болка под коляното

03.09.06
11:29

Здр проблема е следният, чувствам болка в областта под коляното, но не мога да определя какво точно е. В петък клякам аз, но понеже някой от вас  могат да зн 8месеца не можех да тренирам и се кефя ако, че отново съм в залата и може би от еуфория сложих побече отколкото трябва въпреки, че преди съм слагал 15-20кг повече, но тази дълга “почивка” си казва думата явно. И клякам аз и някъде на 5повт мн спуснах на долу и не можах да се изправя, клекнах и няма мърдане, та нз дали може от там да е дошъл проблема. Инача техниката горе долу мисля, че беше добра- коленете не преминават пред пръстите, не мърдат в страни, кръста изпънат. Дайте ъкъл

03.09.06
16:29

Преди ми се случи подобно нещо..Ходих на лекар и той ми каза че ми израствали шлатери или нещо подобно.Точно под коляното.Може да е това..

03.09.06
17:16

[quote author=“GabR1eLa”]Преди ми се случи подобно нещо..Ходих на лекар и той ми каза че ми израствали шлатери или нещо подобно.Точно под коляното.Може да е това..

Не намерих точно инфо в нета, какво по дявалите е шлатер?  :shock:

/видях, че има такова нещо и други са писали някакви такива работи/

По темата: Според мен нещо си се пресилил. Ти докато не си тренирал в зала, нещо друго тренирал ли си? Бягане това онова? Или само гладко ядене с лъжици? Защото ако си залежал и си се юрнал наистина може да си получил някаква леко /поне така изглежда/ контузия.

Не товари краката не само докато не отшуми болката, ами и известно време след това. Прави подготвителни тренировки, не се мятай на тежко.

Успех

03.09.06
17:50

Ами..Как да ти го обясня точно..Точно под капачката на коляното, по продължението на големия пищял(голямата кост)се образува някаква издутина, която докато израства боли.Дано си ме разбрал.

03.09.06
19:21

ми дано  не е нещо сериозно, аз си мислех, че е нещо сухожилие но нз. аз иначе се мажа с фелоран (гел) и бен-гей. и накрая един призив към всички да помогнат с каквото и да е било

IceMan

03.09.06
19:26

приятелю може и да не загряваш добре ...аз за това използвам системна пирамида на всяка серия качвам килограмите,преди упражнение загрей крайниците добре !

03.09.06
21:21

[quote author=“The_Champ”]приятелю може и да не загряваш добре ...аз за това използвам системна пирамида на всяка серия качвам килограмите,преди упражнение загрей крайниците добре !

И това е така сто на сто. При първа трен. в залата, трябва да загрява плавно минимум 25 минути. Да не говорим за големи тежести...

IceMan

03.09.06
23:37

ето сега да вметна за моите 4 часа тренировка и многото упражнения за бедра загрявам с 30 кг после слагам още 15 после още 15 после още 15 но с 75 се мача супер много ...правя повторение през 4-5 секунди и внимавам супер много да не направя беля да допълня че след такъв вид тренировка на крака после трябва задалжително да потичаш защото се схващат мусколите !

03.09.06
23:42

мисля че проблеме не е в загрявката

IceMan

03.09.06
23:48

ами от какво е тогава?

04.09.06
10:33

[quote author=“jalokin”]мисля че проблеме не е в загрявката

Продължавай да мислиш така и не ми се мисли какви поражения може да си нанесеш.

Защо не отидеш на лекар/ортопед или още по-добре спортен/. Предполагам, че те е шубе какво ще каже, ама  все пак... и не е нужно да му се доверяваш на сто процента. Медицината не е точна наука.

[quote author=“The_Champ”]ето сега да вметна за моите 4 часа тренировка и многото упражнения за бедра загрявам с 30 кг после слагам още 15 после още 15 после още 15 но с 75 се мача супер много ...правя повторение през 4-5 секунди и внимавам супер много да не направя беля да допълня че след такъв вид тренировка на крака после трябва задалжително да потичаш защото се схващат мусколите !

Пич, тия 4 часови тренировки граничат с олигофренично умопомрачение. Информирай се, преди да съжеляваш.

04.09.06
12:19

казах че мисля че не е от загряваката, защото тя е следната:
1)15мин развъртам ставите и стречинг
2)3 загряващи серии
3)маже се с Бен-гей преди всяка трен
пък в най-скоро време ще имам и велоаргометър (понеже трен вкъщи) така че и ще въртя преди трен около 5мин

Колкото за лекарите нз дали нз но пусках една тема за проблема с китката ми и там описах всичките си препядствия с здравната с-ма. Но си мисля че не е толкова сериозно така че засега няма да тръгвам по този неприятен за мен път

04.09.06
21:25

Ако наистина ти е  такава загрявката, браво на теб.

Ок, здравната система е ясно, е*ало си майката, ама не отговори на запитванията ми най-горе. През времето в което не си тренирал в зала бягане и т.н. тренирал ли си. Защото ако не си, просто жестоко си се претоварил . 8 месеца са много време.

А за сухожилия, може да е ако те боли отзад в сгъвката. Ако е отпред под капачката никакъв шанс да е това, за съжаление.

Поздрави

04.09.06
22:07

[quote author=“jalokin”]И клякам аз и някъде на 5повт мн спуснах на долу и не можах да се изправя, клекнах и няма мърдане, та нз дали може от там да е дошъл проблема. Инача техниката горе долу мисля, че беше добра- коленете не преминават пред пръстите, не мърдат в страни, кръста изпънат. Дайте ъкъл

Напълно е възможно проблема да е дошъл от клякането. Там е залавното място на квадрицепса... Даи му пълна почивка и не го товари с нищо. Вземи си някакъв противовъзпалителен крем и се моли да мине... Друга възможност е физиотерапията или ако е се е хронифицирало, евентуално инджекциозно лечение.

05.09.06
00:54

момочета мн благодаря за съветите.
tpd, не, през тези 8месеца не съм правил нищо др освен да поддържам хран режим и да си мисля колко готино е в залата. Пък за болката май не си ме разбрал тя не е под капачаката в дълбочина, а от капачката надолу, дори е по-скоро в началото на костта. Но ме болеше като изкачвах стъпала най-мн, а днес пробвах и не го усетих, може и да минава.
x_3_mar  ти какво предполагаш че е нещо на мускила а? Аз го мажа с Фелоран (крем) 2 дни вече и както споменах преди трен за карака с Бен-гей

05.09.06
01:01

[quote author=“jalokin”]x_3_mar  ти какво предполагаш че е нещо на мускила а? Аз го мажа с Фелоран (крем) 2 дни вече и както споменах преди трен за карака с Бен-гей

То така задочно да се поставя диагноза е като да хвърляш боб, ама сигурно си го възпалил.

JI

05.09.06
08:24

[quote author=“GabR1eLa”]Преди ми се случи подобно нещо..Ходих на лекар и той ми каза че ми израствали шлатери или нещо подобно.Точно под коляното.Може да е това..

имах същия проблем ! каза да не  тренрам активно .. даже да не бягам ...
аз съм твърдоглав а и лекарите не им вярвам е след 4 месеца почнах да със фитнеса и да клякам сега клякам спокойно с тежести над 100 кг .. и не ме боли ... незнам отиди на лекар би трябвало адекватен съвет да ти даде .... и все пак си имах 1 на ум !

05.09.06
09:18

възпаление на мускула от какво може да се получи?

OD

26.10.06
01:08

почти съм сигурен че са шлатери те може да ти се получат от бърз разтеж,също може да е от кляканията също
1 година страдах от тва нещо тва начи да ти го обясна хрощяла дето слепва коста на коляното (там дето те боли) се е отлепил леко от коста и са му трябва време да се калцира което става мн трудно ако напрягаш мн често колената.

26.10.06
22:26

Най вероятно си скъсал минискус, защото той боли точно там както описваш и др което е че щангисти и трибоици късат точно там от клека.Така че ако не минава иди на лекар да те прегледа и съм почти сигурен че минискус, ако има реална травма.

DM

29.10.06
11:56

Слушай какво екстремар ти казва
А менискъса се намира зад пателата (капачката) стан

29.10.06
12:19

пичове мерси за съветите, но като, че ли болката отмина, сега се мажа с бен-гей преди всяка трен, загрявам хуваво и следа мн стрикно техниката и се надявам да нямам проблеми

29.10.06
13:52

имах същия проблем но със две седмици без клекове се оправи!!! и аз не бях клякал от одавна и тъй стана

Преди два дни започнах да чувствам същата болка след като играх баскетбол без да загрявам. Само да попитам, болката е най-силна долу над костта и когато изтласкваш тегло с крака се разпростира на по-голяма площ нали ? Защото ако на теб и на другите отговорили ви е минало с почивка (това и възнамерявам да правя) тогава да съм спокоен че не е нещо сериозно.

Заболя ме главата, докато прочета предишните мнения, б*си неграмотниците!

Anyway, Димитър Павлов - на колко години си, за първи път ли ти се случва ? Ако още растеш :

казано от ODB36 на 26.10.06, 01:08:

почти съм сигурен че са шлатери те може да ти се получат от бърз разтеж,също може да е от кляканията също
1 година страдах от тва нещо тва начи да ти го обясна хрощяла дето слепва коста на коляното (там дето те боли) се е отлепил леко от коста и са му трябва време да се калцира което става мн трудно ако напрягаш мн често колената.

И аз имах навремето “шлатери”, които си минаха сами, но трябва да се внимава с натоварванията. Сега ме боли понякога, най-често като играя баскетбол, без да съм играл дълго време.

06.02.23
22:44

Имам шлатер на десния крак а съм лекоатлет ще мога ли да бягам и някой от вас имал ли е ако може да сподели и как му минаха

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1