодове.Наистина,като слеза долу,погледът не ми се спира върху нищо здравословно и некалорично-сандвичи с мазни салати и колбаси,меденки,банички...Допустимо ли е поне да си взимам Зайо Байо?То ми изглежда най-добре.
И все пак-оказа се,че е трудно в днешно време да избягаш от всичко това,натиск получаваш от всякъде.Особено,когато си на 16.

29.04.06
19:31

до колкото разбрах проблема ти идва от това, че ти се храниш здравословно, а другите те бъзикат.разбира се.няма човек в днешно време, който да не става обект на подигравки за това, че друса кисело мляко в голямото, а не си купи 2 банички с боза.това не трябва да те притеснява, а да те мотивира, защото ще дойде лятото и ще си проличи кой колко банички е нагъвал в голямото :lol: не им обръщай внимание и продължавай напред.успех :)

29.04.06
19:40

[quote author=“lilink”]Здравейте.Искам да се изкажа относно желанието ми да се храня разделно и най-вече здравословно.Но за съжаление,има неща,които ми пречат да правя това.От една страна-пренебрежителните забележки от страна на най-близките ми,които ме мислят за “Луда”,ако не искам да си похапна месо или сладолед.Най-вече и от обкръжението ми,(ученичка съм),всички си мислят,че това което правя е “диета” и искат да ме “откажат”.Просто,не разбират,че аз не искам най-новата вафла а ябълка.Проблемът е и друг:”лафката” на училището е пълна само с боклуци,разни сладки и вредни неща.Даже не зареждат с плодове.Наистина,като слеза долу,погледът не ми се спира върху нищо здравословно и некалорично-сандвичи с мазни салати и колбаси,меденки,банички...Допустимо ли е поне да си взимам Зайо Байо?То ми изглежда най-добре.
И все пак-оказа се,че е трудно в днешно време да избягаш от всичко това,натиск получаваш от всякъде.Особено,когато си на 16.

1. На близките ти им обясни че това което правиш е за твое добро - изнеси им фактите и нека разберат че така се чувстваш и ще изглеждаш по-добре.
2. Месото е една много полезна храна (говоря за чистото пилешко филе/риба) и трябва да го консумираш често, за разлика от сладоледа.
3. Конкретно за лафката - намери някой супер близо до училището и си купувай храна от там - плодове, зеленчуци, месо, мляко...
4. Зайо-баиото не става...
5. Остави ги съучениците ти - и мен едно време ми се смееха като на всяко ядене ядях само месо и си носех шейковете с протеина и по кафетата... но сега ситуацията е малко по-друга като всички са с кореми или са хилави... сега аз не ги оставям на мира... просто е важно да знаеш какво правиш и това да ти харесва ;)

29.04.06
20:20

Може би месото наистина е полезно,но в семейството ми на почит е свинското,а напослеък като чета какво съдържа..направо ми се повръща.Изобщо,всичко друго,но не и месо.Имам и друг въпрос-какво е хубаво да се консумира в късните следобедни часове?Казала съм си,да не ям след 17-18х.но се чудя с какво да завърша деня.Може би с нещо белтъчно,салатка?Благодаря предварително.Изглежда,когато човек се опита да излезе от нормата,го гледат накриво.

29.04.06
20:38

Най-добре със салата + протеинов източник (яйчни белтъци, риба, месо, извара) :) това е... остави свинското в момента пилешкото е на мода... вашите не са в час с модата ;)

29.04.06
21:04

О да,съгласна съм че една чиния салата с яйчни белтъци ме засища доста.Горе-долу вече имам представа какъв хранителен режим ще си съставя.
Пак благодаря на отделеното внимание.

29.04.06
21:19

Като го съставиш го пусни във форума да те покритикувам пак :)

29.04.06
21:26

Зайо байото е добре да 2а пакета идеално,тва за лафките е точно така даже се чудя как на повече хора не им прави впечатление не боклуци а лайна, са извинение ! :!:  :!:  :!:  :!:

SI

30.04.06
01:35

Да не ти пука ! Прави каквото трябва, нека другите говорят каквото си искат, пък както казаха по-горе - ще видим кой ще се смее последен  :wink: . Един съвет от мен: носи си храна от вкъщи в училище. Е, тогава подигравките може да са още по-големи (както е в моя случай), но нека това не те разколебава, а напротив. И в моето училище лафката е склад за вредни боклуци, поне понякога плодове има...

ПП Зайо Байото също е гаден  :P .

30.04.06
10:01

Ами,точно “хранителен режим” не мога да кажа,че е точната дума,която трябва да използвам.
Знам какви храни е хубаво да избягвам и ще се постарая да го спазвам.
Ще огранича консумацията на храни,богати на мазнини и захари.Както и тези,на въглехидрати (Хляб,ориз,общо взето тестени изделия).Разбирасе,от всичко по малко в ограничени количества според мен е напълно допустимо.
Закуската винаги ми се състои от някакъв плод,днес специално към една настъргана ябълка добавих една ч.л овесени ядки и се почувствах заситена.Тъй като ходя на училище а там се въздейства доста в/у “мозъчното” натоварване,мисля да си нося два малки сандвича от диетичен хляб,които да съдържат листо от салата,краставичка и яйце (примерно).За вечеря,както ми препоръчахте е подходяща салата от зелени зеленчуци.Общо взето,разнообразие.Вече осъзнах,че не е важно да се натъпчеш като прасе с боклуци,а да си щастлив от това,което ядеш.Да чувстваш,че те зарежда с енергия и положителни емоции.Разбирасе,водата е много важна,въпреки,че аз лично повече от един литър не мога да изпия.Не искам да се насилвам излишно.Горе-долу това разбрах от всичкото четене,което му ударих послените седмици на тази тема,тук във форума се разискват много полезни за мен теми,за което съм много благодарна и на компетентните лица,които се изказват. :)

ПП:В крайна сметка се оказва, че тайната на постигането на добра фигура и разбира се поддържането й, се дължи изцяло на здравословното хранене и физическите упражнения.

PS

30.04.06
23:11

иначе ако не се лъжа зайо-байото беше нещо от рода на 10 грама така че ...не вярвам да навреди...плюс тва ти от него така или иначе нищо не отива в стомаха  :lol:
може да ти пречи солта  :(

30.04.06
23:30

Аз не влизам често в лафката на моето даскало, защото знам какво ще намеря там: купчина захарни изделя (вафли, бисквити и т.н.), чипсове и някви сандвичи, които само като ги погледна ми става лошо. Ходя до отсрещното магазинче и си купуван едни солети и тва ми е за голямото. Или пък си нося от вкъщи портокал или ябълка. Просто не върви да си занеса пилешката пържола нали?

И моите родители бяха против в началото да се ограничавам (сладки неща и хляб главно), но свикнаха. А сега когато и те са на “диета”, както я наричат, никой не ме закача :D

PS

01.05.06
00:16

при нас на 50 метра от даскалото има нещо като супер-маркет и има плодове..зеленчуци...даже 2-3 дни закусвам по 200 грама пушено пуешко..пък и тънкана излиза...за 1,40 лв  :D

01.05.06
00:24

Просто не върви да си занеса пилешката пържола нали?

Защо ?Няма срамно и аз си нося храна в работата.Раницата ми прилича вече и аз не знам на какво.Нося си суроватъчен протеин ,амино киселини ,витамини и нещо дребно за ядене.Сега ходя на един студентски стол и там хапвам стабилно ,ама като дойде лятото и затворят за ваканцията ще трябва да помъкна тенджерите в раницата  :lol:

01.05.06
11:01

Добре,че при мойто даскало има ресторант иначе щях да си умра от тея храни в гадната лафка

01.05.06
15:09

[quote author=“lilink”]Здравейте.Искам да се изкажа относно желанието ми да се храня разделно и най-вече здравословно.Но за съжаление,има неща,които ми пречат да правя това.От една страна-пренебрежителните забележки от страна на най-близките ми,които ме мислят за “Луда”,ако не искам да си похапна месо или сладолед.Най-вече и от обкръжението ми,(ученичка съм),всички си мислят,че това което правя е “диета” и искат да ме “откажат”.Просто,не разбират,че аз не искам най-новата вафла а ябълка.Проблемът е и друг:”лафката” на училището е пълна само с боклуци,разни сладки и вредни неща.Даже не зареждат с плодове.Наистина,като слеза долу,погледът не ми се спира върху нищо здравословно и некалорично-сандвичи с мазни салати и колбаси,меденки,банички...Допустимо ли е поне да си взимам Зайо Байо?То ми изглежда най-добре.

Ами браво на теб и добре дошла в клуба.

Искам да ти кажа няколко неща:

1/  Това което Као ти казва си е 1/1. И аз преди правех впечатление с това което правя, а в същото време нямаш бърз напредък и падаше малко базик хич да не е... :) Но човек бавно трябва да си върви по пътя и рано или касно стига.

2/  Особенно за момиче е доста опасно да не се “увлечеш в дрибъла”, тоест да се вманячиш в “здравословните изпълнения” и да отидеш в някакви супер крайности.

Примерно една закуска от лафката със що годе нормално съдържание няма да ти скапе режима.

3/ Най-важното е да знаеш какво правиш, а  не да си мислиш. че поддържаш нещо здравословно, а в същото време да си вредиш, като оставяш организма си без жизнено важни елементи. За това чети повече инфо.

Поздрави и успех :D

01.05.06
17:50

Мда много правилно - най-важното е да знаеш какво правиш и да имаш знанието. Защото аз навремето правех странни неща като да си нося храна.. но пък знаех какво и кога да ям и резултати бяха добре забележими. Но гледам има момчето дето се излагат - хем носят храна, хем не знаят каква храна да си носят - както се казва: Full speed in the wrong direction.

Дерзай, ще стане... ;)

01.05.06
23:38

Дам,не мисля,че изпадам в крайности.Днес например хапнах нещо не-чак толкова здравословно,но не умирам,я.:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1