Един интересен въпрос

ivaivalito

07.05.06
00:49

Та до скоро имаше тема дали в Бг се продават само белтъци в шишета.Та въпроса ми е какво ще стане ако примерно отделя 2 Литра белтъци и ги сложа в шише да радрусам да си станат хубаво “течни ” и да ми е по удобно.Та намалява ли се срока на годност и по скоро колко време ше издържът извин черупката според мен не им пречи ако са белтъците в шише естествено съхранявано в хладилник 5-8 градуса .Какво мислите вие.

psixar

07.05.06
01:07

Ама ти сурово ли ще го пиеш?
както се изрази един тука от форума не помня кой
“Да пиеш сурови яйца е все едно да играеш руска рулетка”
Много лесно се хваща салмонела...а за птичи грип да не говорим...

07.05.06
11:25

[quote author=“psixar”]Ама ти сурово ли ще го пиеш?
както се изрази един тука от форума не помня кой
“Да пиеш сурови яйца е все едно да играеш руска рулетка”
Много лесно се хваща салмонела...а за птичи грип да не говорим...

Човекът не е казал че ще ги пие сурови...
Аз мисля,че проблем със съхранението няма да има.Все пак зависи и колко време мислиш да ги съхраняваш.Не забравяй,че трайността дори на цели пресни яйца е 30 дни при подходящи условия.

ivaivalito

07.05.06
12:14

как ще ги пия сурови просто на ден жиля 10 тина белтъка и идеята ми е да си из4упя” на веднъж 100тина да видя колко милилитра са 5 белтъка на ядене и така да правя да ми е по лесно .По добре един ден да 4упя 20 минути яица и 10 дена да не се занимажам отколкото постоянно да отделям белтъци и жълтъци.А и така ще мога по качествено да използвам жълтъците.Просто въпроса ми е дали ще издържът само белтъците 20тина дена в хладилник като са отделени от 4ерупката:)

07.05.06
12:25

Съжалявам за офтопика ама търсих я тая тема и неможах да я намеря ...Та продават ли се само белтъци в шишета,кутии или квото е ..щото тука има да се продават отделно ама само жълтъци ...

07.05.06
12:44

ми аз си мисля че самият вкус и аромат на тези белтъци оставени в шише за доста време, ще бъде ужасен, пък и студени яйца съм ял и не е мн вкусно. Но ако правиш тоз експеримент, първо пробвай с по-малко яйца че да не вземеш да туриш мн и после да ги фъргаш на вятъра.

ivaivalito

07.05.06
12:50

[quote author=“Liofle”]ми аз си мисля че самият вкус и аромат на тези белтъци оставени в шише за доста време, ще бъде ужасен, пък и студени яйца съм ял и не е мн вкусно. Но ако правиш тоз експеримент, първо пробвай с по-малко яйца че да не вземеш да туриш мн и после да ги фъргаш на вятъра.

hahaha абе момчета защо пишете глупости студени яйца ами аз няма да ги пия а ще ги правя на омлет а на горния умник не в БГ не съм виждал да с епродават белтъци в САЩ има за цена около 3 $$$ за 200 мл. което си е скъпичко поръчай си от там и ако нямате какво да пишете не ми спамете темата.
Извинявам се за тона.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1