Разлика м/у епилация и кола маска?

Прескочи до:

04.07.06
17:11

От личен опит знам, че след епилация косъмчетата се подават след 5-7 дни, а доколкото съм чел (нямам личен опит :-) ) при кола маската това става след месец (вие ще кажете дали е така). Интересуваме каква е разликата при единия вид обескосмяване и при другия? Нали и в двата случая косъмът се маха с корена, защо тогава има такава голяма разлика?
Другият ми въпрос е дали и при кола маската някои косъмчета не се показват, а започват да растат подкожно и накрая става пъпка и рана.
Друго което съм чел за кола маската е, че е препоръчително да се извършва от специалист, защото имало опасност. Каква е опасността и колко е голяма?

InDaHEad

04.07.06
17:20

Опасно е дотолкова,че когато си я правиш сам боли повече и е по-неефективно,защото не обираш всички косми... :wink: ...най-добре ходи на козметик

04.07.06
21:45

Аз знам че с епилатор космите уредяват поне така сам чувал.Малко повечко боли обаче бива.А това до колко бързо ти разтат космите си зависи от гена и косама  :roll:

04.07.06
22:39

Явно въпросът ми не е за този форум. До тук нищо конкретно. Благодаря все пак за отговорите.

04.07.06
22:55

С каквото можем помагаме сега.Изчакаи някои може да ти даде по-конкретен отговор по-въпорса ти  :?

05.07.06
09:49

разлика практически почти няма... от колата маска се появяват пак след около 10тина дни както и след епилатора..обаче трябва да се изчака да пораснат повече за да може да ги хване следващата процедура...колата маска обаче има 1 приимущество според мен...кожата става по мека защото заедно с космите падат и всички умрели тъкани от кожата...лошо е наистина ако тръгне косъм навътре...но всичко се оправя...хубаво е наистина да се прави от професионалист обаче задължително питай някоя жена да ти препоръча някой изпитан козметик защото има страшни глупаци дет ще те направят на нищо...

05.07.06
10:20

Може би преди 3-4 години започнах да си махам космите по краката с епилатор. Първо:  много е по неприятно и болзенено сам да се скубеш. Второ : дори и да си най- прецизния , не можеш да ги махнеш всички. Трето : Моите крака са 119 см. Отнемаше ми над час и половина.
Четвърто: Повечето от космите просто ги накъсваш , а не ги дърпащ с корена!
Някаде от година и нещо ходя на коло маска. Казва се КолО маска да знаете:) За половин час ти дръпват космите на краката и мишниците. Важното е козметичката да е добра , защото съм чувал за много неприятни случаи:) След година и половина процедури мога да ви кажа, че подмишниците почти не ми растат косми , а на краката са толкова оредели ,че не се виждат. Бързо, безполезнено, много по-хигиенично! Това е колото маска! А по въпроса с пъпките, това е до чувствителността на кожата. Аз примерно нямам нито една пъпка , нито един косъм навътре!

05.07.06
12:10

пъпките също се получават ако се изкъпеш преди да са ти се затворили порите....след колата маска не трябва да се къпеш поне 2 часа до колкото знам...

05.07.06
12:42

[quote author=“Steve”]пъпките също се получават ако се изкъпеш преди да са ти се затворили порите....след колата маска не трябва да се къпеш поне 2 часа до колкото знам...

аз се къпя веднага и нямам...нали обясних:) Има различна честота на чувствителност на хората с различни кожи

05.07.06
13:37

а колко пари струва тая процедура???
и къде бихте ми препоръчали да си я направя?

05.07.06
13:44

[quote author=“DaMp370”]а колко пари струва тая процедура???
и къде бихте ми препоръчали да си я направя?

При козметик. Тук във В.Търново е 6.50 на крак

05.07.06
15:12

В София ако се разтърсиш в интернет се намира за 20лв за цялото тяло. Иначе средно върви 10лв за краката.
Аз лично от година и половина си правя кола маска. На козметик не съм ходил. Обикновено една приятелка ми я прави, а напоследък и сам. Пъпки ми изленаха само първият път, а космите да растат навътре не се е получавало. Епилатор прбвах преди няколко месеца...е няма по болезнено нещо от това животно...едвам минха 20тина см на почивки и си казах че повече няма да ползвам такова нещо :)

05.07.06
20:51

от колОто маска може да се получи и спукване на капиляри ! сериозно един приятел ходи на краката и имаше няколко синини(естествено не значи че от тия спуквания ще умреш)

05.07.06
23:12

Не ползвайте кремове за депилация... ужасни са, всичките.

05.07.06
23:15

Бихте ли споделили каква марка продукт използвате?

06.07.06
14:13

зелените ленти на Veet. Сега си купих Strep ще ги пробвам тея дни.
Иначе от кремове не съм доволен грам...по зле е и от бръснене...
От спрей на Leocrema съм доволен тоя деот става на пяна. с него си махам на ръцете и от няколко пъти оредяха...

06.07.06
15:16

Гледах ги когато си търсех депилационния крем на Стреп (по-специално с кайсия), ама си нямах идея дали ще са достатъчен брой и колко ще са ефективни. Иначе крема ми го похвалиха като оптималния избор при съотношението цена-качество. Ама хич не бях доволен, изринаха ми се баджаците...
След като използваш Стреп ленти, Венишър, сподели какъв е ефекта.

SI

06.07.06
16:37

Аз от скоро си правя на краката. Ако веднъж си направиш колО маска след това може да поддържаш с епилатор, ама трябва на често. Оставиш ли ги да израстат - е няма такава болка - гъсти косми да ги минаваш с епилатор - не се трае. А за да не те боли въобще трябва да му хванеш цаката на епилатора - трябва да го движиш по-бързо и на дълго да минаваш по няколко пъти едно място.

Поне от това което съм забелязал е, че след епилатора май излизат малко по-бързо. Може би защото епилатора не издърпва всички косми с корена, а някои ги къса. Но ако минаваш през 2-3 дена процедурата няма да ти отнема повече от 10 мин. на ден.

06.07.06
19:30

[quote author=“de3pkeeper”]Гледах ги когато си търсех депилационния крем на Стреп (по-специално с кайсия), ама си нямах идея дали ще са достатъчен брой и колко ще са ефективни. Иначе крема ми го похвалиха като оптималния избор при съотношението цена-качество. Ама хич не бях доволен, изринаха ми се баджаците...
След като използваш Стреп ленти, Венишър, сподели какъв е ефекта.

абе аз на скоро за първи пък си махнах космите на краката и честно се чувствах като жена малко с някав супер гадно миришещ крем . С крем е СЪЩОТОТО КАТО БРЪСНЕНЕТО ! пак има пъпки  и пак избиват супер бързо най-добрият начин за махане е маската и епилатора ама нали знаете =)

DunevmotorSport

06.07.06
23:47

Красотата иска и жертви

head_hunter

07.07.06
10:45

Хайде и аз да се включа в темата. Махам си ги с епилатора и болката не ме притеснява. Мога да дам един съвет как да се намали болката /ако може да се нарече така де/ преди епилатора един горещ душ кожата омеква, порите се разтварят и всичко е ок. :wink:

07.07.06
12:48

[quote author=“head_hunter”]Хайде и аз да се включа в темата. Махам си ги с епилатора и болката не ме притеснява. Мога да дам един съвет как да се намали болката /ако може да се нарече така де/ преди епилатора един горещ душ кожата омеква, порите се разтварят и всичко е ок. :wink:

предполагам както и при бръснарите ако сложиш гореща кърпа на краката...

07.07.06
14:23

[quote author=“vanisher”]зелените ленти на Veet. Сега си купих Strep ще ги пробвам тея дни.
Иначе от кремове не съм доволен грам...по зле е и от бръснене...
От спрей на Leocrema съм доволен тоя деот става на пяна. с него си махам на ръцете и от няколко пъти оредяха...

Този спрей на леокрема кво се води ? В смисъл как действа ? Щото ако е на принципа на депилирането не би трябвало да оредяват ? Аз искам за краката да го ползвам ? Колко струва и къде се продава ако можеж да кажеж. 10х.

08.07.06
10:21

Ми във всеки магазин за козметика. Води се спрей депилатоар нещо такова. Пъскаш той става на пяна и след 10 минути измиваш. Със сигурност са ми оредяли на ръцете от него.
Пробвах лентите на СТРЕП - пъти по-доволен съм от тези на Виит. Даже са и по-големи и по-евтини малко. Вчера пробвах и Виита и Стрепа за да ги сравня....виита ще го хвърлям :)

10.07.06
12:35

[quote author=“vanisher”]Ми във всеки магазин за козметика. Води се спрей депилатоар нещо такова. Пъскаш той става на пяна и след 10 минути измиваш. Със сигурност са ми оредяли на ръцете от него.
Пробвах лентите на СТРЕП - пъти по-доволен съм от тези на Виит. Даже са и по-големи и по-евтини малко. Вчера пробвах и Виита и Стрепа за да ги сравня....виита ще го хвърлям :)

Ванишер, айде и едно женско мнение да те подкрепи :)

Стреп са много добри ленти за епилация - мисля, че е около 1.40лв/бр., но може да се ползва няколко пъти - и от двете страни. на мен лично за краката ми стигат 2-3бр. Преди съм ползвала и студена обикновена кола маска, ама ми омръзна от цапотенето ;) Епилационните ленти са далеч по-цивилизован метод - а и са удобни за използване.

С епилационните кремове не се лъжете - колкото и да пише, че са дерматологично тествани, предизвикват страхотни кожни реакции. Преди около година брат ми се пробва с такъв крем - изрина се целият, после се чудехме как да го оправяме, а и не премахват цялото окосмяване.

А и много добри отзиви чувам за лазерната епилация и фотоепилацията, но както знаем - си е доста парички накуп.. Въпреки че след няколко обезкосмявания - обещават okoнчателно премахване на окосмяването.

10.07.06
12:44

Според зависи от крема и приложението му. При мен, не даде абсолютно никакви реакции.
Иначе, като ефект - не бих казал, че са особено ефективни, но съм ги пробвал само веднъж, а то си трябват няколко пъти поне за да се постигне пълен ефект.  :)

10.07.06
13:05

[quote author=“NRG52”]Според зависи от крема и приложението му. При мен, не даде абсолютно никакви реакции.
Иначе, като ефект - не бих казал, че са особено ефективни, но съм ги пробвал само веднъж, а то си трябват няколко пъти поне за да се постигне пълен ефект.  :)

Съгласна, но май при малко хора Не предизвиква реакция, защото и аз се изринах от 2-та крема, които ползвах.

А и преди време на един приятел му бях взимала - и то от по-скъпичките, че му беше неудобно да пита в козметичния магазин. Е - и той стана червееееееееен... Ужас.

head_hunter

10.07.06
16:01

[quote author=“Grah4e”][quote author=“NRG52”]Според зависи от крема и приложението му. При мен, не даде абсолютно никакви реакции.
Иначе, като ефект - не бих казал, че са особено ефективни, но съм ги пробвал само веднъж, а то си трябват няколко пъти поне за да се постигне пълен ефект.  :)

Съгласна, но май при малко хора Не предизвиква реакция, защото и аз се изринах от 2-та крема, които ползвах.

А и преди време на един приятел му бях взимала - и то от по-скъпичките, че му беше неудобно да пита в козметичния магазин. Е - и той стана червееееееееен... Ужас.

И аз съм имал такива проблеми от кремове - повече не поглеждам към тях. Свикнах си с епилатора и сега проблема ми е решен.

10.07.06
16:21

Никога не съм се обривал от такива неща...но кремовете наистина не вършат никаква работа. Единствено проблеми съм получавал от тоя спрея то си пише да не се държи повече от там няколко минути ама аз за по сигурно защото кремовете ако пише 7 минути трябват поне 15 :)
Та от него си изгорих направо ръката. В смисъл като изгорено от слънце беше но бързо мина.
СТРЕПа го взех за 10лв 8двойни  => излзиат по 1.25 двойната лента.
Не съм пробвал с такава кола маска дето се маже ама един приятел си правеше и му отиваха по 2 часа :)
Ленти си е истината. На козметик не ми се дават толкова пари иначе само добри отзиви чувам.

10.07.06
17:31

а какво ще кажете за кремовете на Veet дето се мажеш , чакаш 10 минс и после с една “шпакла” минаваш отгоре и няма косми???става ли или не е работа?!

10.07.06
17:42

[quote author=“DaMp370”]а какво ще кажете за кремовете на Veet дето се мажеш , чакаш 10 минс и после с една “шпакла” минаваш отгоре и няма косми???става ли или не е работа?!

Е тва е депилаторен крем. Аз имах на таки и е доста тъпо - първо не маха всичките косми, чакаш поне 15мин, мацаница е и определено не ти уредяват космите. Така, че мисля, че тея депилаторните кремове са 1 и същ боклук.

10.07.06
18:03

Използвам от доста време лентите на Strep и съм много доволен от тях.
Чат пат ходя и на козметик само за ръцете, но всеки път имам чуството,
че като си ги махам аз с лентите на Strep ми е по-добре отколкото след
козметика.

10.07.06
20:26

[quote author=“Jousi”]Използвам от доста време лентите на Strep и съм много доволен от тях.
Чат пат ходя и на козметик само за ръцете, но всеки път имам чуството,
че като си ги махам аз с лентите на Strep ми е по-добре отколкото след
козметика.

а не те ли боли?

10.07.06
21:49

[quote author=“DaMp370”]а какво ще кажете за кремовете на Veet дето се мажеш , чакаш 10 минс и после с една “шпакла” минаваш отгоре и няма косми???става ли или не е работа?!

пълен боклук...верно чакаш по 15 минути то почва да ти пари чак на кожата и с тея шпакли то с бръснене става 2 пъти по бързо..и по качествено

10.07.06
22:00

[quote author=“DaMp370”][quote author=“Jousi”]Използвам от доста време лентите на Strep и съм много доволен от тях.
Чат пат ходя и на козметик само за ръцете, но всеки път имам чуството,
че като си ги махам аз с лентите на Strep ми е по-добре отколкото след
козметика.

а не те ли боли?

Е, ако ти очакваш махане на косми без абсолютно никаква болка ;) Сигурно затова и питаш за депилаторните кремове..

Мен лично по краката не ме боли. Виж - на по-чувствителните места е доста неприятно да ги махаш сам, но първите пъти. Като се поразширят порите е по-лесно. :)

11.07.06
00:26

Много ясно , че няма да те боли. Ако не се лъжа беше момиче нали ? Все пак космите на мъжете и жените са съвсем различни.

11.07.06
00:33

Горе долу само първият път боли (като при други неща  :wink: ) след тва свикваш и ти е някво поносимо. Вярно, че не е най-приятното нещо, но нали знаете - “трай бабо за хубост”

InDaHEad

11.07.06
01:15

Хаха е ако кажеш че първия ти път те е боляло.... :lol:

11.07.06
14:29

[quote author=“InDaHEad”]Хаха е ако кажеш че първия ти път те е боляло.... :lol:

говорех за момичетата :)

11.07.06
14:38

еми боли !
веднъж исках да видя какво е усещането и като допрях на майками епилатора до кракът ми . . . направо епилатора щеше да излети през балкона . . . за малко беше . . .

SI

11.07.06
15:09

Ако стиснеш зъби се търпи и пак казвам - трябва да му свикнеш за да не боли толкова ;). Ама без опити не става  :twisted: .

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1