11.06.06
20:04
Нека в тази тема изброим упражненията за всяка става, които най-много износват ставата и създават най-голяма предпоставка за контузия, дори при правилно изпълнение. Ще започна пръв с някои упражнения, според мен:
Колена - клек
Кръст - Тяга
Лакти - Френско разгъване за трицепс
Рамена - Раменна преса зад врат, придърпване на скрипец зад врат
11.06.06
21:39
Износват ставата ? Че тя като гума ли се износва ?
11.06.06
22:47
[quote author=“Animal”]Рамена - Раменна преса зад врат, придърпване на скрипец зад врат
Това упражнение дали е за рамо и дали товари раменната става?! :D
Чуковете (гребане с щанга) товарят кръста много. Просто за всеки индивидуално. Където травма - там и проблемни упражнения.
11.06.06
22:57
Най-сериозната ми контузия беше в рамото и дойде от кросоувър :shock:
[quote author=“HELL2HEAVEN”][quote author=“Animal”]Рамена - Раменна преса зад врат, придърпване на скрипец зад врат
Чуковете (гребане с щанга) товарят кръста много. Просто за всеки индивидуално. Където травма - там и проблемни упражнения.
И при мен е така, тягата не ми товари толкова кръста, но гребането е просто кошмар за мен , може би заради статичното напрежение на кръста, и затова не го правя :roll:, заменил съм го с дърпане на дъмбел .
Иначе за другите упражнения си абсолютно прав, като само мога да добавя всички упражнения за предмишница( поне при мен е така) , бицепс с права щанга - пак се натоварват китките и лъчевата кост на предмишницата , въртолет - пак китките ми се усукват много и не го правя :roll:.
12.06.06
16:13
[quote author=“HELL2HEAVEN”][quote author=“Animal”]Рамена - Раменна преса зад врат, придърпване на скрипец зад врат
Ами няма нужда упражнението да е за рамо, за да товари рамото. И да - товари го, на мен най-сериозната ми контузия е именно от това упражнение и е точно в рамото. Аз вече не дърпам зад врат. Иначе за гребането с щанга съм съгласен, че може да спори с тягата за първото място. А темата ми е именно за това - “Където травма - там и проблемни упражнения.” - тоест, който има слабо място в дадена става може да избягва съответните упржанения и тук е мястото където ще стане ясно кои точно са те.
[quote author=“red”] ....бицепс с права щанга - пак се натоварват китките и лъчевата кост на предмишницата , въртолет - пак китките ми се усукват много и не го правя :roll:.
да тези трябва също да ги добавим
[quote author=“zwei0”]Износват ставата ? Че тя като гума ли се износва ?
По-скоро се износват като шарнир, но в общи линии се износват :)
12.06.06
17:09
[quote author=“red”][quote author=“HELL2HEAVEN”][quote author=“Animal”]Рамена - Раменна преса зад врат, придърпване на скрипец зад врат
И при мен е така, тягата не ми товари толкова кръста, но гребането е просто кошмар за мен , може би заради статичното напрежение на кръста, и затова не го правя :roll:, заменил съм го с дърпане на дъмбел .
Иначе за другите упражнения си абсолютно прав, като само мога да добавя всички упражнения за предмишница( поне при мен е така) , бицепс с права щанга - пак се натоварват китките и лъчевата кост на предмишницата , въртолет - пак китките ми се усукват много и не го правя :roll:.
добре тренираната тяга не трябва да се усеща в кръста.
04.07.06
15:48
Още един такъв пост и получаваш ДИРЕКТЕН БАН !!!! Имаш официално предупреждение !!
ASTOR
07.07.06
19:52
еми така е, опитва се човек да направи нещо хубаво, и някви нервни младежи почват да го обиждат и да му се качват на главата като се захващат за абсолютно незначителни неща, като това дали кръстът е става или не, което няма никакво значение в случая, при положение че можеш да го контузиш. Та господина с перфектната техника е свободен, както и всички трениращи, да си прави каквито упражнения иска, но ще го помоля ако има да казва нещо да държи тона си на интелигентно ниво.
14.07.06
13:01
То май всички упражнения, които се изпълняват зад врат, товарят раменната става-раменни преси, дърпане на скрипец зад врат, набиране зад врат.
Manson, ти си се контузил на кросовъра, защото рамото ти вече е било “повредено” от някое друго упражнение. Аз често получавам болки от много упражнения в рамената, защото навремето се правех на голям мъж :lol: .
Някъде бях чел, че разликите в това на кой как му е удобно да прави бицепсово сгъване с щанга-с крив или прав лост, се определят от самата става. За това на някои им е удобен кривия, а на други правия лост.
За кръста мога да добавя още едно упражнение-коремни преси на римски стол.