Един въпрос?

DU

06.05.06
22:21

Искам да попитам нещо защото ми писна да споря.Значи има ли значение един човек колко кила  за да дига повече кг от лег.Примерно едно момче е 80 кг и дига 105 кг ,а другото момче е 60 кг и дига 115 кг.С две думи теглото играе ли някаква роля при лега? :P

06.05.06
22:59

има разбира се! за това на състезанията има различни категории.. 8)

DU

06.05.06
23:10

Мерси за отговора.Модераторите могат да заключват темата  :)

06.05.06
23:17

Играе роля естествено,колкото повече мускули прави чпвек,толклкова повече вдига.Ааз си мислех,че тва всеки го знае.

DU

06.05.06
23:24

Не имам впредвид че едното момче тренира от горе долу от 1 година а другото момче тренира от 2 - 3 месеца и вдига колкото него без никакви добавки.Като единия преди въбще не е тренирал.Та това ми е мисълта

SP

06.05.06
23:34

ръстът играе голяма роля при лега. Има и хора 80кг. които и 50 не могат да дигнат.

08.05.06
11:38

[quote author=“DunevmotorSport”]Искам да попитам нещо защото ми писна да споря.Значи има ли значение един човек колко кила  за да дига повече кг от лег.Примерно едно момче е 80 кг и дига 105 кг ,а другото момче е 60 кг и дига 115 кг.С две думи теглото играе ли някаква роля при лега? :P

Има и нещо друго , което е и най-естественото  :) , просто всеки има различен силов потенциал.

[quote author=“red”][quote author=“DunevmotorSport”]Искам да попитам нещо защото ми писна да споря.Значи има ли значение един човек колко кила  за да дига повече кг от лег.Примерно едно момче е 80 кг и дига 105 кг ,а другото момче е 60 кг и дига 115 кг.С две думи теглото играе ли някаква роля при лега? :P

Има и нещо друго , което е и най-естественото  :) , просто всеки има различен силов потенциал.

Това със сигурност е вярно, но малко хора досега са стигнали силовия си потенциал.
С увеличаване на актиновите и миозиновите влакна в мускула се увеличава съкратителната му способност.
С тренировките се възпитават нервно - съкратителните импулси и работата на моторните влакна. И ето т инов потенциал. Засега.

09.05.06
11:30

[quote author=“D3BEP”][quote author=“red”][quote author=“DunevmotorSport”]Искам да попитам нещо защото ми писна да споря.Значи има ли значение един човек колко кила  за да дига повече кг от лег.Примерно едно момче е 80 кг и дига 105 кг ,а другото момче е 60 кг и дига 115 кг.С две думи теглото играе ли някаква роля при лега? :P

Това със сигурност е вярно, но малко хора досега са стигнали силовия си потенциал.
С увеличаване на актиновите и миозиновите влакна в мускула се увеличава съкратителната му способност.
С тренировките се възпитават нервно - съкратителните импулси и работата на моторните влакна. И ето т инов потенциал. Засега.

Аз имах предвид, че всеки има различен силов потенциал  :)  :arrow: примерно при еднакво тегло ръст и тренировки моя  на лег 150, а твоя 170( а това че не си го постигнал не значи, че в отделния етап на развитието няма да си пак по-напред в постиженията си :shock: ) , затова и различните спортисти при еднакво тегло са различно силни , затова има победители и победени, не може да искате да имате абсолютно еднакви постижения с вашите приятели :wink: .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1