21.05.06
12:23
Значи поради нарастналия интерес на хората във форума за закупуване на хранителни добавки от разни интернет сайтове, мисля че мога да бъда полезен. Правя поръчки по интернет на каквото и да е било - дрехи, обувки, аксесоари и каквото и да е било продавано по интернет и следователно проблема за поръчване на хранителни добавки е нулев! Всичко е 100% гарантирано и малко по надолу ще обясня какъв е процеса на поръчване, какви такси трябва да се плащат, като дам няколо примера:
Значи ситуацията е следната:
Уговаряме си среща някъде с човека който смята да поръчва и ми казва от кой сайт какво иска да поръчва (най добре е на едно листче да е написал сайта и ID-то на продукта и останалите му характеристики като размер, цвят за дрехи, обаче смятам че това няма да е основното което ще поръчват хората от този сайт.) Най добре е да дадете цялата информация за продукта и така риска от някакви разминавания ще е минимален. Не ми давате никакви пари при първата среща. При което до няколко дни си уговаряме втора среща на която нося фактурата за да бъде всичко гарантирано (с подпис и печат). Давате някакви пари в аванс и когато пристигне пратката се виждаме отново и додавате останалите пари и аз ви давам поръчаните неща (предварително ще се свържем по телефона например за да се разберем какви пари да носите). Препоръчително е аванса който да дадете в началото да е цената коята пише в самия сайт за продукта. (например струва 50$ - вие ми давате аванс 50$ и когато пристигне - доплащате там таксите които са останали). Ако някой продукт не е пристигнал ви се връщат парите които сте дали и по ваш избор и преценка можете да поръчате отново. Важно е да поръчвате обаче от сигурни сайтове, а не от някои кучи сайтове които никой не е чувал за тях.
===
Пример за таксите и цената която трябва да се плаща:
Примерно сте поръчали неща за 100$ общо. На тези пари има се причисляват 20% мито. Добавя се shipping-а на дадения сайт (който обикновенно варира от 10-15$) и отделно се доплащат по 4$ на килограм (4$/кг). Ако поръчката е с тегло 5кг примерно ще трябва да заплатите допълнително 5*4$= 20$.
И общо казано ако е такава вашата поръчка вие ще трябва да заплатите:
100$ + 20$ (20% мито) + 10-15$ взависимост от сайта който поръчвате + 20$ (5кг*4$) = 155$ всичко. при тази ситуация давате аванс от 100$ и като дойде поръчката доплащате останалите 55$.
===
===
В случай че някой не е разбрал давам втори пример;
поръчното от вас е примерно за 50$ и тежи 10кг:
+ 20% мито = 10$
+ shipping 10-15$
+ 4$/кг = 10*4 = 40$ и така всичко излиза - 50$ + 10$ + 15$ + 40$ = 115$ всичко. При тази поръчка аванса е препоръчително да е 50$ колкото е цената на продукта в сайта.
===
Значи като поръчвате важното което трябва да гледате са килограмите и таксите които трябва да се начисляват на цената (обяснил съм как). Та значи яко някой е заинтересован нека пише в темата или на ЛС да се доразберем. Надявам се че съм бил достатъчно изчерпателен и сте разбрали всичко.
Всичко разбрах,единствено не виждам защо трябва да те намесвам теб ако си поръчам нещо,ако го поръчам аз,а не ти,няма ли да пристигне?
21.05.06
23:15
Дай примерно цена за http://www.bodybuilding.com/store/bsn/xplode.html ?
21.05.06
23:25
И аз се интересувам от горното.
Size, опитвал ли си да поръчваш нещо ?
21.05.06
23:28
тва са го написали все едно е амброзия .... прави те бог мамка му!!! :lol: :lol: :twisted:
[quote author=“sideways”]И аз се интересувам от горното.
Size, опитвал ли си да поръчваш нещо ?
Не,затова питам защот трябва да кажа той да ми поръча,а не аз сам,което е много по-удобно,безопасно и вероятно по-евтино.
22.05.06
19:43
[quote author=“manson”]Дай примерно цена за http://www.bodybuilding.com/store/bsn/xplode.html ?
manson-можеш ли да ми кажеш това какво е и за какво се използва?
Мерси!
Тва е азотен бустер,който явно е получил наградата за най-сполучлив(като 100% уей на ОН),съдържа азотен оксид,креатин и нещо за стимулиране на мозъка,яка добавка общо взаето.
22.05.06
20:40
Btw в bodybuildin.com пише че тия азотни бустери имат странични ефекти,но за жалост не са споменати...ще се опитам да намеря точната статия,но пишеше нещо от рода..:”точна доза няма...пийте толкова че страничните ефекти да са най-малко,а ефекта най-голям...”....абе нз кво са имали предвид ама тва като цяло е нов продукт и не е тестван мн мн... :roll: :wink:
22.05.06
21:01
Как ще ми докажеш ,че парите ми няма да изчезнат ?
малко се отклонихме от темата но все пак:
пил съм азотни бустери и не съм имал странични ефекти а само завиден напредък.
а към темата:
същото което пита и Size
22.05.06
22:05
40$
+8
+1.81 lbs.= ?kg * 4$
+ незнам точно какъв е shippinga на сайта за Европа но едва ли е повече от 15на $
Иначе пич айде поръчай си ....
[quote author=“vanisher”]малко се отклонихме от темата но все пак:
пил съм азотни бустери и не съм имал странични ефекти а само завиден напредък.
а към темата:
същото което пита и Size
и аз така съм чувал за бустерите.Имам един въпрос обаче.Имам роднина в Америка и ако му пратя пари да ми купи и изпрати по някакъв начин бустер няма ли да ми е по-евтино от колкото да си го взема от тук?
ми бб.ком доставят до БГ ако платишс уестърн юнион...не виждам проблем. поръчвал съм доставяли са.
около 15% взимат ъестърна.
23.05.06
03:07
Да, обаче в момента в списъка с държавите до които доставят не фигурира БГ ! Как да им кажа да доставят до БГ ? Къде да си въведа адреса ? Писах им е-мейл да ги питам - нищо не ми отговориха.
23.05.06
08:18
[quote author=“sideways”]Да, обаче в момента в списъка с държавите до които доставят не фигурира БГ ! Как да им кажа да доставят до БГ ? Къде да си въведа адреса ? Писах им е-мейл да ги питам - нищо не ми отговориха.
И аз тва се чудя дано някой знае
@vanisher - дай малко повече инфо, в бб.ком няма България в списъците.За какъв период от време са пристигнали твоите поръчки ?
ми нямам спомен....бях им писал е-маил доставяте ли до БГ и те казаха заради измамите не може с кредитна карта а само ако преведете парата и така.
Не поръчвайте над 100$ че на митница бучат. другия по добър вариант е ако имате познати в УСА да поръчат и да ви пратят но само Еър Меил или куриер.