01.09.06
10:43
Занимавам се с фитнес от близо 3 години на 16 съм и наскоро почнах да си меря кръвното налягане и останових че е високо,като отидох на кардиолог(не един а два)той ми каза да спра тренировките без ваобще да го обсаждаме,пита ме дали взимам нещо аз му казах че дори и хранителни добавки не взимам което е така но.......Та въпроса ми е тренировките отразяват ли се на кръвното налягане и има ли начин да продалжа да тренирам и с високо кръвно или по някакъв начин.
01.09.06
10:51
Малък си още, за да имаш високо кръвно, колко ти е ? По време на тренировката се качват пулс и кръвно - да, спортистите обикновенно са с по-високо кръвно.
01.09.06
11:12
Според мен е по-скоро от някви боклуци които си пил и от неправилно хранене.. самата тренировка не мисля че може да ти се отрази зле!
01.09.06
13:17
Ако пиеш много вода може от тва да е, ако ли не консдултирай се с кардиолог който ше ти обясни нешата както трябва
До каква степен тренировките имат действие върху кръвното?
До оргромна.
Но въпроса е, дали може да се излекуваш с определен вид тренировки.
Мисля, че с тежести няма да е подходящ вариант, дори при неправилна методика може да влияе зле. Ако не си загрят като започваш да вдигаш и т.н.
Но с бягане и после преминаване на тякакви други трен. за други мускулни групи, може да се излекуваш ако състоянието ти не е тежко.
Трябва ти консулатция със спортен лекар. И то добър, който евентуално ад ти каже как може да се подходи.
Да не се спортува ще ти навреди много опвече отколкото обратното.
Трябва и правилно хранене да имаш.
01.09.06
23:17
ПИШИ НА КИРИЛИЦА
ASTOR