Придърпване на скрипец зад врат

LU

13.08.06
19:34

Въпросът е следния,доста сите-ове прерових но никаде не видях да е написано как ръцете дърпат скрипеца - право надолу или  “надолу и назад” като се съкрати максимално гърба!Лично аз в момента наблягам на детаилите от техниката си ( забелязвам че много малко хора в този форум го правят ) както и да е та затова ми е интересно!Поне като пробвах аз дърпането надолу и леко назад има по голям ефект и се чувства по осезаемо гърба как работи!

13.08.06
23:02

дърпането надолу и леко назад

LU

14.08.06
09:21

[quote author=“INZAGHI”]дърпането надолу и леко назад

и аз до тоз ивод стигнах,по добре надолу и леко назад вместо като хамал само надолу ма за сажаление малко касно го останових!10х

14.08.06
10:50

[quote author=“LuckyTeam”][quote author=“INZAGHI”]дърпането надолу и леко назад

и аз до тоз ивод стигнах,по добре надолу и леко назад вместо като хамал само надолу ма за сажаление малко касно го останових!10х

Според мен си въобразяваш, че повече работи, защото усещаш вердното напрежение върху раменети и гръбнака като се опитваш да докараш тая супер неестествена позиция. Целта ти е да го свалиш по надолу с екплозивно движение.

С това назад ще си докараш някоя контузия. То и без това зад врад си е супер неудобно...

14.08.06
10:54

Въпрос: С кой вариант се разшириява повече гърба пред или зад врат :?:

14.08.06
14:22

Сега... не става ясно за кой вариант става дума - пред гърди или зад врат? Затова ще коментурам и двата! :wink:

Зад врат - въжето идва точно отгоре и се дърпа право надолу! Освен  в гърба го чувствам и в рамената и трапеца... Лично аз не го обичам и не го правя.

Пред гърди - сядаш на скрипеца така, че въжето да идва съвсем малко под наклон към теб. Като седниш изпъчваш гърди напред и даваш даваш тялото малко назад. Така остава през цялото време - няма никакво движение в кръста по време на серията. За мен целия секрет в това движение е да задържиш за 1-2 сек. в положението на пълна контракция на мускула (когато лоста е допрян в горната част на гърдите)!

LU

14.08.06
17:57

[quote author=“nikolaBULL”]Сега... не става ясно за кой вариант става дума - пред гърди или зад врат? Затова ще коментурам и двата! :wink:

Зад врат - въжето идва точно отгоре и се дърпа право надолу! Освен  в гърба го чувствам и в рамената и трапеца... Лично аз не го обичам и не го правя.

Пред гърди - сядаш на скрипеца така, че въжето да идва съвсем малко под наклон към теб. Като седниш изпъчваш гърди напред и даваш даваш тялото малко назад. Така остава през цялото време - няма никакво движение в кръста по време на серията. За мен целия секрет в това движение е да задържиш за 1-2 сек. в положението на пълна контракция на мускула (когато лоста е допрян в горната част на гърдите)!

10х за мнението!Бтв в заглавието на темата бях писъл:
“forum.bb-team.org Форуми » Общи теми за тренировки и упражнения » Придърпване на скрипец зад врат”

За пред врат аз го правя точно така както го описа и ми влиза много добре,но зад врат имах усещането че става по добре като се дърпа леко и назад освен надолу!може да съм обаркал!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1