15.07.06
11:58
така тука като четох разните му теми пове4ето започват ...”баналното” еми да и аз така почвам ...но това няма значение много четох четох и реших да пусна такава тема въпроса ми е за да оформиш стегнато коремче триабва да свалиш първо мазнинките от него за да се вижда резутата от коремните преси и т.н. (тва го прочетох... :))та към въпроса как да се свалят тези гадости от коремчето ти ...с диета с др опражнения или ... и аз не знам затва ви питам
15.07.06
12:57
От това че темата ти е банална, следва че се повтаря и на други места, следва че вече и е отговорено, следва че не си чел другите, следва че излишно спамиш подраздела. Като има толкова много теми, респективно отговори, кое точно ти попречи да ги прочетеш?
за да оформиш стегнато коремче триабва да свалиш първо мазнинките от него за да се вижда резутата от коремните преси
Няма такова нещо! Това не са процеси, които следват един след друг.
Всъщност, мазнинките от корема се свалят точно благодарение на пресите. Имаш мускули, които работят усилено и имат нужда от енергия и имаш мазнинка за топене, осигуряваща енергията при условие, че не си похапваш излишни калории, които ще са по-лесни за използване. Това е.
Двете неща-топенето на мазнините и стягането на корема стават едновременно.
15.07.06
21:53
Енергията не се взема локално от съкращаващия се мускул. Свалянето на мазнини от корема съвсем не се получава чрез коремни преси.
[quote author=“Jicky”]
за да оформиш стегнато коремче триабва да свалиш първо мазнинките от него за да се вижда резутата от коремните преси
Няма такова нещо! Това не са процеси, които следват един след друг.
Всъщност, мазнинките от корема се свалят точно благодарение на пресите. Имаш мускули, които работят усилено и имат нужда от енергия и имаш мазнинка за топене, осигуряваща енергията при условие, че не си похапваш излишни калории, които ще са по-лесни за използване. Това е.
Двете неща-топенето на мазнините и стягането на корема стават едновременно.
Докторке...докторке :roll:
Вземи понаучи нещо повече за фитнеса и тогава говори...с неверни твърдения само пречиш...
Ако правиш само преси и имаш солидно коремче,дори и 300 преси да правиш...плочките ти само на допир ще ги осещаш...
За да се свали корем трябва НВД(или някой друг диета,но добре направена разбира се ) + кардио(колело,бягане,пътека и вело и т.н.)...разбира се може и да се приемат и някой хранителни добавки като Л-карнитин,но ако не се тренира,Л-карнитина просто се хаби...За да може сърцето да изпомпва кръв са нужни силови и аеробични тренировки...а Фет бърнъра мисля,че може и без тренировки(аз лично не го ползвам)
[quote author=“manson”]Енергията не се взема локално от съкращаващия се мускул.
Разбира се,че не. Съкращаващия се мускул ИМА НУЖДА от енергия, а тя ще се вземе от натрупаните запаси гликоген или от топенето на мазнинките от мастните депа. При условие разбира се...” че не си похапваш излишни калории, които ще са по-лесни за използване”. Т.е. при условия на калориен дефицит или другояче казано, в условия на диета.
При определено физическо натоварване на определени мускулни групи, първи се топят мастните депа, които са най-близко. Т.е. от коремните преси първа ще се стапя мазнинката от коремчето. Харесва ли ти, djpetko или не.
Разбира се, “пресите” също трябва да са целенасочени- за горна, долна или страничната част от корема, упражненията са различни.
Ще кажа дори повече...Нещо, което няма да се хареса на повечето тук, но аз съм напълно убедена- ползата от т.нар. “кардио” е минимална. Напразно хабене на енергия. Няма ли съкращение конкретно на определени мускулни групи, няма топене на мастни депа. Има много пълни хора, които водят изключително активен начин на живот и се хранят много рационално, при това не губят нито грам. Хора, които редовно тичат, карат колело през почивните дни...и въобще не сядват на работното място...Защо не отслабват се пита в задачата...Ами, съкращение на много мускули накуп е равносилно на никакво. Нещо като...сърдечната фибрилация- усилено, неритмично и повърхностно съкращение, което е неефективно.
С две думи, за да има конкретна потребност в енергия е нужна конкретна ЕФЕКТИВНА работа на мускули и не “кардио”. Дълбоки, ритмични и постоянни съкращения. С определени комплекси упражнения, нацелени на определени части от тялото, се моделира тялото така, както бихме искали то да изглежда. Свялят се мазнини там, където имаме нужда от сваляне. Има депа, които са много трудни за премахване, поради факта, че е малък начинът за въздействие върху съответните мускули.
Виж кво, вземи си медицинската диплома и я скъсай и не занимавай хората с глупости. Язък ти за медицинското образование.
Мазнините първо навлизат в кръвообращението, преди да се ползват за енергия. При мускулната работа се ползва основно АТФ и после гликоген. Чак след определена продължителност (няколко минути) се включват мазнините, и при това има нужда от кислород. Тоест, аеробиката не е чак такава загуба на време. Освен това, тия ритмични движения, дето препоръчваш са си баш аеробика, ако се пряват продължително време. А ако не се правят продължително време, няма как да се въвлекат мазнините като енергия. И разбира се, няма как да мобилизираш мазнините само от конкретен мускул.
17.07.06
12:32
Е как “Разбира се, че не”, а ми отговаряш точно обратното. Петко К добре ти го е написал.
Кардиото съвсем не е губене на време. В по-общ план това е начин да гориш повече калории. Не може да ти трябват 2500 ккалории, да приемаш 1800 и дебелееш нали?
Затова хората правят диета + трен + кардио. Тренировката и кардиото допълнително понижават калорииния прием, тъй като го изразходват за физическата работа и последвалите от него процеси (потене, охлаждане на тялото, възстановяване на мускула и т.н.).
Тези хора, за които говори ме съмнява да са точно такива каквито ги описваш. Много хора ми казват “ами ям много малко, на диета съм, обаче не мога да свялям.” Еми да, ама съвсем не е така, като вкарат 2-3 вафли и разни мазни/въглехидратни храни няма как да не дебелеят. Сладките работи са малки като обем и количество, но съдържат и мазнини и са си с голяма калоричност. Да е излязъл случайно дебел човек от концентрационните лагери? Не, едва ли.
Мастните депа са на определени места, които всички знаем - корем, гърди, вътрешна част на бедра, задник и т.н. Там в различна степен трупаме мазнини, като натрупването е пропорционално - т.е. в корема трупаш повече, от колкото в гърдите примерно. Според тази пропорционалност при голям разход на енергия се вземат мазнини за покриване на енергиината нужда (заедно с гликоген, но основно за първите минути на физическата работа). От там идва и заблудата на много хора. Първо отслабваш в корема, но не защото правиш преси, а защото отслабваш ОБЩО. Просто там се проявява първоначално и най-осезаемо.
Надявам се сега стана ясно.
[quote author=“Jicky”][quote author=“manson”]Енергията не се взема локално от съкращаващия се мускул.
Разбира се,че не. Съкращаващия се мускул ИМА НУЖДА от енергия, а тя ще се вземе от натрупаните запаси гликоген или от топенето на мазнинките от мастните депа. При условие разбира се...” че не си похапваш излишни калории, които ще са по-лесни за използване”. Т.е. при условия на калориен дефицит или другояче казано, в условия на диета.
При определено физическо натоварване на определени мускулни групи, първи се топят мастните депа, които са най-близко. Т.е. от коремните преси първа ще се стапя мазнинката от коремчето. Харесва ли ти, djpetko или не.
Разбира се, “пресите” също трябва да са целенасочени- за горна, долна или страничната част от корема, упражненията са различни.
Ще кажа дори повече...Нещо, което няма да се хареса на повечето тук, но аз съм напълно убедена- ползата от т.нар. “кардио” е минимална. Напразно хабене на енергия. Няма ли съкращение конкретно на определени мускулни групи, няма топене на мастни депа. Има много пълни хора, които водят изключително активен начин на живот и се хранят много рационално, при това не губят нито грам. Хора, които редовно тичат, карат колело през почивните дни...и въобще не сядват на работното място...Защо не отслабват се пита в задачата...Ами, съкращение на много мускули накуп е равносилно на никакво. Нещо като...сърдечната фибрилация- усилено, неритмично и повърхностно съкращение, което е неефективно.
С две думи, за да има конкретна потребност в енергия е нужна конкретна ЕФЕКТИВНА работа на мускули и не “кардио”. Дълбоки, ритмични и постоянни съкращения. С определени комплекси упражнения, нацелени на определени части от тялото, се моделира тялото така, както бихме искали то да изглежда. Свялят се мазнини там, където имаме нужда от сваляне. Има депа, които са много трудни за премахване, поради факта, че е малък начинът за въздействие върху съответните мускули.
Аз вече се уморих да споря...но това което написа повечето неща мога само да им се смея :lol: :lol: :lol: :lol: