11.07.06
17:50
ползвате ли фитили? не е ли по добре да се заздрави хвата, вместо да се ползват тези “патерици”? и не се ли дължат на точно тези подсилващи хват глезотии травмите в кръста... ще поясня. гледам в залата лапета дето не могат да се изправят с щангата и се мъчат докато им се умори кръста (или ги заболи), но хвата им издържа...
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Ами аз ползвам фитили в последните серии на :
-гребане с щанга
-тяга
-придърпване на вертикален скрипец
Значи общо взето само при гърба и то не повече от 6 серии с фитили
Когато са много килограмите не ми издържа хвата, така че е неизбежно:)
Ползвал съм фитили, сега ползвам и за напред пак ще ползвам. Не искам в тренировката ми за гръб отказа да идва в предмишниците.
Лапетата са съвсем друго нещо
[quote author=“x_3_mar”] Не искам в тренировката ми за гръб отказа да идва в предмишниците.
Точно заради това ги ползвам и аз, защото иначе не мога пълноценно да си натоваря гърба, а лапетата като не могат да си преценят възможностите да не дигат :roll:
11.07.06
19:14
позлвам ги при гърба и са си мн полезни даже
11.07.06
19:18
Ползвам само за тягата. Абе хич не са полезни, но просто не мога да задържа тежест, по-голяма от 100 килограма на тягата. За другите упражнения ги избягвам максимално. Едно момче във форума разправяше, че от много ползване на фитили, сега и загряващите серии без тях не може да прави.
Не позлвам, защото не правя тяга, а и не се “товаря” с много тежести, че да ми
трябват фитили за други упражненния.
11.07.06
19:20
Ползвам ги само при гърба.
11.07.06
20:38
ми не ви знам какви са ви предмишниците . аз правя тяга със 130 и гребане със 85 по много серии БЕЗ фирили !
нямам никакви проблеми с предмишниците ,сила в тях много ! даже не ми прави впечатление че има 130 кила на щангата нищо не усещам в предмишниците ! имам приятел който прави тяга с 180 пак без фитили . евентуално като почна да правя тяга и гребане със .... 250 180 съответно мога да се замисля за тия фитили !
фитилите са като цигарите почнеш ли веднъж с тях после трябва да ги отказваш :wink:
лично аз не съм съгласен с това мнение ;) аз лично ги ползвам само при набиранията и при пуулдаун-а, и съм тренирал и с и без фитили, мога с тях и без тях, но с тях ми е по-удобно ;)
12.07.06
00:35
Не съм ползвал.
12.07.06
00:35
Не ги ползвам а относно това че не може да се задаржи тежеста аз не работя с големи тежести така че за мен не е проблем.с повече почивка , възстановяване и добавки правя това което други правят с двоини кг раб тежест, ама който както си го направи !
много са ми слаби предмишниците :roll: и ако не вържа парцалите (нямам истински фитили и импровизирам) просто немога да натоваря гърба с тяга и гребане.. за пример 100кг ги задържам за 3 повторения..
12.07.06
11:24
[quote author=“Go6kU”]А тая тема защо е в Травми и контузии :?:
преместих я. менсън.
някои хора май не могат да четат!
“и не се ли дължат на точно тези подсилващи хват глезотии травмите в кръста?...”
Да ползвам. Иначе гърбът ми щеше да изостава доста. След няколко серии набиране хватът ми се изморява, и при гребането с щанга над 100 кг почва да изпуска, затова при него и тягата ги ползвам.
Предпочитам гърбът ми да ползва цялата си сила, отколкото да е лимитиран от предмишницата.
[quote author=“bgtrener”]
“и не се ли дължат на точно тези подсилващи хват глезотии травмите в кръста?...”
Не, дължат се на неправилна техника на изпълнение.
12.07.06
11:33
Може и да си прав, че травмите в кръста идват от такива глезотии. Като натовариш яко щангата, колкото и чисто да правиш, все се затормозява кръста.
12.07.06
12:07
абе, вярно е за техниката, но много паяци дърпат докато усетят билка в кръста... ако им се отвори хвата, преди да ги среже кръста,... а като са се завързали за лоста няма как да стане!
за тва става реч.
[quote author=”Петко К”]Да ползвам. Иначе гърбът ми щеше да изостава доста. След няколко серии набиране хватът ми се изморява, и при гребането с щанга над 100 кг почва да изпуска, затова при него и тягата ги ползвам.
Предпочитам гърбът ми да ползва цялата си сила, отколкото да е лимитиран от предмишницата.
[quote author=“bgtrener”]
Не, дължат се на неправилна техника на изпълнение.
Мисля точно същото... твърдо ЗА фитилите... иначе гърба ми щеше да е още по зле :) и травмите са си точно от лоша техника... това няма нищо общо с фитилите ;) С набиранията нямам проблем с хвата, но при тежки серии тяга и гребане със щанга... винаги ако съм без фитили трябва да мисля за хвата и да се концентрирам върху него вместо върху гърба...
абе, вярно е за техниката, но много паяци дърпат докато усетят билка в кръста... ако им се отвори хвата, преди да ги среже кръста,... а като са се завързали за лоста няма как да стане!
за тва става реч.
Да обаче има някой, които могат да дърпат без да ги боли кръста, обаче им се опуска хвата и това е нормално при големи килограми. Те какво да прават, да не се натоварват както трябва, щото ти си казал че не трябва да се ползват фитили ли :?:
12.07.06
14:49
Може ли някой да ми обясни какво точно представляват фитилите? :oops: :oops: :oops:
Вредят ли на нещо за какво помагат?
Съжалявам за невежеството
[quote author=“3230”]Може ли някой да ми обясни какво точно представляват фитилите? :oops: :oops: :oops:
Вредят ли на нещо за какво помагат?
Съжалявам за невежеството
Фитилите се използват само ако хватът Ви не издържа големите тежести, които вдигате и се налага да пуснете щангата преди гърба Ви да е изморен напълно. Ако имате здрав хват фитилите са излишни.
Абе...куки - от здрав плат или дори и метални.
Връзваш си ги за китката, закачаш ги за щангата и вдигаш.
Аз лично не ползвам - изглеждат ми опасно, а и ..не вдигам толкоз кила, че да не мога да ги удържа. :)
[quote author=“NRG52”]Абе...куки - от здрав плат или дори и метални.
Връзваш си ги за китката, закачаш ги за щангата и вдигаш.
Аз лично не ползвам - изглеждат ми опасно, а и ..не вдигам толкоз кила, че да не мога да ги удържа. :)
Абе има сериозна разлика между фитили и куки да ти кажа - http://www.bb-team.org/training/000395.php
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече