20.05.06
14:55
emzo ми пусна едно линкче и познайте какво ...
http://misho.bg-sex.com/entry.php?u=Misho&e_id=363 = http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=13607
http://misho.bg-sex.com/entry.php?u=Misho&e_id=364 = http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=4544 (предпредпоследното мнение)
Да са ви познати тия неща? Предполагам, че и статията за вредата от стероидите е брутално копирана от тук :evil:
20.05.06
15:34
Еее сега ти пък кво се обиждаш толкова...се пак тоя форум е информативен и мн. хора го ползват...къв е смисъла да търси цените на всички добавки наново като ги е видял в нашия форум :wink: :roll:
20.05.06
15:36
М, да ама той не ги търси.. просто ги paste на “неговата лична уеб страница” без да посочва източника и така .. колко е услужлив, няма що
Поне грешките да беше оправил този който го е копирал.
bwt: manson, поправи ги:
Суроватъчен протеин:
- P&B - WHEY 4000 - 1кг 18 лева
това е гейнър, а е при суроватъчните.
Всичката информация принадлежи на BB-TEAM и използването и без разрешение е... меко казано подсъдна
20.05.06
22:13
diksi, мерси, аз П&Б не пия и затва съм сбъркал 8)
ASTOR, то инфото е от форума и няма авторски права и т.н. ама можеше поне един линк да сложи .. все пак бая труд хвърлих :evil:
20.05.06
22:49
Там е уловката - каталогът е във форума, а статията за стероидите беше на времето в “Забр. медикаменти”
P.S. Ако вече ми копира статията-превод от сайта тогава вече е друга работа :twisted:
20.05.06
22:50
И само вижте какво пише най отдолу на ценовата листа :
Публикувано от Anonymous
Не копирай!
Смятай за каква наглост става дума....
20.05.06
22:50
да тва е супер просташка постъпка, трябва да се посочи източника!
20.05.06
23:37
[quote author=“ASTOR”]Форума е публичен да но от сайта си е чиста кражба
Правна основа нямате,но морална да
Мй..а им д..а,гадни мръсни позьори!
29.05.06
16:09
[quote author=“manson”] Предполагам, че и статията за вредата от стероидите е брутално копирана от тук :evil:
Позна статията за вредата от стероидите която без да се хваля е доста добра лично аз съм я писал превеждайки материали от чужди езици с дни.Това за мен разбира се е комплиемент явно материала си заслужава да бъде копиран.А най смешно и гордо ми стана когато под една моя по същия начин крадната статия стоеше името на нам си кой лекар.Ако държите да видите статията в bb-team вариант винаги може да го направите на:
http://www.bb-team.org/articles/000283.php
29.05.06
18:32
[quote author=“ivan.shishmanov”][quote author=“manson”] Предполагам, че и статията за вредата от стероидите е брутално копирана от тук :evil:
Позна статията за вредата от стероидите която без да се хваля е доста добра лично аз съм я писал превеждайки материали от чужди езици с дни.Това за мен разбира се е комплиемент явно материала си заслужава да бъде копиран.А най смешно и гордо ми стана когато под една моя по същия начин крадната статия стоеше името на нам си кой лекар.Ако държите да видите статията в bb-team вариант винаги може да го направите на:
За мен не е комплимент. Е, ако пишеше лекар може би :D Тука някакъв ... го е сложил в забутания си сайт. Аз тоя каталог не знам колко време го писах а и хората помогнаха - даваха цените.
Аз нали пуснах един превод в сайта за протеините, мислех още някои работи да дам на Митко да ги публикува ама не ми се занимава ... За общото благо все пак може да се свърши нещо. :wink:
30.05.06
15:19
[quote author=“manson”][quote author=“ivan.shishmanov”][quote author=“manson”] Предполагам, че и статията за вредата от стероидите е брутално копирана от тук :evil:
За мен не е комплимент. Е, ако пишеше лекар може би :D Тука някакъв ... го е сложил в забутания си сайт. Аз тоя каталог не знам колко време го писах а и хората помогнаха - даваха цените.
Аз нали пуснах един превод в сайта за протеините, мислех още някои работи да дам на Митко да ги публикува ама не ми се занимава ... За общото благо все пак може да се свърши нещо. :wink:
На всичко отгоре малкото гадно ......... е имало наглостта да си покаже муцунката след такава нагла кражбица :arrow: http://misho.bg-sex.com/gallery/ сега поне ако го видя на улицата ще се разберем кой, как, кога и защо краде :twisted: . Ако го срещна въпросното момченце ще публикувам снимков материал :arrow: какво се получава когато крадеш чужд труд :!:
30.05.06
15:29
ДРУГА КРАЖБА:
http://www.bb-team.org/stuff/000088.php
muskulibg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=102
30.05.06
16:39
Пичове недейте да се занимавате и огромни фирми като нутрим ни бяха крали форума и разни умрели пишлемета като горепоказания и списания и т.н.И да се ядосваме и да не няма смисъл.Малко започва да прилича на темата за крадене на филми в интернет всеки краде а на него като му откраднат се ядосва :lol:
30.05.06
23:10
Да ви призная малко не разбирам защо е тази пара. Нима БГ списанията не използват преводи на американските такива.
Доколкото разбирам и ти си превел статията (ivan.shishmanov), а си посочил товето име като автор :roll: . Така че авторството е малко разтегливо понятия в Българи и зависи от гледната точка де :).
Не че оправдавам копирането - но какво ни е наред на нас, че това ли да е :).
Между другото преди години бях срещнал някои статии на сайта, като дипломни работи из нета. Така че както казах авторството много зависи от гледната точка :lol: .
Все пак целта е информацията да стига до повече потребители и ми е интересно защо двата големи сайта не създадат единен портал с обща търсачка за удобство на нас потребителите. Какво чакате “кръга Олимп” или “оптимум” да реши че е време за реклама в интернет и да създаде едно порталче и да вкара да отговарят във форумите десетина състезатели и да видите как 90%, оп грешка 95% от позващите вашите услуги ще вземат да викат: “ма там ми отговори Х” и мисля че за два месеца ще се преобърне всичко с главата нагоре.
Поздрави
31.05.06
09:01
bonnano само ще ти цитирам:
ЗАКОН
ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА
от 1998 г.; изм. с (Обн., ДВ, бр. 56 от 1993 г.; изм., бр. 63 от 1994 г.; изм. и доп., бр. 10§ 4 от Закона за деноминация на лева, бр. 20 от 1999 г.; изм. и доп., бр. 28 от 2000 г.; доп., бр. 107 от 2000 г.; изм. и доп., бр. 77 от 2002 г.; изм., бр. 28 от 2005 г., бр. 43 от 2005 г., бр. 74 от 2005 г.; изм. и доп., бр. 99, изм. ДВ бр. 105/2005 г. – в сила 10.01.2006 г., изм. доп. ДВ бр. 29, бр. 30/2006 г.)
Чл. 9. Авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение. Това не лишава други лица от правото да правят самостоятелно свой превод или своя преработка на същото произведение.
Да посочил съм моето име като автор без да ме е е срам и без да съм престъпвал закона за това си действие.Не е хубаво когато човек коментира нещо без да е запознат с нормативите и законите в страната ни.
Благодаря за вниманието.
31.05.06
09:07
[quote author=“bonnano”]Да ви призная малко не разбирам защо е тази пара. Нима БГ списанията не използват преводи на американските такива.
Доколкото разбирам и ти си превел статията (ivan.shishmanov), а си посочил товето име като автор :roll: . Така че авторството е малко разтегливо понятия в Българи и зависи от гледната точка де :).
Не че оправдавам копирането - но какво ни е наред на нас, че това ли да е :).
Между другото преди години бях срещнал някои статии на сайта, като дипломни работи из нета. Така че както казах авторството много зависи от гледната точка :lol: .
Все пак целта е информацията да стига до повече потребители и ми е интересно защо двата големи сайта не създадат единен портал с обща търсачка за удобство на нас потребителите. Какво чакате “кръга Олимп” или “оптимум” да реши че е време за реклама в интернет и да създаде едно порталче и да вкара да отговарят във форумите десетина състезатели и да видите как 90%, оп грешка 95% от позващите вашите услуги ще вземат да викат: “ма там ми отговори Х” и мисля че за два месеца ще се преобърне всичко с главата нагоре.
Поздрави
Гледай сега тук не става въпрос за авторски права и т.н.т. става въпрос за нещо което е копирал и от морална и етична гледна точка може поне да посочи кой е автора на статията и от кой сайт /форум/ е копирана. За сравнение с филми не може да става въпрос - за едно ДВД ти искат някъкви безумни пари, а тук някой да е поискал нещо? Най-малкото колегата си е направил труда да напише статия по дадена тема отделил е време за всички Вас, а вместо да застанем зад него почваме да филосовстваме - не смятам, че е нормално. Хора като него след време се отказват да създават ползни за всички нас материали заради тъпанари които няма с какво да си запълнят мизерните сайтчета и им е по-лесно да копират отколкото да напрегнат едната си мозъчна гънка и да измислят нещо. Що се отнася до разните кръгове и сайтове които си споменал - ами свободна държава всеки да прави каквото реши. И още нещо мислиш, че тук няма състезатели - леко си се излъгал. Има и още много момчета които са доста наясно с материята и не са състезатели.
31.05.06
09:32
Целта ми не еда спорим, естествено че е етично да се спомене източника.
За посоченото авторско право от ivan.shishmanov - ами то да вземе всеки преводач на книги да си пише авторството :). Ако беше написал “превод от Х” от теб тогава щеше да имаш 100% основание за възмущение. Между другото си се справил много добре.
head_hunter - последното ти изказване ми хареса доста повече от предишното по темата :lol:. Предполагам какво имам предвид.
Не твърдя, че няма хора разбиращи от фитнес и здравословно хранене тук. При мен това е бизнес и смея да твърдя, че имам някакви познания по материята.
Говоря за масовия потребител, който няма да си направи труда да провери какво са му препоръчали - само защото му го е казал някой който е видял по телевизията. А към момента те надхвърлят 95% от потребителите на подобни сайтове.
Успех
31.05.06
13:06
Опити на кръговете да влязат в уеб има от поне 5 години. Такива си и остават - опити. Имаме опити за списания, опити за ТВ предавания - все опити и то с не малък бюджет, а ти bonnano си съвсем наясно с това и ти се чудя защо го споменаваш. За опитите толкова.
31.05.06
13:37
Интересна дискусия се разви за нещо, което минава за “банално” напоследък. Не е първия, нито ще е последния, а по-скоро поредния път, когато дадена статия ще се дублира другаде. Повечето хора, които правят това, не подхождат с мисълта, че това е може би противозаконно, а просто искат да създадат някакъв информационен ресурс. Не приемайте всеки материал в изданието в друг сайт за “краден”, защото много често се случва да наши посетители да ни пишат с молбата да използват наша статия.
Дали се нарушават авторски права, етика, морал или друго нещо, bonnano го каза доста добре “какво ни е наред на нас, че това ли да е”. :)
Ако става въпрос за гореспоменатите “кръгове” мисля, че въпросът не опира до това къде ще отидат потребителите, а по-скоро съм на мнение, че ако се има желание за разработка на нещо ново в областта на бодибилдинга в интернет, bb-team е отворен да сътрудничи и да помогне в развитието му. Смея да твърдя, че достатъчно години сме “онлайн” и сме натрупали немалко опит, с който да сме полезни. Прекалено малка страна сме, за да правим каквито и да било конкуренции.
31.05.06
15:28
Опити на кръговете да влязат в уеб има от поне 5 години. Такива си и остават - опити. Имаме опити за списания, опити за ТВ предавания - все опити и то с не малък бюджет, а ти bonnano си съвсем наясно с това и ти се чудя защо го споменаваш. За опитите толкова.
Мнението ми за споменатите хора е под всякаква критика. Те са далече от израза “сериозен бизнесмен” :). Споменатите от мен никога не са се мъчили да правят информационен портал. Просто той не носи доходи към момента и всичко се прави само за Вас обикновените потребители и трябва да сте доста благодарни на хората стоящи зад подобни сайтове. Въпреки че ако се прежали инвестиция от 50 000 лв (горе долу) :), има опции за доста добри печалби.Така че тепърва ще се види какво ще стане по този въпрос.
Пожелавам ви успех момчета и не се палете за глупости