10.09.06
21:40
Здравейте! Наскоро прочетох тази статия и едно нещо ми направи впечатление. В нея се казва, че белтъчините се разграждат в киселинна среда, а въглехидратите в алкална. А тези две среди взаимно си пречат. От тук имам два въпроса:
1. Означава ли това, че след като съм ял сложни въглехидрати не трябва да ям белтък в следващите 2-3 часа защото средата в стомаха ми е алкална?
2. Как тогава би станала работата с храненето преди тренировка което трябва да е богато на сложни въглехидрати и белтък?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
10.09.06
22:36
И аз съм си мислел по този въпрос, но Рони Колман каза че 4 от храненията за деня са му пиле с ориз, което е точно белтъчини със сложни въглехидрати.
10.09.06
22:39
до колкото ми е известно, това е 1 от принципите, на които се основава теорията за разделното хранене, ама пък тя не е научно доказана, така че май няма проблем, даже е добре въгл да го хапваш с белтъчини, за да се намали скоросттта на усвояване на въгл, били те и бавни
Ако беше така всичко щеше да е наред обаче в статията се казва, че двете среди се изключват взаимно което ми звучи сякаш това пречи на усвояването, а не го забавя. Тогава се получава нещо такова - белтъка не се усвоява много добре и ще има белтъчен глад в една или друга степен, а въглехидратите които не се усвоят ще се отложат като мазнини. Доста лош сценарий...
11.09.06
20:19
Абе разделно хранене дрън- дрън за всяка храна си има ензим който я усвоява, но аз не приемам въглехидртати и протеин на веднъж не заради друго, а заради времето необходимо да се усвои въглехидратите- тъй като въглехидратите се усвояват по-бавно белтъка си седи ей така в стомаха(почва лвеко да гние) та за тва през 20 мин ги приемам, но това няма общо със средата, а с времето
11.09.06
20:32
а добе защо тогава в нвд сепрепоръ4ва примеррно ако се яде плод, да е с белтъ4ини? тоест да се яде плос сам е кофти
11.09.06
20:40
[quote author=“cranberrry”]а добе защо тогава в нвд сепрепоръ4ва примеррно ако се яде плод, да е с белтъ4ини? тоест да се яде плос сам е кофти
Въглехидратите се усвояват първи след тва са белтъците
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече