Нека се огледаме

GO

01.05.06
22:24

За хиляди години биологическите видове се адаптират към средата си на съществуване, за усвояване на наличните съставки в почвата, храната, въздуха. Човека не прави голямо изключение, освен когато тръгне да се зоби. Тогава организма реагира по най-добрия възможен начин: задейства клетъчните си механизми и различни органи и решава кое и по колко да приеме и какво да отдели (вода, отпадни продукти, вредни вещества, газове и т.н.). Когато не може да насмогне започва да реагира с признаци (диария, преумора, интоксикации, гинекомастия, умора...). Аз лично съм пил и по 3-4 грама витамин C (като пикаеш режеш ламарина). Дали това е полезно за стомаха? А за организма като цяло? Четох някъде спор на двама професори по този въпрос, и двамата цитираха факти и примери за и против. За аспирина пак така. За ефедрина също.
За аминокиселините - както и за млякото, пържолите и яйцата - колкото повече приемаш - толкова по-често посещаваш тоалетната. Все пак е редно да се съобразяваме с факта, че природата,Дядо Господ или извънземните са създали човешкия организъм да преработва ябълки и пържоли (даже сурови,ако не се лъжа), а не хапчета. Или поне не само хапчета.
Както някой каза - като почнат и децата ти да взимат, и се замисляш дълбоко. Помежду другото съм специалист по реклама и Спеца е прав, в бизнеса нема лабаво, пишеш всякакви засукани глупости по опаковките. Аз лично преди време постигнах за 2 години сериозни резултати само с хранене(грухтене), спорт(блъскане) и почивка(спане общо по 12 часа на ден), единствено витамини и малко протеини съм взимал допълнително. Като превишиш 3-4 пъти дозата на витамините и ги изпикаваш до последния милиграм.
—-
Нека се огледаме: продават ни хиляди модели телефони с ненужни екстри. Хиляди модели автомобили с ненужни екстри, хиляди грозни нефункционални парцалки (периодично ги сменят за по-добър финансов ефект). За последния вид остри обувки нямам думи просто. Продават ни медикаменти, които премахват симптома (болка, зачервяване, оток) без да лекуват болестта.
Ние тука коментираме вредата от добавките. А ползата от файдата? Полза все някой има.
Все пак искам да спомена, че след една тежка (откъм тренировки) зима, направих пролетно прочистване за един месец с протеини ( Биогейм 84% млечен ли беше, яйчен ли...) , Аминогейм и витамини. Свалих 18 кг може би за 25 дни, като качих 2 см на ръцете (нали човек си мери тях предимно,и това съм запомнил). През това време освен блъскането и диетата съм тичал по 1-2 пъти на ден по няколко км и съм спал колкото мога, до откат (12-14 часа на ден). Супрадина е супер комбинация и мирише приятно. Пикаеш витамини и плачеш, но в такива периоди е по-добре да има, отколкото да няма. Не съм се дехидратирал, пил съм водица и понякога малко бира.
Извода за мен е: Човек не може да кара само на обезмаслено сухо мляко,требе и пържоли. Като няма витамини в плодовете, няма начин, ще пием хапчета. Храната ни е по-вредна от добавките в момента.

01.05.06
23:50

Темата общо взето е добро,но има малко излишни писаници в нея.На мен лично ми хареса последното изречения в нея-Храната ни е по-вредна от добавките в момента.Даже ще си го сложа в подписа.

GO

02.05.06
09:55

Не знам кой доколко разбира, не знам доколко разбирам и аз, но съм се занимавал с хранителни добавки изцяло от теоретичната им страна, т.е. не съм употребявал, но съм ги изучавал (беше свързано с работата ми). Сега, това, че някой отрича хранителните добавки, означава да се отрече всичко що расте на корен и що блее, грухти или кукурига. В цивилизованите страни, такива хранителни добавки се продават не като тук - в специални спортни магазини, а навсякъде. Значи, ако живеехме в ерата на Адам и Ева, където няма заводи, няма комини, няма промишленост каквато и да е, няма вируси и бактерии - да, съгласен съм, че тогава тези добавки не са били необходими, но сега действителността е друга. Човек не може да поеме необходимите му вещества, каквито и да било в достатъчни количества от храните, които купува всеки ден. Та нима ти можеш да изядеш приблизително 13кг избрани плодове и зеленчуци, на колкото е равна една таблетка да кажем NOVA (na Saturn Supplements) или MegaVit (на Cytogen), примерно казвам. Та нима ти можеш да изядеш (ако щеш и в паричен еквивалент) 3-4кг пилешко филе на ядене, което пък се равнява на белтъка, съдържащ се в 50гр. доза примерно в PROMAX na Scitec Nutrition. Що се отнася до креатина, една доза (5гр.) се равнява на 800грамова телешка пържола. Е, вярно е, че при зареждане се приема поне по 20гр на ден (3,2кг телешка пържола), но това е вече за хора, които тренират активно. Искам да синтезирам нещата и да кажа, че за трениращ човек, човек, който тренира здраво, има нужда от качествена храна - това са и калории (от въглехидратите и мазнините), и от протеин (чистия белтък), и то в огромни количества, които не би могъл да си ги набави чрез нормална храна. Ето тогава на помощ идват така наречените суплементи, които дават възможност да се задоволи организма с нужните му вещества - не е толкова скъпо, изцяло е полезно, а и не е голямо като обем. Естествено не трябва да се прекалява с нищо. Има един проблем, който би могъл да се прояви от прахообразните добавки. Ако се приема постоянно за дълъг период от време, човек би могъл да развие алергия, има го описано в някои издания. Казвам всичко това с условие, да не се бъркат хранителните добавки с прохормони, прекурсори на тестостерона и т.н.

02.05.06
11:25

Извинявам се за оффтопика, но... нали в подписа ще си го слагаш...

Когато съм прав,съм прав,но когато греша може да съм бил прав,затова пак съм бил прав,защото може би съм грешил!!!

02.05.06
12:56

[quote author=“GOG”] Човек не може да поеме необходимите му вещества, каквито и да било в достатъчни количества от храните, които купува всеки ден. Та нима ти можеш да изядеш приблизително 13кг избрани плодове и зеленчуци, на колкото е равна една таблетка да кажем NOVA (na Saturn Supplements) или MegaVit (на Cytogen), примерно казвам. Та нима ти можеш да изядеш (ако щеш и в паричен еквивалент) 3-4кг пилешко филе на ядене, което пък се равнява на белтъка, съдържащ се в 50гр. доза примерно в PROMAX na Scitec Nutrition. .

:shock:  В 4 кг пилешко има 800 грама протеин. Интересно, как са го натъпкали в доза 50 грама? Сигурно тук закона за запазване на материята не важи?
Иначе, не ми е проблем да изям хранителния еквивалент на 50 грама протеин на която и да е марка ;)

02.05.06
13:01

само да ти опонирам, че 3-4 кг. пилешко филе са около 600-700 гр. белтък, не 50 гр. Нормалният трениращ човек се нуждае от не повече от 2 гр. на кг лично тегло, които няма нужда да бъдат набавяни от прахчета. Повече белтък така или иначе не може да бъде усвоен.
Освен това организмът не се нуждае от креатин извън този, който си получава при нормален белтъчен прием.
Само за витамините съм съгласен, че без тях не може, защото в тези плодове и зеленчуци, които купуваме,киснали с месеци по складове, замразявани или от парници,  едва ли има и 10% от това, което се съдържа на теория.

Аууу не само че не си пил, ами и теорията ти куца.

[quote author=“GOG”]Та нима ти можеш да изядеш приблизително 13кг избрани плодове и зеленчуци, на колкото е равна една таблетка да кажем NOVA (na Saturn Supplements) или MegaVit (на Cytogen), примерно казвам. Та нима ти можеш да изядеш (ако щеш и в паричен еквивалент) 3-4кг пилешко филе на ядене, което пък се равнява на белтъка, съдържащ се в 50гр. доза примерно в PROMAX na Scitec Nutrition. Що се отнася до креатина, една доза (5гр.) се равнява на 800грамова телешка пържола.

За пилешкото ти казаха, че 4 кг = ~800 грама протеин. Отделно 5 гр. креатин се съдържат в 4+ кг телешко.
За тия витамини не говоря, щото не ги знам, ама чак пък 13 кг  :lol:

02.05.06
23:49

:wink: тука ми меришат нештата на реклама, аиде ГОГ  кажи къде ти е магазин4ето за да доидем да си купим по нешто, ти маи я караш  само на добавки , не го приемаи на сериозно , но прекалено много ги хвалиш

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1