Благодаря на всички. :)
Обединих постовете си и на 1ва страница от темата се намира цялото интервю !
Ако искате мога да преведа и 2рото.
Моля модераторите да ми изтрият мненията, в който интервюто е на части.
Готов си. manson
17.08.06
12:22
[quote author=“topDevil”]Благодаря на всички. :)
Обединих постовете си и на 1ва страница от темата се намира цялото интервю !
Ако искате мога да преведа и 2рото.
Моля модераторите да ми изтрият мненията, в който интервюто е на части.
Готов си. manson
Ще е добре ако имаш време и желание да преведеш и второто за всички потребители които не се справят добре д англ. език. Аз лично нямах проблем - карам си изпитите на англ.
17.08.06
12:26
Похвално top devil нека темата стане важна
[quote author=“RAMBO”]имаики придвид че тази статия е от 1997——представете си са за кво яко зобене става въпрос сега!! Този спорт на състезателно ниво се превръща в синоним на думата СТЕРОИДИ :x
Не съм съгласен, че профи спорта е синоним на думата СТЕРОИДИ. Ако беше така профитата като наркоманите щяха да се събират по мазетата и да се боцкат, а за зала и деума да не става. Всички там всимат както казва билдера в интервюто почти едни и същи препарати, но най-добрия е само един. Т.е. този който е отдаден най-много на спорта и тренира най-здраво.
С този пост не подкрепям употребата на стероиди! Против съм! Просто изказвам мнение.
17.08.06
14:17
[quote author=“nikki_g”][quote author=“RAMBO”]имаики придвид че тази статия е от 1997——представете си са за кво яко зобене става въпрос сега!! Този спорт на състезателно ниво се превръща в синоним на думата СТЕРОИДИ :x
Не съм съгласен, че профи спорта е синоним на думата СТЕРОИДИ. Ако беше така профитата като наркоманите щяха да се събират по мазетата и да се боцкат, а за зала и деума да не става. Всички там всимат както казва билдера в интервюто почти едни и същи препарати, но най-добрия е само един. Т.е. този който е отдаден най-много на спорта и тренира най-здраво.
С този пост не подкрепям употребата на стероиди! Против съм! Просто изказвам мнение.
Напротив - профи спорта без стероиди нямаше да съществува. Не можеш да сравняваш професионален спортист с наркоман поради простата причина, че субстанциите които си инжектарит са коренно различни по действието си в човешкия организъм. За най добър не може са се говори - преценката е субективна т.е. на един му харесва едно на друг друго. В крайна сметка зависи на кой не му пука кога ще умре и какви пари плащат спонсорите. Не успяхте ли да проумеете, че в профи спорта са важни парите, не кой как се представя - всичко е фирмени интереси и въпрос на реклама, договори и т.н.т.
[quote author=“head_hunter”][quote author=“nikki_g”][quote author=“RAMBO”]имаики придвид че тази статия е от 1997——представете си са за кво яко зобене става въпрос сега!! Този спорт на състезателно ниво се превръща в синоним на думата СТЕРОИДИ :x
Напротив - профи спорта без стероиди нямаше да съществува. Не можеш да сравняваш професионален спортист с наркоман поради простата причина, че субстанциите които си инжектарит са коренно различни по действието си в човешкия организъм. За най добър не може са се говори - преценката е субективна т.е. на един му харесва едно на друг друго. В крайна сметка зависи на кой не му пука кога ще умре и какви пари плащат спонсорите. Не успяхте ли да проумеете, че в профи спорта са важни парите, не кой как се представя - всичко е фирмени интереси и въпрос на реклама, договори и т.н.т.
Ама ти не четеш. Не съм казал, че ще съществува без стероиди прочети хубаво какво съм написал!
17.08.06
15:53
Добре прочетох какво си написал. И действително е субективно, но като чуя профи спорт саоциацията която правя е :arrow: забранени медикаменти. Изключено е да си профи и да не взимаш. Приликата м/у профитата е, че всички взимат, а разликата е, че само някои ги хващат.
17.08.06
19:41
[quote author=“head_hunter”]Добре прочетох какво си написал. И действително е субективно, но като чуя профи спорт саоциацията която правя е :arrow: забранени медикаменти. Изключено е да си профи и да не взимаш. Приликата м/у профитата е, че всички взимат, а разликата е, че само някои ги хващат.
аз пак прая тази засоциация профи спорт :arrow: ПАРИ и нищо друго
Второто интервю на български тук !
*Ако някой иска и превод на предговора да каже.
И : Разбирам, че сега не си на стероиди. Колко дълго правиш цикъла и увеличаваш ли дозите или ?
ББ : Да, сега съм в почивка. Последния ми цикъл беше преди 2 месеца. Взимах 500мг сустанон на седмица и 30мг дианабол в тренировъчни дни. Преди да спра циклите увеличих дозите преди намаляването им и тотално спиране на приема.
И : Този прием като голям ли се приема или като малък, а може би среден за професионалист ? Изкушавал ли си се да увеличиш приема на стероиди някога ?
ББ : 500мг сустанон и 30мг дианабол би се приело като средно количество за мен. Като професиналист моите приеми са много малки в сравнение с другите про-та. Като пример най-много тестостерон, който съм взимал, е 1,250мг на седмица и това е нищо, откакто съм про. Не съм се изкушавал да взимам повече от това, защото здравето все още ми е приоритет Но1.
И : Открил ли си най-добра стратегия за цикъл и каква е ?
ББ : Обикновено оставам на цикъл за 12 седмици. Увеличавам си дозите и забавям. Най-добре е да увеличаваш полека, за да може тялото да привикне, и да намаляваш бавно за да запазиш добитото от цикъла. Това е стратегията, която работи за мен.
И : Кога и за колко време си даваш почивка ?
ББ : Както бе споменато сега правя почивка и тя ще трае 12 седмици.
И : Защо правиш почивки ? Кой са предимствата ?
ББ : Правя ги поради здравословни причини и да стана по-голям за по-дълъг период. Почивките са нужни, за да може тялото да произвежда собствен тестостерон - ендегенения тестостерон ще бъде спрян, когато се прави цикъл с тестостерон, а също така и за да дам почивка на органите си. Правя го и за да избегна насищане. Последното обикновено се случва, когато цикъла продължаава дълго време. Когато няма пренасищане новия цикъл се отразява по-добре.
И : Как се променя тренирането ти между циклите ?
ББ : Когато съм в цикъл цъм мн. по-силен. Тренирам колкото мога по-тежко, но съм в добра форма. Също така тренирам 6 дни седмично, защото като съм в цикъл по-лесно се възстановявам. През почивките тренирам по-леко 4 пъти седмично.
И : Кои стероиди се отразяват най-добре на растежа и силата ?
ББ : За мен сустанона, защото е тестостерон ( комбинация от 4 различни вида от краткотраени до дълготраени) и мисля, че заендо работят синергетично(?! ) добре.
И : Какви стероиди използваш за насичане ? Какви резултати получаваш ?
ББ : Използвам Винстрол, анавар и холотестин и те правят чудеса.
И : Какво си постигнал откакто си на стероиди ? Запазваш ли резутатите когато си в почивка ?
ББ : Откакто започнах 1я си цикъл съм качил 40лбс чиста мускулна маса - всичко това е за 9 години. На първото си състезание тежах 180лбс и на последното си про шоу - 220. Освен това съм много по-силен. Запазвам по-голямото количесто маса и сила, когато съм в почивка.
И : Имал ли си странични ефекти ? Какви бяха и как ги преодоля ?
ББ : Правя си мед. тестове на всеки 4-5 месеца и засега здравето ми е перфектно. Единствения страничен ефект е акне по лицето и рамената ми. Обикновено приемам антибиотик като Акутан, за да го преборя.
И : Много хора изпадат в депресия, когато не са стероиди и теглото им спада в резултат на това. Ти изпадаш ли в депресия, като теглото ти пада ?
ББ : Не. Самоувереността е много важна и аз вярвам, че дори ще стана по-голям и по-силен, когато започна следващия цикъл. Това е временен период, а аз гледам цялостната картинка. Какво се случва като цяло е по-важно за мен.
И : Задържаж ли вода от употребата на стероиди ? Как се справяш ?
ББ : Краеното задържане на вода обикновено не е проблем за мен повреме на почивка, защото се храня изключително чисто. Нолвадекс все пак трябва да се взема, когато задържаж вода повреме на цикъл.
И : Какви са предимствата на употребата на стероиди ? Защо се поема риска ?
ББ : Главното предимство е, че повишават изпълненията ти значимо. Атлетът значително нараства - всичко мм - и става по-силен. Стероидите също така подобряват издръжливостта. Предимствата далеч задминават риска ако се приемат внимателно - да се има добро познание за стероидите или да се ръководят от професионалист, лекар например.
И : За тези, който тепърва почват със стероидите какво би посъветвал, за да се осигури безопасност ?
ББ : Да взима такива, които са леки за тялото - като анавар и малко тестостерон например. Взимайте минималните дози и цикъла би трябвало да бъде колкото може по-кратък - около 4-6 седмици. Ако се инжектират нека това прави лекар - може да е проблем в някои страни, имащи затруднения с чистотата и безопаснотта.
И : Стероидите имат негатививното мнение на света. Мислиш ли, че е заслужено ? От морална гледна точка какви са възгледите ти за стероидите ?
ББ : В про спорта повече са замесени парите. Про атлетът живее от спорта, а спортът по природа е много конкурентноспособен. Спортистите биха направили всичко, за да победят и това включва приема на стероиди.
И : А относно приема им в бодибилдинга ? Би ли искал да бъдат забранени или пък са нужни за да запазят спорта жив ?
ББ : По мое мнение, стероидите не трябва да бъдат забранени в бодибилдинга, понеже ако това се случи тълпата ще бъде изгубена - особено на про сцената. Хората плащат за да гледат огромни, нацепени спортисти.
И : Какво мислиш за натуралния бодибилдинг ? Това оксиморон ли е ?
ББ : Няма натурален бодибилдинг. Някои от тези т.нар. натурални билдери са толкова големи, че не е възможно да е постигнато натурално.
И : Колко още ще използваш стероиди ? Когато ги спреш, ще продължиж ли с бодибилдинга ?
ББ : Ще ги използвам докато се състезавам, но ще ги ползвам интелигентно. Ще блъскам дори след като се оттегля от бодибилдинга и тогава ще спра и стероидите.
@topDevil Братле едно голямо евала за тва което правиш добре че си го превел щото ми беше доста интересно да прочета за кво стаа на въпрос ..
извинете за оффтопика