Въпрос за тягата и кръста...

08.08.06
22:18

Значи искам да питам по- опитните, дали е нормално като правя тяга и след това (2-3 мин) да си усещам кръста... НЕ Е  БОЛКА! Много е специфично, просто го усещам... Това в началото ми се случваше, предполагам, защото кръста ми не е бил свикнал на натоварвания, но днеска се пробвах с висока тежест (за пръв път правих с толкова) и пак стана така, че го усещах... до края на тренировката бях така и малко след това... та нещо да не ми е куцала техниката, понеже се напрегнах на 100 и не обърнах голямо внимание на стойката, или просто тази тежест е нова за кръста ми и е нормално леко да го усещам докъто се адаптира?

ВН

08.08.06
23:15

Айде сега дефинирай “кръст”!

Къде е това усещане, по дължина до гръбнака? Щото ако да, то да знаеш че там има едни мускули Erector Spinae дето всъщност вършат основната работа в тягата... Като правиш бицепсово сгъване после усещаш ли си бицепса?

08.08.06
23:31

Мда малко по- силно изразено е от дясно, като правя бицепс го усещам ама не е същото... това е през цялата тренировка, а бицепса е само докъто правя серията и после евентуално ако стегна... не е болка, но от доста време не беше ставало така да го “усещам” и днеска ми стана някакво странно такова... май ще си карам на старите килограми на сигурно още известно време, че с кръста шега не бива!

ами мога само да кажа, не работи с тежест която не можеш да повдигнеш 15 пъти, чисто

FI

15.08.06
16:23

с тягата не се ебавай щото тва е най-опасното упражнение според мене. прави я ЧИСТО и ПРАВИЛНО ама много.можеш ако имаш телефон с камера да помолиш някой да те снима на клипче за да видиш как я правиш.или най-добре отиди при някой треньор ама който разбира и потренирай там известно време под негово наблюдение докато усъвършенстваш техниката. препоръчвам ти ако си от софия отиди в залата на Кирил Тодоров(киро брадата) зад басеина дианабад има едно игрище за беизбол и до него има една бяла сграда-това е. вътре питай за киро ше ти кажат. тренировката е 2.50 и найстина той е човека който разбира най-много според мене от всички(все пак е председател на съдиите по културизъм в българия  :wink: )

[quote author=“FIREBLADE”]Кирил Тодоров(киро брадата) найстина той е човека който разбира най-много според мене от всички(все пак е председател на съдиите по културизъм в българия  :wink: )

съмнявам се!
по добре е да пита трибоец! те правят истинските тяги!
:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1