Гледате ли с пренебрежение към начинаещите?

Прескочи до:

Никога не гледам с насмешка начинаещите... дори напротив - ако виждам, че полагат усилия и тренират с желание им помагам с каквото мога. Все пак и аз съм бил начинаещ и съм се радвал, когато някой ми е давал полезни съвети и т.н.

Гледам с пренебрежение само когато са от вчера в залата,а вече се имат за голямата работа и гледат лошо.

BuKTop

30.03.07
19:22

гледам на който мога да помогна но гледам с “пренебрежение” тези които идват с дънките и блузките и не правят нищо.. те да тренират ли са дошли или да си говорат и да се правят че знаят всичко ..
примерна случка : тоя вторник с един приятел правим гърди и сме на лежанката и идва някакъв с дънки и няква “фешън” блуза и почна да ни дава съвети как да сме правели 3 серии само с лоста или с 2х5.. аз почнах да се смея и го питах от колко време тренира той вика “от днеска” ... е как да не се смее човек на такива .. имаше и един пич дето идва и направо с якето вътре в залата (без да си взима шкафче да си остави нещата.. оставя си го на римското столче и прави 2 серии набирания и си отива .. всякакви индивиди ги има...

31.03.07
07:52

В залата, в която тренирам постоянно има няк’ви всезнайковци на по 15-16-17 години, дето могат да те издразнят, но аз лично нито им обръщам внимание нито пък им се смея, просто си блъскам :) И аз също както вас никога не отказвам да пазя някой или да му помагам да сглобим щангата примерно ;)

31.03.07
12:29

на начинаещите помагам,но на тези който едно време бяха “яките” и ме гледаха от високо сега са ми смешни  :-)

qk_bik

31.03.07
18:32

всеки е бил начинаещ.Има една приказка - дръж се с хората така,както искаш те да се даржат с теб.Ми лично на мен вчера ми се случи една история,от която ми стана неприятно бих казал.Ми той човека тренира от два пъти повече време от мен,ма като видях,че прави рамо със щанга зад врат и пуска малко над главата,а би следвало е зад врат както му е предназначението на упражнението,аз му казах и той с ирония казва - искаш да кажеш,че не тренирам правилно,ми аз му отговорих,че така мисля.Той се обарна с някакво пренебрежение такова и ми стана гузно някакво.Повече на никой нищо не казвам,всеки да си чупи главата както си иска,абе аз исках да му кажа за добро,той си мисли,че му се базикам.То за да коментираш другите е нужно първо себе си да погледнеш,ако си достатачно напред може да кажеш това онова,но ето какво се получава,така,че всеки си знае най-добре.Лично мен ме дразни,да почна да правя френско примерно и да дойде някой начинаещ и да почне да прави с мен,давам му да тренира момчето,ма сам му казал,да тренира веднага щото почивам по малко,той вземе си разтегля локуми с приятели и на мен ми писне овикам го и си тренирам сам,все пак има хора,които отиват там с цел,това не е кафене.Един път нещо стана на въпрос за една лежанка и му казах на момчето ,че след 3 серии ми трябва лежанката и да не се мотка ми да тренира,а оня нещо се ми каза - май рече - да бе да,леле побеснех ма иде ли да го бия суека като ми е наполовина,той тренира от вчера и само се разкарва насам натам приказва си и въобще съветвам начинаещите ако сте отишли в залата да тренирате,тренирайте и не си приказвайте,защото когато тренирате и се мотаете вие пречите на напредналите,които остави,че се борят за всеки милиметър,ми освен това са преживели сума ти лишения и не могат да си позволят да рискуват своята тренировка заради блуждаещите начинаещи,щото някой ще яде боя накрая,пък недай си боже да е на предъстезателна диета някой,е тогава някой ще отнесе големия бой.Така,че ако ще тренирате нека да е сериозно или по точно казано начинаещите нека тренират като напредналите.

31.03.07
19:16

Зависи от начинаещия...Аз когато бях начинаещ не ходех с потник и не вървях като 100 кг.Повечето начинаещи сега са така и на такива нахакани индивиди никога не помагам.2ро тия същите няма да се задържат в залата повече от месец,понеже ще са отчаяни от резултатите.

Мнението беше редактирано от Финдо на 31.03.07 19:17.

01.04.07
10:26

Хаха,вие като я направихте тая анкета какво си помислихте - че някой ще каже “да ,смешни са ми” :D

Аз за да не се повтарям с другите пък -избягвам контакт с начинаещи (става въпрос за диети и а у) ...предпочитам да съхраня трохичката си опит за себе си мухахаах(базик си правя).
Не,сериозно - не се занимавам да давам съвети щото аз самия не съм дорасал да давам,ама има хора с по над 10 години стаж също трудно биха ме убедили,понеже те самите са зле по отношение на този спорт.

Мнението беше редактирано от introducer на 01.04.07 10:27.

01.04.07
12:18

съвети никога не давам,  на мен никой не ми дава освен ако не питам, което става рядко.
А пък и е някак си все едно искам да покажа колко знам така се възприема в общия случай


П.П. Оня ден даже нищо не казах на един нов, който като дойде и първо упражнение предмишница започна да прави

Мнението беше редактирано от BOR на 02.04.07 10:47.

01.04.07
14:12

казано от Калоян Георгиев на 16.06.06, 14:11:

Разбира се че не! Гледам с насмешка на тези, които смятат че всичко знаят и не приемат съвети..

тру, тру :)

само ако някой ме попита му помагам. иначе въобще не си губя времето вече. едно време помагах ама видях че няма никакъв смисъл. от всичките които им помагах само един се запали сериозно по фитнеса другите всички спряха до края на първият им месец. пълна загуба на време :)

01.04.07
19:35

Не може един начинаещ да се държи все едно е хванал дявола за опашката след като е тренирал един месец . Има такива в залата в която тренирам , и ме нервират брутално. Има естествено и свестни момчета , на които с удоволствие помагам

02.04.07
06:37

трябва да си помагаме взаимно,
иначе какъв е смисъла от форума. :coolhmm:

02.04.07
07:40

Пренебрежение, само на тия дето ходат на фитнес само за бицепс и гърди и се разкарват, се едно имат два таралежа под мишниците. Иначе помня, че като влизах първоначално и аз бяха супер неориентиран, но имаше пичове, дето ми показаха доста работи. Еин даже се мъчи сума време да ми обяснява техниката на тягата. Да е жив и здрав!

02.04.07
09:07

казано от elfigor на 02.04.07, 06:37:

трябва да си помагаме взаимно,
иначе какъв е смисъла от форума. :coolhmm:

Не става дума за форума,а за начинаещите в залата на живо.

02.04.07
13:38

ааааа  ok.

icinkyyy

02.04.07
18:41

Не.Радвам се когато видя някой по-малък от мен да  е редовен , идва винаги и се старае .Но има едни които ми дават някви савети на някои и после гледам как прават грешно някои упражнения и ми тренират по-някви супер странни програми

02.04.07
19:05

Винаги помагам с каквото мога , за пренебрежение и дума не може да става

NO

04.04.07
14:59

Аз пък гледам и много ме нервират 60-70% от начинаещите - те са направо като клонирани, всичките блъскат дъмбелите, ритат лежанките като искат да ги преместят, без да питат започват да правят там където прави някой друг, правят някакви суперсерии или не знам какво като завземат почти всички уреди в залата и така не може нищо да се прави особено ако си като мен и се опитваш да се съобразяваш, пъшкат и се събличат, гледат лошо, викат и си говорят простотии, зарязват си гиричките навсякъде из залата като съм бил свидетел как едно момиче се спъна, а пък това да правя полулег и докато почивам тоя келеш да дойде и да започне да си прави раменни преси и след това не става от лежанката докато не свърши с 5-6 серии. Направо си късам нервите с тия момчета... от както почнах да ги гледам на кръв започнаха да се посъобразяват ;)

Мнението беше редактирано от noble на 04.04.07 15:03.

04.04.07
16:09

Има и твърдоглави екземпляри, които “всичко знаят” и са непоправими клоуни, но те рано или късно изчезват от залата. Винаги съм готов да помогна на всеки, елементарно възпитание.

05.04.07
07:07

Зависи от начинаещия. Значи на какво присъствах онзи ден: има един пич около 190см е тежащ не повече от 60кг. - дотук нищо интересно. Стажа му е около 2 месеца. И отива онзи при инструктура и го пита как се прави флайс на кросоувър и съответно получава отговор, че му е още рано за това упражнение(повтарям - казва му го инструктура!!!). Ииии той отвръща: “На мен едно аверче ми каза да го правя и ще го правя” :) и идва при мен със същата молба. Аз му казвам същото, ама той настоява и в крайна сметка му го показах. Като легна това момче, не мога да ви опиша за какво сакато изпълнение става въпрос - нещо смесено между бицепсово сгъване и дъмбели от полулег. Е на такъв акъл как да не му се смееш???

MA

05.04.07
09:17

еми не все пак и аз сам бил начинаещ а пак сравнвние с други още съм!

05.04.07
15:15

казано от vendeta на 05.04.07, 07:07:

Зависи от начинаещия. Значи на какво присъствах онзи ден: има един пич около 190см е тежащ не повече от 60кг. - дотук нищо интересно. Стажа му е около 2 месеца. И отива онзи при инструктура и го пита как се прави флайс на кросоувър и съответно получава отговор, че му е още рано за това упражнение(повтарям - казва му го инструктура!!!). Ииии той отвръща: “На мен едно аверче ми каза да го правя и ще го правя” :) и идва при мен със същата молба. Аз му казвам същото, ама той настоява и в крайна сметка му го показах. Като легна това момче, не мога да ви опиша за какво сакато изпълнение става въпрос - нещо смесено между бицепсово сгъване и дъмбели от полулег. Е на такъв акъл как да не му се смееш???

:lol:  :lol:  :lol:

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1