ЗА ПОЛЗАТА ОТ КАФЕТО!

TO

02.06.06
17:43

КАФЕТО- НАШИЯТ НАЙ- ДОБЪР ПРИЯТЕЛ И ПОМОЩНИК

Доскоро полуграмотни докторчета ни будалкаха, че кафето, пиенето и пушенето са нещо много, много лошо. Тези “пороци” били уж рискови фактори, които ни поболяват и вкарват без време в гроба.
  Ако за миг се съгласим с ПРЕДПОЛОЖЕНИЕТО, повтарям, ПРЕДПОЛОЖЕНИЕТО, че споменатите “пороци” са рискови фактори, то аз веднага ще възразя, че един рисков фактор в никакъв случай не е и не може да бъде предиктор, т. е. ПРИЧИНА!
  Истината е една: връзката между кафето и болестите никога, никъде и от никого не е била доказана. Напоследък се случи точно обратното. 
  Една актуална студия на Харвардския медицински институт, за която съобщава в един от броевете си най- авторитетното медицинско списание в света The Lancet, доказва недвусмислено, че пиенето на кафе може да ни предпази от ред опасни заболявания! Изследванията са извършвани, междувпрочем, в продължение на 20 години с хиляди доброволци.
  Кафето, този набеден от нашите знахари грешник, най- неочаквано се озова в ролята си на наш верен помощник и приятел. Ето от какво ни предпазва кафето:

1. Тези, които редовно пият кафе, почти никога не боледуват от рак на дебелото черво! Те не страдат и от стомашни язви.
2. Кафето рязко намалява опасността от диабет.
3. То облекчава чувствително астматичните пристъпи.
4. Кофеинът е едно от най- добрите липотропни вещества. Той топи подкожните мазнини и ни дарява със сила, защото разграждането на мазнините по правило води до прилив на енергия.
5. Кофеинът подобрява чувствително и мозъчната дейност. След консумацията само на едно единствено кафе мозъчната ни дейност се подобрява с 10- 15 %. Освен това кофеинът влияе крайно благотворно върху концентрацията и мозъчните клетки.
6. Кофеинът предпазва освен това мозъчните клетки от дегенеративни процеси и е нашият най- верен съюзник в борбата срещу болестта на Паркинсон.
7. Кафявата течност е един от най- добрите естествени антидепресанти (след алкохола и тютюна!).
8. Редовното пиене на кафе рязко намалява риска от образуване на жлъчни камъни.
9. Кафето стимулира храносмилането и ускорява метаболизма. Трябва да го пием и преди, и след ядене.
10.  Изпиването на две чаши кафе дневно ни предпазва от заболявания на черния дроб и най- вече от рака на черния дроб!

Не на последно място трябва да спомена, че редовното пиене на кафе спира косопада дори и при наследствено обременените мъже!
  Какво да кажем за фенолните съединения, които се съдържат в кафето, и имат изразено антиоксидантно действие?
  Изследването на Харвардския университет доказва освен всичко друго, че изпиването на 4 големи чаши кафе на ден (300 милиграма кофеин) е напълно безвредно във всяко едно отношение.
  Консумацията на кафе не се препоръчва обаче на бременни жени, на хора със отворени стомашни язви и на изявени хипертоници. В тези случаи кафето би могло да предизвика все пак нежелателни странични ефекти.
  Какво излиза? Излиза, че е прав онзи мъдрец, който твърди, че всички болести са измислени от докторите…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

02.06.06
18:51

Като цяло съм съгласен с теб, но не сам съгласен само с едно нещо според теб как си представяш някои от нас в период на качване да пие преди и след ядене кафе след като трябва да се храни доста често, аз го виждам клетия след 1 седмица в блиския психо доспансер окован до главата във вериги  :wink:  :?

02.06.06
18:57

В различните статии за кафето, които са ми попадали, мненията за кафето варират от едната до другата крайност - че  употребата му предизвиква рак - употребата му възпрепятства появата на рак. Така че бих казал въпросът е дискусионен. Аз лично пия кафе редовно, обикновено по 2 на ден - едно сутрин и едно преди тренировка.

02.06.06
19:10

не консумирам кафе и не виждам особен смисъл от това, нямам нито една от тия болести и не съм предразположен към тях .. а мисля и че малко от нас са .. това са само частни случаи и не знам какво толкова го хвалят това кафе

поздрави

02.06.06
20:11

Всичко звучи добре само, че като всяко друго нещо когато се прекали с него от полезно става вредно ... от моите познати всеки неможел да се сабуди без кафе, е като са били по-малъки как си се разсънвали че ми е много интересно... без кафе :roll:

02.06.06
20:37

Аз мога да напиша по-голяма статия за вредата на кафето, но мисля, че ще е безполезна! Който мисли, че не му вреди - да си пие!
Аз лично получавам проблеми със сърцето - екстасистолна аритмия, сърцебиене... Не се чувствам комфортно - вие ми се свят и т.н.

02.06.06
20:37

Абе според мен сичко си е до организам едни не могат без кафе на други не има прави впечатление дали неска ще испият 100 кафета а на трети изобщо не им трябва!!!!Така че сичко си е до човек  :?

02.06.06
22:38

Скоро чух информация, че не е добре за релеф, защото вдигало нивото на инсулина :shock:  :?:

02.06.06
22:43

А ПОЛЗАТА ОТ КАФЕТО!

Мен ако питаш няма такава. В няколко момента съм го опитвал, ама така и не го пропиш, междо другото и мириса му не ми допада.

02.06.06
22:58

Винаги като видя такива много положителни или отрицателни резултати от изследвания си мисля,
че нещо не е съвсем наред. Изникват едни въпроси...Кой ли има интерес кафето да е толкова “полезно”?
Дали някой няма пие безплатно кафе докато е жив?:twisted:  / само предположение /
Лично аз не пия от около два месеца кафе и се чувствам доста по-жизнен.

02.06.06
23:11

Кафето го пия главно за ободряване, ако това всичкото е вярно, чудесно ! Майка ми пие по 5-6 и повече кафета на ден, направо нз как успява.

Дам, а знаете ли колко е полезен ефидрина!!!
Вдига настроението, мускулния тонус, повишава концентрацията и топи мазнините!
А какво ще кажем за вредата от кафето за кръвното и за сърцето например?
За диурезата?
А за пристрастяването към кофеина???
Това, че нещо има и полезен ефект не значи, че вредният му е за пренебрегване.

03.06.06
00:05

Не пия кафета или подобни дроги - налагало ми се е да пия някой път ред бул за да мога да уча пове4е когато се налага, или по време на изпит ако се наложи изненадващо - все за да дам повече газ от нормалното.

На един истинки воин не му трябва да пие...кафе, за да си размърда задника. Някои не разбират, че всичко опира до правилно хранене, спорт и дневен режим  - слабаци  :evil:

03.06.06
21:45

Пия по доста стигал съм и до 800 гр не виждам нито положителни нито отрицателни страни в Бодибилдинга

04.06.06
00:58

Аз като пия кафе съм забелязал, че наистина ми се вдига концентрацията :wink: Забелязал съм и гадния ефект, че когато пиеш системно кафе си ок, но изпусна ли някоя сутрин да пийна кафенце и после ме цепи главата и пи е сънено :x

04.06.06
03:33

Мноого слабо ми действа - дори да изпия двойно пак не усещам никакъв ефект. Други такива препарати също не ми действат много силно...

04.06.06
11:41

[quote author=“D3BEP”]Дам, а знаете ли колко е полезен ефидрина!!!
За диурезата?

Пристрястяването си таковали такованката. Има дългогодишни кафеджии които не знаят къде се намират сутрин преди на праснат едно кафенце... :lol:

Офф: Аз се чудих едно време наш Брус Лий, що е толкова пъргав... Ами той сигурно люсвал по 5 кафета на ден бе.... :wink:

П. П. И аз не усещам никакъв ефект от кафето, с изкючение, че леко ми дразни стомаха.

Sourcemag

04.06.06
13:05

[quote author=“tpd”][quote author=“D3BEP”]Дам, а знаете ли колко е полезен ефидрина!!!
За диурезата?

Пристрястяването си таковали такованката. Има дългогодишни кафеджии които не знаят къде се намират сутрин преди на праснат едно кафенце... :lol:

Офф: Аз се чудих едно време наш Брус Лий, що е толкова пъргав... Ами той сигурно люсвал по 5 кафета на ден бе.... :wink:

П. П. И аз не усещам никакъв ефект от кафето, с изкючение, че леко ми дразни стомаха.

Брус е бил толкова пъргав защото е зобел изключително много!
А съм чувал за някакъв присател(не се сещам името) който праскал по 28 на ден  :shock:
Иначе и аз не пия кафе просто ми горчи  :?

04.06.06
14:26

[quote author=“Lancelot”]На един истинки воин не му трябва да пие...кафе, за да си размърда задника. Някои не разбират, че всичко опира до правилно хранене, спорт и дневен режим  - слабаци  :evil:

Ти в кой век живееш??? :shock:
Както писа ASTOR

Пия... не виждам нито положителни нито отрицателни страни в Бодибилдинга

P.S. Аз лично пия по 4-5 кафета на ден и не очкавам те да “вдигната” железата в залата. Просто ме кефи да пия кафе... Някои обичат ракия и мастика :wink:

04.06.06
15:05

Покрай този спор-дали е полезно и дали не кафето почнахте да се делите на отбори и естествено възникнаха кавги.На който му харесва като вкус си пие кафе,на който не-не пие.Кафето не вреди на околните и не виждам какво имат въздържалите се против върлите консуматори,това е въпрос на личен избор.

04.06.06
22:08

Да, въпрос на личен избор е и това да имаш здраво сърце :lol: !

04.06.06
23:08

Ми аз си пия и нямам проблеми със сърцето,да пушиш пиеш алкохол,да приемаш стероиди,да вдигаш тежко,всичко е вредно,но както и да живееш животът свършва.

04.06.06
23:10

Имайте предвид, че тези статии за ползата от кафето и по колко може да се пие на ден обикновено са преводни. На Запад това, което се нарича кафе, не е турско кафе или еспресо, а е слабо кафе и обикновено с мляко. Казват, че до 6 чаши от това кафе на ден не е проблем. Аз пия доста кафе и не съм забелязал нито вреди, нито ползи... За съжаление не ми топи мазнините.  :lol:

20.08.06
17:09

за мен е опасно да пия кафе
преди врем го докарвах по 4-5 кафета и ми се разлопа сърцето
и вече не пия

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1