Съвети за новака

28.06.06
17:35

Здравейте,
Никога досега не съм тренирал сериозно.  :oops:  На 25 години съм, висок 182 см, 90 килограма, по-голямата част от които са във вид на тлъстини по корема, натрупани най-вече в последната година, откакто не пуша.
Искам да сваля това шкембе и да оформя мускулатурата си. Ясно ми е, че това не става за един ден или за един месец, но смятам, че макар и късно все някога трябва да почна да се грижа за себе си.
Първото нещо, което искам да знам е някоя сравнително евтина зала в (или близо до) Дървеница.
Второ - ами оттук нататък и аз не знам какво точно ми трябва - приемам съвети всякакви като диети, тренировъчни програми, литература по темата и т.н.
Трето - чувал съм, че интензивните тренировки могат да доведат до проблеми с очите (те са най-слабото ми място - 6 и 6,5 диоптъра късогледство). Искам да знам до каква степен това е вярно.

Предварително благодаря на всички.

DI

28.06.06
17:41

Това за очите е напълно вярно, но то би ти попречило по-скоро ако искаш да качваш маса. Ако работиш с по-леки тежести и не се напъваш много сигурно няма да имаш проблеми. По принцип иначе знам че като вдигаш кръвоносните съдове в окото се “напомпват” и това мисля че поврежда ретината. Но по-добре питаи доктор да ти обясни.

29.06.06
09:39

Благодаря за инфото, ще се консултирам с офталмолог. А по другите ми въпроси някой нещо да каже?

SH

29.06.06
09:59

Първо поздравления за решението което си взел.Относно въпроса ти мисля, че трябва да намериш време да прочетеш информацията от сайта тя наистина ще ти помогне.Ето откаде можеш да започнеш за да научиш малко повече за тренировката в залата
http://www.bb-team.org/training/

Ето и за храненето което е точно толкова важна колкото и тренировката :)
http://www.bb-team.org/nutrition/

Успех в новото начинание.Ако имаш въпроси питай :)

по здрави

29.06.06
13:36

Благодаря за линковете. Прочетох доста неща из тях, но в някои отношения се обърках още повече отпреди...
1. Оказва се, че аз нямам представа от какво има нужда тялото ми - дали да свалям килограми с аеробни упражнения или да работя за маса.
2. Навсякъде се съветва, че трябва да се загрява преди упражнения, но аз (като човек, който никога не е спортувал каквото и да е) изобщо не съм наясно с какви упражнения трябва да загрея мускулите си.
3. В никое упражнение не е указано с каква тежест се прави. Ясно ми е, че за всеки е индивидуално, но по какъв начин да определя какви са оптималните натоварвания за мен?
4. Да напомня че не знам за зала в или около Дървеница, в която да тренирам.

Досещам се че с толкова некомпетентно зададени въпроси принуждавам всички, които искат да ми дадат съвет да хвърлят боб за да разберат какво ми трябва, но и аз не знам как да се доизясня. Разпитвам толкова, защото съм чувал достатъчно пъти, че е безсмислено просто да се мандахерцат тежестите без мисъл и искам предварително да съм наясно с нещата, които ще правя.

29.06.06
13:41

абе човек как живееш с тези очи отиди на доктор да ти ги оправят с лазер мисля че процедурата струва кам 150 евро ,но непотвърдена информация , може да е по скъпа , но ще си решиш толкова много проблеми

29.06.06
13:57

Смятам да го направя, само че по мои данни цената е 450 евро на око... така че това за момента ми е проблем, но се работи по въпроса ;)

29.06.06
14:09

един колега беше на преглед профилактичен на очите скоро и са говорили с медецинското лице за тази процедура и цената  била 150 евро но тои има кам 2-3 диопръра само

29.06.06
14:19

[quote author=“Dare Devil”]Благодаря за линковете. Прочетох доста неща из тях, но в някои отношения се обърках още повече отпреди...
1. Оказва се, че аз нямам представа от какво има нужда тялото ми - дали да свалям килограми с аеробни упражнения или да работя за маса.
2. Навсякъде се съветва, че трябва да се загрява преди упражнения, но аз (като човек, който никога не е спортувал каквото и да е) изобщо не съм наясно с какви упражнения трябва да загрея мускулите си.
3. В никое упражнение не е указано с каква тежест се прави. Ясно ми е, че за всеки е индивидуално, но по какъв начин да определя какви са оптималните натоварвания за мен?
4. Да напомня че не знам за зала в или около Дървеница, в която да тренирам.

Започни с тренировки на цялото тяло - не за маса и за сваляне, а за подсилка.
Килограми - индивидуално и за по-лесно - почни с 5кг/примерно/, а ако са ти много леки - качвай ги. ;)
За загрявка - стават и същите упражнения, които ще правиш, само че с много малка тежест или без тежест, дори.
За зала около Дървеница -  33 Студ. град, има една и преди УНСС, за други не се сещам. :)

30.06.06
19:21

добре е че си взел такова решение и че си намерил време да четеш,защ. аз нали съм малък14г и съм мн тап, та ходих 3 месеца да блускам без никакви резултати почти,а като си направих една програма резултатите бурзо доидоха така че аз те съветвам да ходиш по няколко пъти(3,4) да бягаш, за да изгориш мазнините и в залата блускаи яко на не прекаляваи с тежестите, и ако не можеш да разбереш някое упр. как да го правиш 100% някои в залата ще ти каже така че питаи. Успех в тренировките :!:  :!:  :!:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1