28.05.06
01:37
Интересува ме как и по-колко да приемам от декстрозата със креатина? 87 кг съм, 185 см висок, структурата ми е тип “склонна към качване”... Защото не искам да объркам и да трупам излишни въглихидрати и да пълнея
28.05.06
01:45
То структурата ти е такава, а какви са ти целите?
Еми релеф, но и още качване на мускули откъм гърдите, гърба е много зле също, но маса имам, не ми трябва да трупам, просто чувам, че креатина без глюкоза имал малък ефект и затова питам.....Ама сега като се разчетах тука из темите, по-добре да го пия с мед, но по колко мед да гълтам с креатина преди тренировка?? 1 супена, чаена лъжица ли???
28.05.06
17:15
Абе то и без може... ама в твоя случай с прост въглехидрат, но не повече от 15-20гр. и това само за прием след тренировка!
Защо след тренировка, нали креатина е основно за преди тренировка, иначе знам, че и преди и след, но нали основното е преди, за да се набави сила за тренировката, а аз това ми е проблема, че бързо се умарям и ми трябва сила и издръжливост
29.05.06
15:10
[quote author=“Clemenza”]Защо след тренировка, нали креатина е основно за преди тренировка, иначе знам, че и преди и след, но нали основното е преди, за да се набави сила за тренировката, а аз това ми е проблема, че бързо се умарям и ми трябва сила и издръжливост
Основното е след... даже много хора казват само след. Разгледай във форума имаше добра тема с анкета. Но след е по-важния прием.
29.05.06
15:47
След тренировка.Разтваряш си в една чаша 1 - на лъжица мед и пиеш с креатина.
Какви са оптималните дози?
Най-добри резултати се постигат, когато креатинът се взема по специален метод, разделен на 2 етапа. Първият етап се нарича “зареждащ” и е препоръчителен за всеки, който взема креатин за първи път. Както подсказва името, този етап включва “зареждане” на мускулите с креатин. той има продължителност 4-7 дни, през които се вземат 20-30 грама на ден, най-добре с вода или плодов сок. След това започва вторият етап. През него се вземат 2- 5 -10 грама на ден ( или 0,03 грама на килограм тегло) , за да се поддържат мускулите заредени (по-големите дози от 15 г. няма да предизвикат по-големи ефекти, така че са излишни). Съществува и друг метод за приемане на креатина. При него няма зареждащ етап. Просто започвате с дози от 5 до 10 грама дневно и пиете всеки ден. Отново ще получите желаните резултати, но когато има зареждащ етап, те идват по-бързо. Най-добре е креатинът да се комбинира с прости въглехидрати (като плодов сок) и да се приема половин час преди тренировка.
Това го прочетох в сайта на BB-Team, и точно така мисля да го приемам, по втория метод, без зареждаща, понеже го пия за 5-6 път... 20 минути преди тренировка по 5 гр. и след тренировка още 3-5 гр. И това за меда вече го реших, не ми трябват декстрози от аптеката, ами най-добре си е медец от магазина, ще гълтам направо 1 супена лъжица, дет ще си играя да го разтварям във водата 8)
29.05.06
16:24
Clemenza :arrow: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=13613&highlight=%EA%F0%E5%E0%F2%E8%ED :wink:
Да де, и преди и след, и аз така го пия, но както си пише в сайта, Преди е по-важния прием, защото силата и издръжливостта трябват основно преди тренировката, а не когато се върна от фитнес и се опъна да си почивам :)
29.05.06
16:44
[quote author=“Clemenza”]Да де, и преди и след, и аз така го пия, но както си пише в сайта, Преди е по-важния прием, защото силата и издръжливостта трябват основно преди тренировката, а не когато се върна от фитнес и се опъна да си почивам :)
Абе прочети мненията на Као и Петко.
Добре, отказвам се не ми се спори, тези хора явно за измислили креатина... пфууу... Явно щом в сайтовете на Оптимум, Юнивърсъл, Мусаши и сякакви други пишат 20-30 мин преди тренировка и веднага след, са заблудени хора