20.08.06
23:38
Здравейте!
Искам да ви представя моята програма на тренировка:
от понеделник до петък(може евентуално един почивка да правя,най-много два и то изключение) тренирам сутрин преди закуска (около 11 часа) с 8-минутната програма Тае-бо, след това правя мои си упражнения за стягане на бедрата и седалищните мускули около 20-30 минути, понякога(ако съм в настроение, знам, че е несериозно) правя коремни преси 3 серии по 30,но не винаги.След всичко това отивам и въртя велоаргуметър около 15-20 минути (всеки или почти всеки ден го правя това, за да не станат мускули на прасците)
Събота и неделя имам възможност да съм извън София.Не правя Тае-бо(почивка уикенда), а само тичам(сутрин, на гладно?) с бавно темпо половин час(кратка загрявка имам естествено).Това го правя и неделя, като в неделя включвам и 20 минути ходене по стълби (но не само изкачване 20 минути,нямам възможност,така че не знам дали ефектът от изкачване на стълби(чела съм, че изкачването по стълби е полезно) е същия като е комбиниран със слизането?
Истински подвиг е че изчетохте всичко това, а сега искам да попитам за няколко неща - смятате ли, че програмата ми за спорт, която аз създадох (в смисъл нямам съвети и наставления от специалисти за всички тези неща) е подходяща?Трябва ли да се откажа от нещо, ако е в повече, това, което най-много ме притеснява е да не натрупам мускулна маса с тренировки почти всеки ден?И въпрос относно тичането(имам възможност да го практикувам сутрин или вечер) как смятате, че е по-добре за организма?
Благодаря ви много предварително и се надявам да ме посъветвате
Pure Nutrition Diet Pasta
Pure Nutrition Digest Matrix
Растителни храносмилателни ензими
Pure Nutrition Digestive Enzymes
Храносмилателини ензими
Pure Nutrition Detoxifier
Delicious N' Nutritious Био хляб с ленено семе
Delicious N' Nutritious Натурален Омега Хляб С Моркови - 300 Г
Още предложения от BB-Shop
благодаря за отговорите ви :wink: всички в този форум са изключително любезни... 8)
Мускулна маса не може да натрупаш и да искаш. Не и с такава програма. Въпреки, че мускулите са хубаво нещо и те правят по - красива и стегната, и страхът на жените да не оформят случайно някое мускулче ми е напълно непонятен и смешен. Но ти си знаеш..
Можеш да тичаш когато искаш, но сутрин е най - добре, ако искаш да гориш повече мазнини.
И какви са ти точно целите?
23.08.06
11:48
Мда, мускули няма как да направиш,а иначе не разбрах как така правиш велоаргуметър 15-20мин, че да не ти станат мускули на прасците?Иначе, както и Петко К написа, по-добре е сутрин да тичаш, всъщност ако може да заместиш цялата ти програма само с 1 час тичане на гладно + диета ще имаш сигурно по-бързи резултати и то за цялото тяло.Няма нищо лошо в изкачването на стълби, освен ако не получиш сърцетуп някъде по етажите :) ,а мнението ми за Тае Бо..не ти и трябва да го знаеш..просто как може толкова жени да ходят на тва нещо :shock: . . .
о бе тае-бо е мн яко, от около две седмици се запалих по него и си правя 8 минутната програмка, която е загряваща(нещо като малка тренировка преди всичко)...какви са ми целите, ами сваляне на 2 кг някъде и поддържане на кг, стягане на фигурата, не искам някакви супер резултати и сваляне на много килограми.С тази програма за колко време може да постигна резултатите?И относно прасците - ми не карам повече, защото усещам натоварването по-скоро на прасците отколкото на бедрата и за това.
Тае-бо е изключително зле балансирана тренировка особенно във варианта на Били Банкс, който се пръкна из мрежата. Тя има претенциите да е нещо повече от интервално кардио, поради което товари лошо и ексцентрично гръбнака и бедрените и коленните стави. Разбира се 8- мин тренировка еднакво няма да ти помогне и навреди особенно. Ако се полакомиш все пак да продължиш напред с тае-бото, по добре ходи в зала с инструктор 3 пъти седмично, за който се надявам да има повече акъл и отговорност към млади тела като теб от господин Банкс. Иначе начина, по- който тренираш ще ти донесе само добър тонус и червени бузки :) Ако това е целта ти, тренировката няма равна.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече