26.05.06
22:08
та въпроса ми е каква е разликата между загряващите и изтудяващите кремове(гелове) за контузии. кой при какъв тип травма се използва? някои път след травма се ходи на нагревки, други им пръскат изтудяващи спрейове и тн. а и в едно предаване Недик коментираше да не се ползват загряващи гелове...
Не разчитам на тях, аз си правя загрявката както трябва и не мисля че са ми нужни разните му там кремове с недоказано или никакво действие
Той питаще за кремове/гелове с “лечебно” действие. Някои от тях загряват (доколкото знам тея за мускулни травми), а изстудяващите са тея за разтегнато, натъртено - като цяло нещо тип ударено. Но не съм съвсем сигурен в това. Някой който знае по-добре да каже, или най-малкото някой който е ползвал.
Например наскоро си ударих лошо крака- натъртено, и ползвах един гел който изстудяваше. Тея дето ги рекламират с дядовците разнасящи дивани загряват. Ама де а знам. Не им вярвам като цяло ;)
За превенцията съм, не за лечението.
30.05.06
16:20
Веднага при травмиране се прилага охлаждащ крем, а загравящия се прилага след не по-малко от 24 часа.