Подсладители -вреда (захарин,аспартам и т.н)

12.07.06
17:02

Чул съм за аспартама и захарина че са канцерогенни ,за “ацесулфам к” и “цикламат” не занм как стои въпроса ,защо след като имат комулативно действие и са канц-нни се използват така широко ?

RE

12.07.06
17:07

[quote author=“hakama”]Чул съм за аспартама и захарина че са канцерогенни ,за “ацесулфам к” и “цикламат” не занм как стои въпроса ,защо след като имат комулативно действие и са канц-нни се използват така широко ?

Защото излизат много евтино на производителите и се печели яко.Вместо да си вземе един натурален сок от 1.60 примерно си вземаш едно прахче там степ или някво друго за 25 стотинки разтваряш и пиеш 2 литра “сок” и се радваш че си спестил само че си се заблудил, а оня отсреща /производителя/ кара с S600 и хич не му дреме дали е канцерогенно или не щото той не пие такива боклуци . :wink:

12.07.06
17:55

[quote author=“realityman”][quote author=“hakama”]Чул съм за аспартама и захарина че са канцерогенни ,за “ацесулфам к” и “цикламат” не занм как стои въпроса ,защо след като имат комулативно действие и са канц-нни се използват така широко ?Защото излизат много евтино на производителите и се печели яко.Вместо да си вземе един натурален сок от 1.60 примерно си вземаш едно прахче там степ или някво друго за 25 стотинки разтваряш и пиеш 2 литра “сок” и се радваш че си спестил само че си се заблудил, а оня отсреща /производителя/ кара с S600 и хич не му дреме дали е канцерогенно или не щото той не пие такива боклуци . :wink:

Това е ясно ама няма ли закони и т.н. ?

12.07.06
18:51

Аве хора навивате се излишно само ...

12.07.06
19:05

еми аз мисля че повече хора трябва да го знаят ,аз съм сигурен че 50% не знаят каква е разликата между подсладителя и захарта

12.07.06
19:22

Всичко това, което казваш са различни подсладители, който се използват почти навсякъде. Те не са вредни при едно условие - ако не са над допустимата норма. Няма какво да се плашите - тези фирми , които ги използват над допустимата норма стават се по-малко. А според мен не трябва да се вманиачавате в “полезните” етикети, защото просто няма такова нещо

12.07.06
19:49

[quote author=“kaljio”]Всичко това, което казваш са различни подсладители, който се използват почти навсякъде. Те не са вредни при едно условие - ако не са над допустимата норма. Няма какво да се плашите - тези фирми , които ги използват над допустимата норма стават се по-малко. А според мен не трябва да се вманиачавате в “полезните” етикети, защото просто няма такова нещо

ама гледай сега ,както казах някой имат комулативно действие (натрупва се) и нали се сещаш че допустими дози не те касаят ,то като се използва в почти всяка сладко нещо -вече за какви норми говорим-той от къде ще знае в организмът колко си натрупал ???

12.07.06
20:14

Виж аз това мога да ти кажа от къде го знам - от една наредба за храните... Въпросът е от къде го знаеш ти това ? Това, което казваш ме съмнява много, но все пак ми е интересно кой ти го е казал

12.07.06
20:53

[quote author=“kaljio”]Виж аз това мога да ти кажа от къде го знам - от една наредба за храните... Въпросът е от къде го знаеш ти това ? Това, което казваш ме съмнява много, но все пак ми е интересно кой ти го е казал

Еми в едно предаване професор по геронтология :!:  Ти какво викаш си чел ?

12.07.06
21:11

Айде стига сме чатили, че сигурно сме станали досадни - поуката е всеки може да избира дали да си “причини” рак ... Аве тоя, за който говориш да не е гостувал на  Вучков ?

12.07.06
22:03

май да

13.07.06
20:16

с това трябваше да почнеш

13.07.06
20:42

[quote author=“kaljio”]с това трябваше да почнеш

и?

в рази тема доста от подозренията,слуховете и знанията  ми се подтвърдиха относно тези подсладители,така че не ми ги хвалете ,предпочитам малко повече въгл-ти > ще потърча или нещо друга и ще ги изгоря ,ама увреденото не може да се махне с тичане  8)

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=12644&postdays=0&postorder=asc&start=30

lex cazinsky

18.07.06
01:37

kaljio , цял свят пищи от аспартама , само ти още поставяш под въпрос “убийствените” му качества :lol:  да видим какво съдържа аспартамът: фенилаланин , аспарагинова киселина и метанол. Последният при нагряване и попадане в кръвта се разпада до мравчена киселина (невротоксично съединение) , което пък довежда до метаболична ацидоза. Отделно се наблюдават и регистрират над 100 синдрома , повечето от които свързани с главата: главоболие , проблеми с паметта вследствие на аспарагиновата киселина и фенилаланинът , които понижават нивото на серотонин в мозъка (той влияе пряко на настроението). Да не говорим , че аспартамът увеличава апетита и консумацията на въглехидратите + способства за превръщането им в мазнини ...

абе ебало си майката- недейте си купува никога sugar free ! по-добре захар , отколкото отрова !

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1