Насипния новозеландски протеин - резултатът.

Прескочи до:

[quote author=“Neo”]Поствам резултата, както обещах. Странно, но не се оказа боклук, каквито са повечето мнения по темата. Е, има отклонение от етикета, където мисля, че го дават 81-2%, но 75% за суроватъчен концентрат на цена 21-2лв, е повече от добре.

http://www.bgphoto.net/photos/18962/o632881495626718750.jpg

Изследването ми струваше 13 /тринадесет/ лева, няма ли и някой друг да си мръдне пръста?  :evil:  :evil:

станах ти фен!
евала!

11.07.06
16:59

Аз предлагам парите да се пращат на Као,работил съм с него и знам,че всикчо ще е ок.Според мен е хубаво да се изследват протеините на JK и P&B,както и 85%WPC на Мусаши,защото това 85% ми звучи накак нереално.Ако Као си даде адреса още утре ще му пратя не 5,а 10лв.Пращането е добре да става със куриер най-добре със CityExpress.Който е съгласен да прати пари да пише,нека също пишат и такива със протеини.

[quote author=“Body_Builder”]Аз предлагам парите да се пращат на Као,работил съм с него и знам,че всикчо ще е ок.Според мен е хубаво да се изследват протеините на JK и P&B,както и 85%WPC на Мусаши,защото това 85% ми звучи накак нереално.Ако Као си даде адреса още утре ще му пратя не 5,а 10лв.Пращането е добре да става със куриер най-добре със CityExpress.Който е съгласен да прати пари да пише,нека също пишат и такива със протеини.

аз ще се включа. и не е нужно да е с куриер. може лично да мине да си ги вземе по всяко време,той или Митко. дайте верно да направим едно “състезание” на фирмите.

11.07.06
17:42

Ще се включа и аз само заради идеята, протеините на JK и P&B, както и 85%WPC едва ли ще ги ползвам някога. Днес си взех четири кила от новозеландския, имам и 10 либри ОН  8)
Мисля, че не е лошо да се обърне внимание и на някоя от по-известните марки извара.

[quote author=“Neo”]Ще се включа и аз само заради идеята, протеините на JK и P&B, както и 85%WPC едва ли ще ги ползвам някога. Днес си взех четири кила от новозеландския, имам и 10 либри ОН  8)
Мисля, че не е лошо да се обърне внимание и на някоя от по-известните марки извара.

ами има я идеята ,да се поразмардаме!

11.07.06
19:47

Ами вижте при всички положения трябва да се направят проби на няколко марки... също така мисля си заслужава да се направят по 2-3 изследвания на една и съща марка за да сме сигурни... ако се прави само едно изследване може да има някаква грешка... просто искам да съм напълно сигурен в даден продукт... примерно в рамките на 6 месеца да направим 3 изследвания на един и същ продукт за да сме сигурни че изследванията ще са реални... ако направим само по 1 изследване може да има някаква грешка и да направим  много добра/лоша реклама на някоя от марките.... Мисля че може да направим и някоя проба и на известните марки, все пак и те са хора и те грешат :) току виж сложили повече въглехидрати вместо протеини или АК :) човешко е да се греши ;)

Иначе е ясно кои марки ще изследваме - всички които се пият... ако се включат повече хора в тази инициатива и много хора дадат по малко пари ще се направи изследване на мн протеини...

Другото - суровината ще я осигурим ние... самият аз постоянно си купувам протеини - ползвам и отстъпки на повечето марки в БГ, така че тук няма да има проблем... просто като аз или някой от вас си купуваме поредната кутия - вземаме малка част за изследване и после я допиваме :)

Парите е най-добре чрез пощенски запис или банков превод... има още някои детаили които трябва да се изчистят и ще станат нещата...

11.07.06
20:17

важна тема?

Като марки ми се въртят следните в главата:

P&B - суроватъчен
JK Nutrition - суроватъчен
Nutrim - Pure WHEY Pro
Scitec - 100%WHEY Protein
BioTech - Super WPC

Не виждам смисъл, но нека ги напиша и сигурните:
Champion Nutrition - Pure WHEY
Optimum Nutrition - 100%WHEY
Universal - Ultra WHEY Pro

3 изследвания са много. На мен 1 ми е достатъчно, но 2 наистина звучи по-достоверно.

11.07.06
21:49

вижте тези изследвания са прекалено елементарни казват % протеин в даден грамаж и толкова ами ако е соев  :wink: ? неси губете времето с глупости няма разлика от тоя протеин и на НУТРИМ - един и същ е и си го пише на кутията на нутрим , мой съвет е търсете протеин който усвоявате качествено па макар и 65% да е по добре е от този който излиза в канализацията под формата на разстройство

AB

11.07.06
23:38

Здравейте! Не съм писал до сега във форума, но мисля че е подходящ момент да го направя. Мисля, че това начинание е едно от най-хубаите и полезни неща, който са се раждали тук.
Аз съм с твърдото убеждение, че когато купуваш нещо,  имаш пълното право да знаеш какво точно получаваш за парите си. Подяволите, искам да знам какво купувам и за какво си давам келявите 50 лева, който едвам успявам да спестя. Не искам да купувам боклуци повече и да пълня джоба на някой долен тарикат и смятам, че това е начина.
Само напишете колко и каде да пратя парите.
Успех на всички!

11.07.06
23:47

[quote author=“manson”]Като марки ми се въртят следните в главата:

P&B - суроватъчен
JK Nutrition - суроватъчен
Nutrim - Pure WHEY Pro
Scitec - 100%WHEY Protein
BioTech - Super WPC

Не виждам смисъл, но нека ги напиша и сигурните:
Champion Nutrition - Pure WHEY
Optimum Nutrition - 100%WHEY
Universal - Ultra WHEY Pro

3 изследвания са много. На мен 1 ми е достатъчно, но 2 наистина звучи по-достоверно.

Подкрепям Мансон,но нека не говориме празни приказки,а да действаме.Као щом е съгласен да си дава адреса да му прата 10лв и нека и други съгласни да пишат,а Као след време ще пише колко пари е събрал и така. :wink:

11.07.06
23:51

Малко само да изчакаме искам да говоря и с хед хънтър и ще направим нещо по въпроса...

Като се уточни кой ще получава парите, ще почнем да пращаме. Май няма смисъл да определяме точна сума. Който колко желае да прати, но най-много ще се зачитат претенциите на тези, които са пратили най-много пари, т.е. ако двама искат да се изследват различни протеини, то този, който е пратил повече пари, ще има думата.

као като се уговори ще пуснем една важна тема и така.Там ще напишем как да се изпратят парите и другите подробности.

[quote author=“cleaner”]вижте тези изследвания са прекалено елементарни казват % протеин в даден грамаж и толкова ами ако е соев  :wink: ? неси губете времето с глупости няма разлика от тоя протеин и на НУТРИМ - един и същ е и си го пише на кутията на нутрим , мой съвет е търсете протеин който усвоявате качествено па макар и 65% да е по добре е от този който излиза в канализацията под формата на разстройство

макар че има резон в думите ти, мисля че това малко или много ще покаже на хората във фирмите, че не може да се пише по етикетите квото им падне. а по нататък защо  да не се направи проучване и за другите неща.

между другото ми хрумна още една идея. за да се внася легално един протеин, от ХЕИ си ги правят тези проби. може да се изискват сертификатите за съдържание на продуктите от фирмите! ясно е ,че фирма която не иска да ги покаже, нещо крие!

12.07.06
13:34

Абсолютно съм съгласен да направим това , и ще гледам да отпестя някой лев да пратя и аз :)

А да и от къуде по морето (Варна бургас) мога да си купя такъв протеин ( Адреси) че ся август отиам ня море и ще имам възможност да скокна до Бъргас и Варна , щото не знам дали в Плевен се продава такъв (ако някой знае да казва) изобщо от по големите градове в България къде се продава тва протеинче?

12.07.06
15:19

Къде в София може да се намери този протеин?

LA

12.07.06
15:31

Аз си намерих гръцки,пак насипен.65% пише на чувала....ама си е баш насипен,вади от чувала и ти мери. : ) Та и той е 20лв/кг...
Чудя му се  :wink:

12.07.06
16:58

[quote author=“largozol”]Аз си намерих гръцки,пак насипен.65% пише на чувала....ама си е баш насипен,вади от чувала и ти мери. : ) Та и той е 20лв/кг...

не ти се бъркам в работата ама тая далавера с чувалчетата не е особено надежна :wink:

12.07.06
20:15

Наистина супер идея.....Какви ли ще са резултатите след изследването на ON 100 % whey…......това ми е интересно , мисля и на вас  :lol:  8)  :shock:  :D :D

12.07.06
20:32

къде го продават тоя новозеландския ? аз си купих някав австралийски за 24лв килцето и ми казаха , че е 74% ама ще го тествам да видим колко е фактически .

13.07.06
11:00

Искам да попитам има ли някаква опасност от този протеин да ми стане нещо? Много криминален ми изглежда  :lol: Между другото протеина прилича супер много на Нутрим WPI - и като разтворимост, и като вид разлика виждам само във вкуса щото ония е овкусен.

13.07.06
14:30

[quote author=“Veliko”]Искам да попитам има ли някаква опасност от този протеин да ми стане нещо? Много криминален ми изглежда  :lol: Между другото протеина прилича супер много на Нутрим WPI - и като разтворимост, и като вид разлика виждам само във вкуса щото ония е овкусен.

Ами ако тренираш и се храниш правилно има опасност да ти стане бицепса по-голям :wink: ?

13.07.06
16:29

леле днеска влязох в един диетичен магазин и питам за протейн и те ми викат че имат 2 вида. суроватъчен и соев. и длед това ми ги показаха...пак бяха някви такива насипни ама в найлоново пликче като глюкозата! и сега забележете цените! суроватъчен 50гр 2.50лв!!!!!!!!!!
а соевия - 1.60лв 100гр! освен това на суроватъчния пишеше че е 95-98%  “чист протейн”! ЕБАТИ ЦЕНИТЕ ЗА НАСИПЕН ПРОТЕИН! то излиза 50лв килото...xaxaxaxa

16.07.06
03:56

Какво става в крайна смекта ше се събират ли пари или не

25.07.06
10:55

[quote author=“ZzZaPyr”]Какво става в крайна смекта ше се събират ли пари или не

Пари не знам, но поне някой да направи тази тема важна. За какво човека си е давал парите...

25.07.06
11:07

Сигурно за 1000 път се пита,но къде в София го има въпросния насипен новозеландски протейн.Обиколих 20 диетични магазина и навсякъде продавачите ме гледаха като човекът от марс  :!:  :!:  :!:  :?:  :?:  :?:

[quote author=“red”][quote author=“ZzZaPyr”]Какво става в крайна смекта ше се събират ли пари или не

Пари не знам, но поне някой да направи тази тема важна. За какво човека си е давал парите...

Готово.

31.07.06
12:23

[quote author=“BB_SenTineL”]Сигурно за 1000 път се пита,но къде в София го има въпросния насипен новозеландски протейн.Обиколих 20 диетични магазина и навсякъде продавачите ме гледаха като човекът от марс  :!:  :!:  :!:  :?:  :?:  :?:

И аз това се питам.... някой няма ли да снесе инфото?

RE

31.07.06
16:20

[quote author=“Veliko”]Искам да попитам има ли някаква опасност от този протеин да ми стане нещо? Много криминален ми изглежда  :lol: Между другото протеина прилича супер много на Нутрим WPI - и като разтворимост, и като вид разлика виждам само във вкуса щото ония е овкусен.

Ми той е същия.Те нутрим него ползват.

03.08.06
13:06

Какво стана с идеята да се пращат пари на Као?

03.08.06
20:55

И все пак къде се продава в София този новозеландски протеин?

ZO

10.08.06
00:21

Да,ВСЕ ПАК КЪДЕ СЕ ПРОДАВА ТОЯ ПРОТЕИН В СОФИЯ!?

JI

05.09.06
11:36

въпрос към НЕО  този насипен новозеландски протеин същия ли е , който праймари нутришън пакетират ! Аз мисля че да . Става въпрос за варна
тази сурватка води се точно от нова зеландия ... я дават точно с 81 % както е в заглавието на темата затова се зачудих и цената е 10 лв за половин кг аз от нея пия вече половин година ... еми протеин като протеин качвам .. интеренсо ми беше да видя дали наистина отговаря на съдържанието ако е така евала закво да давам пари за скъпи добавки :)

Не забравяйте, че протеинът има и други много важни фактори освен процентно съдържание.

Между другото първият протеин, които пих през живота си беше на Primary Nutrition. Е, след това колко химия съм излапал е друг въпрос  :lol:  Тука в Търново вече я няма тая марка. Тя продава ли се въобще извън Варна вече?

JI

05.09.06
19:08

неезнам ама аз само от нея пия :) не мога да кажа дали съм доволен или не поради простата причина че друга марка не съм пил. .. а останалото е от храната ....

06.09.06
15:29

Вижте, един човек в по-горен пост го е казал и аз мисля, че е много прав.  Това изследване няма да ви докаже нищо друго освен, че производителите лъжат като дърти цигани.

Няма да ви каже, че протеинът е с добра усвояемост и какъв е източника. Тоест, ако вътре има 25 процента соя, леко обезмирисена, което не става трудно с някое ‘Е’. Парите пак ще си отидът на вятъра.

Аз съм на мнението, че е по-добре да мислим от къде да си купуавме по-добро месо и т.н. продукти с добро съотношение пари качество/хигиена/ отколкото да се пръскат за протеини. 

П.П. Браво на Нео за труда.

31.01.07
11:43

[quote author=“ridddick”][quote author=“largozol”]Аз си намерих гръцки,пак насипен.65% пише на чувала....ама си е баш насипен,вади от чувала и ти мери. : ) Та и той е 20лв/кг...

не ти се бъркам в работата ама тая далавера с чувалчетата не е особено надежна :wink:

И аз съм го пил 65% гръцки, обаче ми се повръща от него , ако го пия повече от 3 дни. Има вкус на обор, незнам за да е по автентичен, обаче е гнуслярски. Иначе ако тези ,които ти го продават не са мошеници, няма страшно протеина е опкавон в едни чували като цимент  :lol:

Иначе произхода на протеина относно изселдванията може да се провери в частна лаборатория. Не ми се вярва тия неща да се случват само и едиствено в “свръх модерна лаборатрия в Швейцария”

ИВ

25.02.07
00:54

Има нещо гнило и в протеина на Нутрим - Pure Whey Pro 85, защото NZMP произвежда и тоя насипния от изследването, а Нутрим пакетират точно този на НЗМП Ню Зийланд ?

И ако се окаже така има 10 процента разлика в етикета, btw, тоя Пюр Уей про Нутрим го пишат пак като изолат. :evil:

26.02.07
21:26

И ВСЕ ПАК КЪДЕ НОВОЗЕЛАНДСКИ 75% ПРОТЕИН В СОФИЯ?!?!

10.07.07
13:38

От къде мога да си го взема?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1