Проблем - бедра, прасци и колело

KA

15.09.06
10:23

Привет!
Надявам се, че тук ще намеря отговор на въпрос, който ме гложди много напоследък. Временно ми се налага да се придвижвам с колело. На ден карам час, разделен на 2 (до университета и обратно), имам и дни с повече. Освен това ходя пеш още толкова. Не карам бързо, теренът е разнообразен (макар че по големите нагорнища все още се тикаме с байка  :? ).
Какъв е проблемът? По принцип имам кошмарни обиколки на прасците (за момиче) - 40 и 38.5 см. Не знам откъде идва тази разлика, но както и да е. Карам колелото от месец и половина. Забелязвам, че прасците ми се оформят много красиво като форма, но обиколките им растат бавно, но много сигурно. Същото става и с бедрата, просто стават масивни... :(
Въпросът: дали да карам повече (т.е. каква продължителност ми трябва), с какво усилие (на най-трудното или тъкмо обратното), дали да ходя повече пеш (имам дни с близо 20 км пеш, но средно минавам около 8 км на ден), да скачам ли на въже, понеже чух противоречиви неща и за него... Какво да ги направя тия бедра (59.5/58.5) и тия прасци (40/38.5). Ужасно е. Иначе мерките ми са 92/67/97, ръст 169, килограми - 64 преди да дойда тук, подозирам, че сега съм около 62, но нямам кантар, така че може да ги приемете и за 64. На 21 години съм, на ден приемам 1600 ккал, ограничила съм сладкото и пърженото, хляб ям по 3 филийки пълнозърнест на ден, картофи, ориз и макарони също не ям. Понякога хапвам по една малка пица, плодове обаче ям много, предимно ябълки и по един банан на ден.
Ако трябва, ще постна едно меню, примерно от вчера.
Само ми дайте съвет какво да ги правя тия обиколки...  :cry:
Благодаря и хубав ден!

П.С. Гледам да има и протеин на всяко ядене, и храната да е разпределена на често и наистина по малко. Така като гледам, ям по 7 пъти на ден :) НВД е хубава, но много сложна опция в момента, защото чистото месо ми идва в повече като цена (ям доста кюфтенца и кебапчета, съдейки по състава им, не са тъпкани с твърде много глупости (това е Финландия, все пак)), а всичките им млечни продукти са вкусни, но нискомаслени. Млякото им е 1.5%, най-вкусното им сирене, от което ям всеки ден, е 12%... Иначе яйца хапвам по 1-2 на ден. Другата причина е, че като намаля въглехидратите, ставам много раздразнителна, ръцете ми започват да изстиват и не мога да се концентрирам, а имам двуцифрен брой изпити в рамките на 3 месеца. Така че класическо НВХ не е опция за мен, докато съм тук (поне гледам въглехидратите ми да идват от плодове, ако това може да е някакво успокоение). Други идеи? :roll:

18.09.06
08:42

Според мене е нормално да ти се увеличават обиколките, ако до сега не си товарила краката толкова много.

Поздрави!!!

KA

19.09.06
00:13

[quote author=“gentleman”]Според мене е нормално да ти се увеличават обиколките, ако до сега не си товарила краката толкова много.

Поздрави!!!

Не съм, прав си, освен ходене по много. И предполагах, че е нормално, но няма ли начин да го избегна или поне намаля? Ако продължавам така, скоро прасците ми ще са колкото бедрата на манекенка  :?  Или като на римски пехотинец... :(

20.09.06
10:48

Това “наедряване” е временно. Продължавай да си караш колелото и не се притеснявай, че краката ти ще станат много големи. Разбира се, трябва да внимаваш и с храната, но ти си го знаеш :wink:

Поздрави!!!

24.09.06
23:25

Скачането на въже е един от начините да УВЕЛИЧИШ прасеца. Състезавах се бокс на времето и от тогава си имам хубави и големи прасци.
За да не ти растат кмускулита на бедрат от колелото трябва да караш на най-ниската предавка (да ти е много лесно), стреми се да поддържаш равномерно темпо и стой седнала на седалката, а не “на крака”. Ако седалката ти не е удобна - смени я.
Също така си регулирай височината на седалката така, че крака ти да НЕ СЕ РАЗГЪВА СЪВСЕМ в коляното. По принцип се прави точно обратното, защото е по-лесно карането, обаче излизат едни (гадни за жените) мускули около коляното. Също така ако искаш да натовариш повече ЗАДНОТО бедро вместо квадрицепса си всеми педали с каишки (или с обувки, които се щракат за тях).
Ходенето пеша също спомага за увеличаване на масата на краката, особено ако е по пресечен терен.
Май най-много растат прасците от токчета? За последното не съм сигурен - никога не съм пробвал :lol:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1