28.05.06
01:21
Хранителната добавка LIPOZAN е комбиниран фет бърнър, подпомагащ разграждането на мастните депа (главно с подкожна локализация) и предпазващ от отлагането на нови масти в тези области.
LIPOZAN представлява широкоспектърна формула, съдържаща липотропни субстанции, като инозитол, холин и метионин. Те активизират мастния метаболизъм и подпомагат черния дроб за очистването от мазнините, като същевременно намаляват нивото на холестерола в кръвта
LIPOZAN съдържа хром (хелат), който стабилизира нивото на инсулина и пречи на превръщането на глюкозата в кръвта в мазнини. Липсата на хром в диетата и дефицитът му в организма води до увеличаване на теглото, висок холестерол, диабет, преждевременно застаряване и подтискане на имунната система. Хромът подпомага и мастния подвоз към мускулите. Сам по себе си, той е един естествен фет бърнър.
LIPOZAN съдържа L-карнитин, който се използва в организма за транспорт на дълговерижните мастни киселини. Те се доставят до митохондриите, където се подлагат на окисление.
В съставана на LIPOZAN е включен и витамин В-комплекс. Той усилва метаболизма и повишва защитните сили на организма.
Основната съставка на фет бърнъра LIPOZAN е Chitosan - полизахарид, изолиран от черупката на морски ракообразни. Chitosan свързва мастите в храносмилателната система и ги извежда от нея без да се резорбират. Научните изследвания показват, че Chitosan залавя 6 пъти по-голямо количество липиди от собствената му маса и безопасно ги елиминира от организма. Той намалява нивото на плазмения холестерол, с което подпомага профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания. Като типичен представител на диетичните фибри, Chitosan има и антиконстипационен ефект. Елиминира жлъчните киселини и има антиканцерогененно действие.
Като хранителна добавка LIPOZAN се приема три пъти дневно, по 1 капсула 30-60 мин преди хранене. За по-значително активиране на мастния катаболизъм препоръчителната доза е три пъти дневно по две капсули 30-60 мин преди хранене.
Субстанцията LIPOZAN е произведена по авангардна технология от NEUBER GesmbH, Bruckengasse 1, 1060 Wien, Austria за NUTRIM България.
LIPOZAN е реално ефективен фетбърнър, който не съдържа ефедрин и други забранени за употреба субстанции от медицинската комисия на Международния олимпийски комитет.
Опаковки: 90 капсули по 500 mg
Ясно ми е, че по-скъпото е по-добро, но тук ме блазни цената. Някой има ли опит или отзиви от този продукт? :roll:
Според мен не си заслужава.Два пъти съм го пил преди много време и не вудях ефект.По-добре някой лев отгоре и Super Cuts3, той поне действа.
[quote author=“emzo”]Според мен не си заслужава.Два пъти съм го пил преди много време и не вудях ефект.По-добре някой лев отгоре и Super Cuts3, той поне действа.
Фет Бърнъри:
- Нутрим - Липозан - 90 капсули - 17 лева
- Universal - SuperCuts3 - 130 таблетки - 50 лева
Абе не е баш някой лев :oops: Тъкмо 3 пъти повече. Затова питам за Липозана, какво е положението :wink:
Някой друг да го е пробвал или има отзиви? Някакви странични ефекти?
@Size, майка ти 3x1 ли взема или 3x2?
E щом парите са проблем, най-добрия избор е:
American Muscle Super Fat Burner:
Това долу е съдържание за 2 таблетки!
Choline Complex…....2000mg
Inositol…..................1000mg
Methionine…..............400mg
Vitamin B6…..............0.50mg
Betaine HCI….............400mg
L-Carnitine Complex…50mg
L-lysine….................200mg
Lecithin…..................200mg
Iron…........................2mg
Linolein Acid….............200mg
Oleic Acid…................100mg
10х to energymax :wink:
18-19лв мисля, че струваше
[quote author=“emzo”]E щом парите са проблем, най-добрия избор е:
American Muscle Super Fat Burner:
Това долу е съдържание за 2 таблетки!
Choline Complex…....2000mg
Inositol…..................1000mg
Methionine…..............400mg
Vitamin B6…..............0.50mg
Betaine HCI….............400mg
L-Carnitine Complex…50mg
L-lysine….................200mg
Lecithin…..................200mg
Iron…........................2mg
Linolein Acid….............200mg
Oleic Acid…................100mg
10х to energymax :wink:
18-19лв мисля, че струваше
Мерси за намерената алтернатива на дистъпна цена. Този продукт го нямаше в таблицата на @Manson за цените на добавките. Ще потърся по магазините във Варна и дано намеря. Знаеп ли сайта на производителя да чета за действието му? И още - какво съдържание се преследва при burnerite - от кое много и от кое малко? :)
Ами виж сега има различни бърнъри:
липотропни
диуретични
термогенни
А относно коя съставка и аз не мога да си отговоря все още, на всеки различно действат.
Самия бърнър не мога да го намеря на сайта на производителя, аз съм пил преди години, но без диета и естествено ефект нулев.Потърси из форума за него има позитивни мнения.Може да го съчетаеш с л-карнитин.
Чета стана час темите из форума за този L- карнитин, явно доста го тачите.
Само това мнение малко ме шашна:
[quote author=“ivailo.sabev”]Страничните ефекти свързани с употребата на L-Карнитин (L-Carnitine) са:
- повишаване на кръвното налягане
- сърцебиене
- треска
- гадене
- нервност
- повишена чувствителност на органите
- безсъние
- диария (при превишаване на дозата)
За мен частта с кръвното налягане ми се вижда убедителна, не знам за вас.Ааа и безсънието не ми харесва.
Който не вярва, да се образова.
Всеки сам избира пътя, по който да върви. Успех.
Нещо не е оферта да си качвам кръвното и да не мога да спя... :roll:
Нещо за различните видове бърнъри можеш ли да ми кажеш накратко, по какво се различават?
П.С: За втория въпрос прочетох е някоя от теми, след като ги изчетох до 3тата страница:
Липотропен означава, че гори мазнини. Диуретичен значи, че дехидратира, а термогенен значи, че покачва телесната температура.