29.06.06
12:48
как из4ислявате колко грама храна приемате ?
С кантар :P
Ако пазариш от хубави магазини, си имат електронни кантарчета дето ти теглят всичко, което поискаш. Отделно на някои храни пише 2 лъжици примерно колко грама са. Иначе ако вземеш примерно 200 грама овесени ядки и започнеш с лъжица да пресипваш в една купа и установиш, че за всичките 200грама са 10 лъжици, то една лъжица е 20гр...
Някои продукти ги докарваш на око.
Как така по твоите кг? Все пак не говорим за за 5кг храна, че да хванеш пакета и да скочиш на кантара? 50-100гр трудно се отразяват на нормален електронен кантар.
Какъв е този метод, правилно ли съм те разбрал?
[quote author=“lol”]как из4ислявате колко грама храна приемате ?
С електронна везна. в ТСМ има добри за относително малко пари.
30.06.06
17:37
Електронни везни има в метро.Има и аналогова и цифрова.На теб ти трябва цифрова.Струва 27.99 и като сложиш 20 % ДДС излиза някъде 33 но не съм сигурен
На ТСМ са евтини и качествени. Искам да кажа, че на око да се мери не е работа, след като си взех везна се оказа, че съм прекалявал с овесените ядки :P
С аптекарска везна , да не би да сбъркам с накоя грамче :lol:
Според мен е в повече да си купуваш кантарче за 35лв, за да си мериш до грам храната...
Написах в мнението си как се справям с подобни казауси. Да сложиш някой друг грам отгоре/отдолу, бълха те ухапала. Да не мислите, че и тези таблици за храните, по които смятате във всеки един случай са 100% верни и нямат разминавания... То за един и същ продукт на една и съща фирма, в 2 различни пратки ще има качествени различия, та какво остава за таблица, която обхваща всички храни на всички производители...
Всичко е приблизително. Няма начин (пък и не ти трябва) да приемаш точно 198гр притеин, 68гр въглрхидрат и т.н
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече