Насипния новозеландски протеин - резултатът.

Прескочи до:

13.07.06
11:00

Искам да попитам има ли някаква опасност от този протеин да ми стане нещо? Много криминален ми изглежда  :lol: Между другото протеина прилича супер много на Нутрим WPI - и като разтворимост, и като вид разлика виждам само във вкуса щото ония е овкусен.

13.07.06
14:30

[quote author=“Veliko”]Искам да попитам има ли някаква опасност от този протеин да ми стане нещо? Много криминален ми изглежда  :lol: Между другото протеина прилича супер много на Нутрим WPI - и като разтворимост, и като вид разлика виждам само във вкуса щото ония е овкусен.

Ами ако тренираш и се храниш правилно има опасност да ти стане бицепса по-голям :wink: ?

13.07.06
16:29

леле днеска влязох в един диетичен магазин и питам за протейн и те ми викат че имат 2 вида. суроватъчен и соев. и длед това ми ги показаха...пак бяха някви такива насипни ама в найлоново пликче като глюкозата! и сега забележете цените! суроватъчен 50гр 2.50лв!!!!!!!!!!
а соевия - 1.60лв 100гр! освен това на суроватъчния пишеше че е 95-98%  “чист протейн”! ЕБАТИ ЦЕНИТЕ ЗА НАСИПЕН ПРОТЕИН! то излиза 50лв килото...xaxaxaxa

16.07.06
03:56

Какво става в крайна смекта ше се събират ли пари или не

25.07.06
10:55

[quote author=“ZzZaPyr”]Какво става в крайна смекта ше се събират ли пари или не

Пари не знам, но поне някой да направи тази тема важна. За какво човека си е давал парите...

25.07.06
11:07

Сигурно за 1000 път се пита,но къде в София го има въпросния насипен новозеландски протейн.Обиколих 20 диетични магазина и навсякъде продавачите ме гледаха като човекът от марс  :!:  :!:  :!:  :?:  :?:  :?:

[quote author=“red”][quote author=“ZzZaPyr”]Какво става в крайна смекта ше се събират ли пари или не

Пари не знам, но поне някой да направи тази тема важна. За какво човека си е давал парите...

Готово.

31.07.06
12:23

[quote author=“BB_SenTineL”]Сигурно за 1000 път се пита,но къде в София го има въпросния насипен новозеландски протейн.Обиколих 20 диетични магазина и навсякъде продавачите ме гледаха като човекът от марс  :!:  :!:  :!:  :?:  :?:  :?:

И аз това се питам.... някой няма ли да снесе инфото?

RE

31.07.06
16:20

[quote author=“Veliko”]Искам да попитам има ли някаква опасност от този протеин да ми стане нещо? Много криминален ми изглежда  :lol: Между другото протеина прилича супер много на Нутрим WPI - и като разтворимост, и като вид разлика виждам само във вкуса щото ония е овкусен.

Ми той е същия.Те нутрим него ползват.

03.08.06
13:06

Какво стана с идеята да се пращат пари на Као?

03.08.06
20:55

И все пак къде се продава в София този новозеландски протеин?

ZO

10.08.06
00:21

Да,ВСЕ ПАК КЪДЕ СЕ ПРОДАВА ТОЯ ПРОТЕИН В СОФИЯ!?

JI

05.09.06
11:36

въпрос към НЕО  този насипен новозеландски протеин същия ли е , който праймари нутришън пакетират ! Аз мисля че да . Става въпрос за варна
тази сурватка води се точно от нова зеландия ... я дават точно с 81 % както е в заглавието на темата затова се зачудих и цената е 10 лв за половин кг аз от нея пия вече половин година ... еми протеин като протеин качвам .. интеренсо ми беше да видя дали наистина отговаря на съдържанието ако е така евала закво да давам пари за скъпи добавки :)

Не забравяйте, че протеинът има и други много важни фактори освен процентно съдържание.

Между другото първият протеин, които пих през живота си беше на Primary Nutrition. Е, след това колко химия съм излапал е друг въпрос  :lol:  Тука в Търново вече я няма тая марка. Тя продава ли се въобще извън Варна вече?

JI

05.09.06
19:08

неезнам ама аз само от нея пия :) не мога да кажа дали съм доволен или не поради простата причина че друга марка не съм пил. .. а останалото е от храната ....

06.09.06
15:29

Вижте, един човек в по-горен пост го е казал и аз мисля, че е много прав.  Това изследване няма да ви докаже нищо друго освен, че производителите лъжат като дърти цигани.

Няма да ви каже, че протеинът е с добра усвояемост и какъв е източника. Тоест, ако вътре има 25 процента соя, леко обезмирисена, което не става трудно с някое ‘Е’. Парите пак ще си отидът на вятъра.

Аз съм на мнението, че е по-добре да мислим от къде да си купуавме по-добро месо и т.н. продукти с добро съотношение пари качество/хигиена/ отколкото да се пръскат за протеини. 

П.П. Браво на Нео за труда.

31.01.07
11:43

[quote author=“ridddick”][quote author=“largozol”]Аз си намерих гръцки,пак насипен.65% пише на чувала....ама си е баш насипен,вади от чувала и ти мери. : ) Та и той е 20лв/кг...
Чудя му се  :wink:

не ти се бъркам в работата ама тая далавера с чувалчетата не е особено надежна :wink:

И аз съм го пил 65% гръцки, обаче ми се повръща от него , ако го пия повече от 3 дни. Има вкус на обор, незнам за да е по автентичен, обаче е гнуслярски. Иначе ако тези ,които ти го продават не са мошеници, няма страшно протеина е опкавон в едни чували като цимент  :lol:

Иначе произхода на протеина относно изселдванията може да се провери в частна лаборатория. Не ми се вярва тия неща да се случват само и едиствено в “свръх модерна лаборатрия в Швейцария”

ИВ

25.02.07
00:54

Има нещо гнило и в протеина на Нутрим - Pure Whey Pro 85, защото NZMP произвежда и тоя насипния от изследването, а Нутрим пакетират точно този на НЗМП Ню Зийланд ?

И ако се окаже така има 10 процента разлика в етикета, btw, тоя Пюр Уей про Нутрим го пишат пак като изолат. :evil:

26.02.07
21:26

И ВСЕ ПАК КЪДЕ НОВОЗЕЛАНДСКИ 75% ПРОТЕИН В СОФИЯ?!?!

10.07.07
13:38

От къде мога да си го взема?

02.09.07
13:45

Някой който знае от къде може да се купи тоя протеин изобщо отваря ли темата?
Гледам и цените по магазините не като тука във форума....

Мнението беше редактирано от mugger на 02.09.07 14:06.

Георги Николаев

02.11.07
12:37

казано от RejiMillar на 10.07.06, 21:29:

ако някой каже каде се продава тази суроватка в София ще съм му много благодарен. Аз преди време бях търсилм но не намерих. Само знам че го има в магазините за диабетици ама колкото такива магазина минах го нямаше в нито един.

Хора, определено ме заинтригувахте с този протеин за 21 лв. Но не успях да видя в темата - в крайна сметка къде се намира в София?

10.11.07
16:00

Когато попаднах на темата се заинтригувах, но така и не успях да намеря повечко информация във форума, но...

Въпрсният протеин  (новозеландски - суроватъчен, който бил с не по-малко от 75% белтъчини от цялата субстанция) може да се намери в София на улица Лавеле 21, в някакъв диетичен магазин.  Само че цената е нова - 40 лв/кг. Явно са видели, че има търсене и далавера и са решили да го вдигнат двойно.  Думите на продавачката са, че “тя също е изненадана от повишението”, а когато влиза клиент и пита за “нещо подсилващо”, продавачката отговаря - “вземете си от тези протеини, те са смесица от витамини и минерали и имат блоготворно влияние”. 

Няма да налагам мнение, това е видяно и чуто!

Просто не съм съгласен да ме правят на боядисано врабче! След време пак ще проверя същия магазин. Не знам от колко време цените са такива, но едва ли ще просперират с новите, особено като се вземат предвид цените на други български маркирани протеини които са ако не с гарантиран произход, то поне с марка, която е гаранция за този анонимен произход.

Ако имате предложения за други насипни стоки давайте!

Мнението беше редактирано от vatrak на 15.11.07 16:04.

LE

25.11.07
12:43

казано от Abismol на 11.07.06, 23:38:

Здравейте! Не съм писал до сега във форума, но мисля че е подходящ момент да го направя. Мисля, че това начинание е едно от най-хубаите и полезни неща, който са се раждали тук.
Аз съм с твърдото убеждение, че когато купуваш нещо,  имаш пълното право да знаеш какво точно получаваш за парите си. Подяволите, искам да знам какво купувам и за какво си давам келявите 50 лева, който едвам успявам да спестя. Не искам да купувам боклуци повече и да пълня джоба на някой долен тарикат и смятам, че това е начина.
Само напишете колко и каде да пратя парите.
Успех на всички!

Аме братчето ми, нека ти пратя 1кг. суроватка за 30 лева пък ти ще ми кажеш после дари ти е харесало. Да мога да ти потвърдя какво ти пращам, между другото много момчета незнаят какво значи наистина WPC ,НЕсуроватка а WPC
promil.bg@gmail.com

ИВ

25.11.07
12:51

казано от leechoman на 25.11.07, 12:43:

Здравейте! Не съм писал до сега във форума, но мисля че е подходящ момент да го направя. Мисля, че това начинание е едно от най-хубаите и полезни неща, който са се раждали тук.
Аз съм с твърдото убеждение, че когато купуваш нещо,  имаш пълното право да знаеш какво точно получаваш за парите си. Подяволите, искам да знам какво купувам и за какво си давам келявите 50 лева, който едвам успявам да спестя. Не искам да купувам боклуци повече и да пълня джоба на някой долен тарикат и смятам, че това е начина.
Успех на всички!

Аме братчето ми, нека ти пратя 1кг. суроватка за 30 лева пък ти ще ми кажеш после дари ти е харесало. Да мога да ти потвърдя какво ти пращам, между другото много момчета незнаят какво значи наистина WPC ,НЕсуроватка а WPC
promil.bg@gmail.com

Е айде не скривай значението на WPC от публиката... дълго време се чудих - WPC - web page construction…

WPC - whey protein concentrare
WPI - whey protein isolate
WPH - whey protein hydrolysate

Сигурен, че това е известно на всички, не ни взимай чак за такива мухи ! ;)

LE

25.11.07
13:12

Момчета от скоро съм регистриран в този форум, но май ще ми е интересно.
Нека да кажа няколко думи пък вие може и да не ги одобрите! АЗ СЪМ МАНЯК НА ТЕМА WPC, НЕ СУРОВАТКА А WPC!!!
Разликата е от небето до земята. Правя си собствени изслезвания ходил съм до фабрики в Европа където се произвежда този протеин и мисля,че знам доста.Имам си фаворит за производител и го представлявам тук в България, но не искам да си правя реклама сега ,не е етично.  Определено за насипен протеин 21-22 лева е добре, ако е новозеландски пак е добре, най-големият износител на WPC е Нова Зеландия. Ноооо, как изведнъж стана 40 лева??, ми много просто, чул е ,че има световно поскъпване на суроватката,  а то е драстично и хоп 40 лв, А пък и качествата са му спорни както казвате Вие.
Някои потребители от незнание, както и някои производители не етично заменят протеиновия концентрат от суроватка
с обикновена сушена суроватка !!! Какво означава това? Двете суровини се различават предимно в количеството
на белтъчини и със съдържанието на лактоза – млечна захар. По време на специални диетични режими в повечето
случаи не е желателно да се използва много захар - затова сушената суроватка с оглед на високото си съдържание на
лактоза (млечна захар) е изключително нежелателна хранителна добавка и представлява „енергийна бомба”
СРАВНЕНИЕ НА СЪСТАВА НА СУШЕНАТА СУРОВАТКА И WPC
Съдържание      на белтъчини              на лактоза                на минерални вещества
      WPC -                  65 - 80 %                max. 20 %                                  3,5% WPC
Сушена суроватка  -      12 %                      73 %                                          11 %

Нека да ви кажа моето мнение за разтворимоста!!!!!!  Лесно се разтварят Гейнерите,защото съдържат повече захариди, Белтъка не можеш да го разтвориш с две-три раздрусвания на шейкъра-помислете, нека да разтворим малко извара, я пробвайте -ТРУДНО!!
Още нещо- топни мокро пръстче в праха- като го разтъркаш, ако е мазничко значи пием сухо млекце, WPC-то задължително се обезмаслява до 0,1% масленост.
Истинското WPC- оставя на върха на небцето лееко тръпчив вкус за около 15 минути.
Трудно,трудно е да ги разпознаеш по-принцип за това най-добрия резултат го показва нашето тяло, WPC е с най високо съдържание на аминокиселини, а ако със 100 гр. прием на ден не усещаш резултат, най-вече възстановителен-значи нещо не е наред,чао Групировка
беше ми твърде интересно

LE

25.11.07
13:26

казано от Nosferatu на 25.11.07, 12:51:

казано от leechoman на 25.11.07, 12:43:

Успех на всички!

promil.bg@gmail.com

Е айде не скривай значението на WPC от публиката... дълго време се чудих - WPC - web page construction…

WPC - whey protein concentrare
WPI - whey protein isolate
WPH - whey protein hydrolysate

Сигурен, че това е известно на всички, не ни взимай чак за такива мухи ! ;)

Нее приятелю не става дума за абревиатурата, радвам се ,че го поясни между другото.Имах в предвид,че в тази джунгла от суроватки много хора не правят разликата между продуктите. Защото ефира е беден на информация какво е това WPC и защо се казва така. Отговор: Защото сушената суроватка минава процес на ултрафилтрация при която се отстранява Лактозата, пепелта,остатъчни мазнини, киселини и т.н., и се достига максимална концентрация на белтъчини. И от там вече казаното от теб СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН КОНЦЕНТРАТ
Айде със здраве

25.11.07
16:47

казано от vatrak на 10.11.07, 16:00:

Когато попаднах на темата се заинтригувах, но така и не успях да намеря повечко информация във форума, но...

Въпрсният протеин  (новозеландски - суроватъчен, който бил с не по-малко от 75% белтъчини от цялата субстанция) може да се намери в София на улица Лавеле 21, в някакъв диетичен магазин.  Само че цената е нова - 40 лв/кг. Явно са видели, че има търсене и далавера и са решили да го вдигнат двойно.  Думите на продавачката са, че “тя също е изненадана от повишението”, а когато влиза клиент и пита за “нещо подсилващо”, продавачката отговаря - “вземете си от тези протеини, те са смесица от витамини и минерали и имат блоготворно влияние”. 

Няма да налагам мнение, това е видяно и чуто!

Просто не съм съгласен да ме правят на боядисано врабче! След време пак ще проверя същия магазин. Не знам от колко време цените са такива, но едва ли ще просперират с новите, особено като се вземат предвид цените на други български маркирани протеини които са ако не с гарантиран произход, то поне с марка, която е гаранция за този анонимен произход.

Ако имате предложения за други насипни стоки давайте!

Преди няколко дена бах в магазина на Лавеле. От него си купувам глюкозата, но чак от поста по-горе разбрах, че именно те продават новозеландския протеин. Значи с две думи - селска работа  >:-( Първо на въпроса какъв е протеина - американски. Колко струва - 43 лева/кг, бил 80%. Помислих, че могат да имат няколко вида и за това им казах, че специално търся новозеландски. Изведнъж се оказа, че не е американски, а новозеландски... Това е, тръгнах си без да споря за цената щото върло ме изнервиха.  :coolsmirk:

Neo, ако си чел внимателно спецификацията на въпросния новозелански WPC (вероятно производство на NZMP или Fonterra) , ще видиш , че съдържанието на вода (moisture) в продукта може да стигне до 5-7%.

Повечето производители на суровини за хранителната промишленост  декларират съдържанието на протеин като процент от сухото вещество (moisture-free content). Технолозите, които работят с тези суровини винаги имат предвид свързаната вода, когато преизчисляват рецептурите си.  Това, което са ти дали като резултат от ХЕИ e абсолютното  съдържание на протеин в 100 грама, а не спрямо сухото вещество и изцяло се припокрива със спецификацията на “80% WPC”.

Повечето производители на хранителни добавки правят същото - пишат, че продукта им е примерно 90% протеин, но някъде със съвсем малък шрифт казват, че това е спрямо сухото вещество. Повечето прахообразни добавки съдържат около 2 до 6% свързана вода.

Така че ако занапред тестваш протеинови добавки, тествай два параметъра - общо съдържание на влага и съдържание на протеини, и изризчно поискай уточнение - съдържанието на протеин е в 100 грама сухо вещество или в 100 грама продукт. Така ще придобиеш най-точна представа.

27.03.08
12:17

За съжаление @Neo отдавна не пише във форума.

Нека да ви кажа моето мнение за разтворимоста!!!!!!  Лесно се разтварят Гейнерите,защото съдържат повече захариди, Белтъка не можеш да го разтвориш с две-три раздрусвания на шейкъра-помислете, нека да разтворим малко извара, я пробвайте -ТРУДНО!!
Още нещо- топни мокро пръстче в праха- като го разтъркаш, ако е мазничко значи пием сухо млекце, WPC-то задължително се обезмаслява до 0,1% масленост.
Истинското WPC- оставя на върха на небцето лееко тръпчив вкус за около 15 минути.
Трудно,трудно е да ги разпознаеш по-принцип за това най-добрия резултат го показва нашето тяло, WPC е с най високо съдържание на аминокиселини, а ако със 100 гр. прием на ден не усещаш резултат, най-вече възстановителен-значи нещо не е наред,чао Групировка
беше ми твърде интересно

Не съм съгласен, че белтъка не може да се разтвори. Разтворимостта на един белтък във вода зависи от изоелектричната му точка. Казеина и суроватъчния протеин имат различни изоелектрични точки, поради което при ph малко над 4 , казеина се пресича, а суроватъчните протеини остават в разтвора.

Един практичен съвет - ако си приготвяте домашни шейкове от WPC, добавете една щипка лимонтозу (лимонена киселина). Това драстично подобрява разтворимостта.  Друг доста по-приятен вариант е да смеси Step или някоя друга инстнанта напитка с подсладители към WPC, както е сухо, да се разбърка малко и после да се добави водата.

Освен WPC, които съдържат 80% протеин на база сухо вещество, индустриалните производители предлагат и WPC -instantized, както и WPI - изолат с над 90% протеин на база сухо вещество. Цената.. по-добре да не я коментирам :)

На последната си работа имах възможност да поръчам мостри от WPC от над 10 производителя, от промил включително.

Ще помисля малко над някакъв леснодостъпен тест за домашни условия, с който може да се определи колко лактоза има в даден продукт. Засега се сещам само за един тест за нещо дали е суроватъчен протеин концентрат- ако при награвяне над 80 градуса се пресече, ок. Ако е сухо мляко, то и при 100 градуса няма да се пресече.

Това с усещането за мазничко също не е гаранция какво пиеш, защото сухото обезмаслено мляко е с 34% протеин и разликата - лактоза, и е доста сходно на вкус като WPC, с разликата, че сладни доста повече - но тая разлика в сладостта може да се усети от опитни дегустатори.

JO

01.06.08
18:48

Е в крайна сметка как да разпознаем новозеландския протеин, само на чувалили се продава, колко кг е един, каде да го намерим и колко струва????? Мерси.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1