07.09.06
20:23
От няколко дена съм на тази НВД, но бих искала да разбера вашето мниние за това до колко става.Не знам дали съм направила добър избор и затова Ви питам.Все пак Вие разбирате много повече от мен! :wink:
Ето я и НВД:
08:30 - 50гр. мюсли + 150гр. кисело мляко/2%/ + 2ч.л. мед
11:00 - 50гр. краве сирене + една сурова зелена чушка/за съжаление не знам гр./
13:30 - пилешка пържола/около 100-120 гр./ + 150 гр. салата/домат и краставица/ ИЛИ 100гр. пуешка шунка + 150гр.салата/зелена чушка и краставица/
16:00 - 50гр. краве сирене + домат ИЛИ 30гр. ядки
18:30 - пилешка пържола/около 100-120 гр./ + 150 гр. салата/домат и краставица/ ИЛИ 100гр. пуешка шунка + 150гр.салата/зелена чушка и краставица/
Мисля да почна да хапвам яйца и риба възможно по-често въпреки, че не ми са особено приятни, но все пак белтъчини.Ще ям къде, ще ходя! :wink: :lol:
А относно спорта: кардио три-четири пъти седмично по 35-40 мин.
П.П.: Надявам се да не ми се смеет, ако нещо не ми е точно в НВД, но се опитвам все пак! :lol:
Въпреки, че има много хора тук, които не вярват на формули, вземи си сметни калорийния баланс ето ТУК след това умножи твоя BMR по activity level-а който съответства на натоварването ти ето ТУК и после погледни ТУК, за да видиш как да си разпределиш б/м/в.
Напиши тук стойностите и ще можем да дадем по-точна оценка на НВД, но като цяло е добре.
Зелената чушка няма какво да я теглиш, яж си я спокойно.Напиши и в колко тренираш кардио и фитнес.
Струва ми се, че тия НВД крайно зависят от човека. На мен намример ми е невъзможно да си представя последно хранене в 16:30, вижда ми не направо нечовешко. Но ако имаш мазнини за усвояване, може и да си ок. Ако имаш проблеми не чакай да почнеш да припадаш, че да промениш нещо. :)
Гледай да ядеш достатъчно зеленчуди, тях не ги брой към баланса. Както и приемай витамини и минерали като добавка/заедно с храна/. Витамин Ц и т.н. защото организма може яко да се затормози от диетата.
Може и някой други ‘’прирпдни екстри’’ да вземеш. Рибено масло, пчелен прашец, млечице и т.н...
Успех.
08.09.06
00:59
[quote author=“tpd”]
Може и някой други ‘’прирпдни екстри’’ да вземеш. Рибено масло, пчелен прашец, млечице и т.н...
Успех.
тия пчелни али-бали с ква цел? не е иронично тва, просто нямам имдея
Засилване на имунната система.Пусни един search доста пъти са обсъждани. :wink:
08.09.06
10:29
Благодаря на всички! :wink: А относно калорийния баланс и останалите неща които трябва да си сметна направила съм, го не сега като ги погледнах пак установих, че трябва да увелича белтъчините. :wink: Още един път благодаря за вниманието. :D
:oops: Забравих да попитам за кардиото.Знам, че е най-добре да се прави сутрин на гладно, но засега някак си не успявам.Трудно ми е сутрин на гладно, кръвното ми е толкова ниско сутрин, че направо едвам гледам.Затова го правя или към 12 или към 15 часа.Знам, че не е много правилно, но така се чувствам добре.И още нещо, но не ми се смейте, моля Ви!Много ли е лоша ако правя само кардио т.е. почти само кардио?Не, че не правя и друго де, но основно и почти само кардио!Нали няма да ми се смеет? :oops:
Петко К - ако си забравила да напишеш нещо, имаш бутон Edit. Не пускай поредни мнения.
Няма проблем за кардиото, 2 часа преди него да е последното хранене.
След кардиото -около 15мин белтъчно хранене.
Да се смеем, че не ходиш на фитнес ли ? Не виждам нищо смешно :!:
[quote author=“Lanna”]Благодаря на всички! :wink: А относно калорийния баланс и останалите неща които трябва да си сметна направила съм, го не сега като ги погледнах пак установих, че трябва да увелича белтъчините. :wink: Още един път благодаря за вниманието. :D
:oops: Забравих да попитам за кардиото.Знам, че е най-добре да се прави сутрин на гладно, но засега някак си не успявам.Трудно ми е сутрин на гладно, кръвното ми е толкова ниско сутрин, че направо едвам гледам.Затова го правя или към 12 или към 15 часа.Знам, че не е много правилно, но така се чувствам добре.И още нещо, но не ми се смейте, моля Ви!Много ли е лоша ако правя само кардио т.е. почти само кардио?Не, че не правя и друго де, но основно и почти само кардио!Нали няма да ми се смеет? :oops:
Петко К - ако си забравила да напишеш нещо, имаш бутон Edit. Не пускай поредни мнения.
Според мен в никакъв случай не прави карди на гладно сутрин. Аз съм същия сутрин и каквато и физ активност да правя, просто не виждам добро влияние.
Няма лошо само да бягаш. Но ако правиш и някоя друга серия за останалите мускулни групи /било то и на открито/ ще е добре. Може да прочетеш трен. в сайта.