14.09.06
15:05
Някой може ли да обясни каква е основната разлика м/у меда и шоколада?И ще има ли ефект една диета ,ако ядем мед ,когато се лишаваме от всякакъв друг вид сладко?Благодаря ви предварително.Очаквам отговорите ви! :wink:
14.09.06
15:20
Меда е природен продукт. Естествено, че е по - добре мед.
14.09.06
15:24
Едното е съставено от въглехидрати, другото е комплексно. Вдигат глюкозата в кръвта в различни размери и време. Едното е антиоксидант, другото е CNS стимулатор и т.н.
Много са различни. Зависи кои показатели те интересуват и ще ти кажем кое как е. Иначе по-добрия вариант е медът, поради състава му.
14.09.06
17:17
Може да ядеш мед по време на диета , но не по много.
14.09.06
19:10
Аз съм на НВД и ям мед и досега това не ми се е отразило на диетата. Разбира се повече от 2-3 чаени лъжици на ден. :)
А аз искам да питам, ако си взема 90% шоколад ще навредя ли много на НВД-то или нямат значение процентите и все е лошо?
Благодаря за отговорите ви ;).Аз задавам въпроса защото съм на 17 ,а мъжкия организъм расте до 20-26 годишна възраст и ако се лишавам напълно от сладкото .. незнам .. все пак не случайно има % на КРЪВНА ЗАХАР.Как мислите ? :roll:
А специално шоколад гледам да не ям до минимум ,защото той раздразва акнето
Петко К - не пускай поредни мнения!
[quote author=“fstR”]Благодаря за отговорите ви ;).Аз задавам въпроса защото съм на 17 ,а мъжкия организъм расте до 20-26 годишна възраст и ако се лишавам напълно от сладкото .. незнам .. все пак не случайно има % на КРЪВНА ЗАХАР.Как мислите ? :roll:
Яденето на сладко не се отразява добре на нивото на кръвната ти захар, така че само печелиш ако се лишаваш от него.
В меда има много аминокиселини / мисля 4е бяха 22 на брой/, следователно няма място за сравнение.Като купуваш иди на някой пазар и си купи от някоя баба която продава, това в магазина е захар.
[quote author=“yoyo1”]В меда има много аминокиселини / мисля 4е бяха 22 на брой/, следователно няма място за сравнение.Като купуваш иди на някой пазар и си купи от някоя баба която продава, това в магазина е захар.
Братле малко си в грешка. Аминокиселините в меда са в ужасно нищожно количество...
x_3_mar
Става въпрос за брой не съм писал за коли4ество.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD_%D0%BC%D0%B5%D0%B4
[quote author=“yoyo1”]x_3_mar
Става въпрос за брой не съм писал за коли4ество.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD_%D0%BC%D0%B5%D0%B4
белтъчни вещества — 0,1%-1,5%