16.09.06
19:11
Здравейте!
Знам, че тия въпроси са мнооого дразнещи :? , но все пак...
Възможно ли е според вас да махна 5 килограма за една седмица със следния режим:
ядене:само месо - телешко, пилешко варено/ тел., пил., пуешко филе + 4-5л. вода
фитнес: 20мин. вело, 20мин. пътечка, 20мин. степер
горна част: пек-дек: 3х20
верт. скрипец: 3х20 с 15
хор. скрип.: 3х20 с 15
обратен пек-дек 3х20
разтваряне с дъмбел 3 - 3х12
раменни преси с дъмбел 5 - 3х12
10 мин. вело
долна част: клек на хакен машина 4х25 без тежести
лег преса 3х20 с 20
бедрено сгъване, разгъване - 3х20 с 15
абдуктор, аддуктор 3х30
преси на римско столче с 5 кила - 3х30
преси от вис 3х20
странично с дъмбел 10,5 - 3х20
Значи, това ще го правя всеки ден. Взимам и л-карнитин. Проблема е, че сега съм идеално тегло + 2 кила,ама не се харесвам, щото е мазнинки.(Преди бях малко слабо, та като реших да кача, му изпуснах края. )
Та, какво мислите? - възможно ли е?
ами възможно е според мен имаш подходящи упражнения само че 5кг за 1 седмица е МНОГО . Не е добре за здравето толкова кг да смъкваш изведнъж препоръчвам ти за 3-4 седмици да ги махнеш
16.09.06
20:05
Благодаря за отговора!
Да, знам си, че е много, ама аз и за една седмица ги качих..
Ще видя след това как ще е, но си мисля, че едва ли ще стигна 5 кила.
Дано обаче има все пак някакъв ефект.
16.09.06
21:08
Само да добавя към фитнес програмата:
Понеже ще правиш във всяка тренировка упражнения за цялото тяло, което за мен е грешка, то в такъв случай за да не претренираш и доведеш мускулите си до изтощение не тренирай в сериите до отказ. Какво имам впредвид? Да вземем упр. “лег-преса”, което ще правиш 3Х20 с 20 кг. Да не тренираш до отказ означава, че можеш с 20 кг да направиш 22-23 повт., но ти спираш на 20.
Почивките м/у сериите да са 30 сек. Така държиш темпото бързо и също гориш мазнини!
Не тренирай по този изтощителен режим повече от 2 седмици!
А относно диетата аз бих ти предложил да добавиш и зеленчуци! Съдържат сурови влакнини и баластни в-ва и почти нямат калории.
И все пак колко месо като цяло ще ти се събира за деня? И това е важно.
16.09.06
21:38
Благодаря за съветите!
Само малко не разбрах това “до отказ”. Ще продължа с примера за лег-пресата - Аз преди я правих с 30, но по 15, т.е. по принцип мога да правя повече от 20 с 20 кила. Добре ли е тогава 3х20? или нещо да променям? Другите упражнения си ги правех и преди, но не непрекъснато, а три дена и после 2 почивка или през ден. Възможно ли е да съм ги свикнала и сега да не действат? Всъщност сега само съм увеличила кардиото.
Иначе, няма да тренирам така много - 6 дена ще ми се съберат, считано от днес. После няма и да имам възможност за толкова интензивно.
А за месото - днес примерно изядох около 600гр. Сигурно е много за мойто тегло - 53, но иначе пък калориите много паднаха. Мисля да пробвам да издържа така колкото мога само на месо, за да вляза в кетоза и после да прибавя зеленчуците, за да свия стомаха.
[quote author=“Bubaloo”]Да, знам си, че е много, ама аз и за една седмица ги качих..
Струва ми се наистина невероятно да си ги качила за една седмица. Отчиташ ли факта по кое време на деня се притегли, колко вода си пила преди това, храната.... Най-вероятно това не са “истински” килограми, а си задържала вода. Ще си идат толкова лесно както са и дошли без да подлагаш тялото си на такива строги режими и изтощителни тренировки. Тренирай си както досега, ограничи въглехидратите и следващия път се притегли рано сутрин, на гладно и възможно по-гола. Ще се учудиш от резултата, а иначе... ти си знаеш, но не това колко тежиш е показателя за това колко добре изглеждаш и колко си здрава!
Успех...
17.09.06
19:13
Ами, качих си ги аз. Една седмица без фитнес и с по 4-5 пакетчета тиквени семки на ден... :roll:
Днес втори ден на този режим, обаче взех да се замислям - дали да не оставя само кардио. Не че ме мързи или нямам сила, но ми казаха, че така ще си изтощя организма и хептен нищо няма да сваля. Не искам само релеф или нещо подобно, искам и от мускула да махна. Какво трябва да направя при това положение?
17.09.06
19:28
Сега, искаш да кажеш, че от тези 5 кила, които си качила за 1 седмица има и мускули?!? Защото това е невъзможно и при използването на стероиди да се получи за 1 седмица! Да почвам и аз да ям тиквени семки!:lol: Или поначало имаш повече мускулна маса?
Дали да махаш фитнес тренировката? За 1 седмица надали ще се изтощиш чак толкова... Нея я включва и този, как му беше името, дето е написал книгата “Пълна промяна за 6 дена”...
М/у другото колко си висока и колко тежиш?
17.09.06
19:41
Ааа.. семките са си чиста сланинка! Ама, примерно бедрата ми станаха доста муслулести, щото май по едно време попрекалих с напади.Краката все още са ми стегнати, коремът е гаден. Та всичко заедно...
Значи, няма да махам фитнеса. Само един въпрос - при кардиото има ли значение последователността на уредите?
Сега правя първо колело, после пътечка и степер ( който не ми харесва много, защото не усещам ускоряване на пулса).
И още нещо - хубаво го почнах това месо, ама белтъчините, като са в повече, нали и те се превръщат в захар. Добавям зеленчука, но няма кетоза. Тогава как?
1,68м - 53/4кг
17.09.06
20:48
Ако наистина смяташ, че бедрата ти са по-мускулести, отколкото трябва и лесно качваш на тях мускул, тогава има 2 начина - или намаляш упражненията за тях до минимум или в по-краен случай даже ги спираш още повече, ако си и доволна от тях - а ти си! Кое от двете да направиш - ти си прецени!
Няма значение последователността или вида на уредите. Значение има да се придържаш в “зоната на горене на мазнините” - 120 до 140 уд./мин.
Белтъчините, когато са в повече се превръщат в мазнини, но е много трудна процедура за тялото - при нея то изгаря калории и енергия, така че пак се печели от белтъчините! :wink:
Имай впредвид, че по принцип кетозата е болестно с-е на организма! Не трябва да се стои дълго време в нея. И защо въобще се стремиш към с-е на кетоза?
18.09.06
14:03
Мислех си, че с кетоза по-лесно се горят мазнини, особено, ако не са в повече. Но се отказах да я правя, защото не мога да издържа на чувството на глад. Сега ям месо, бульон, филета и зеленчуци. Обаче ми е мнооого кофти психически.
А кои упражнения да намаля за бедрата - клековете? защото иначе не знам какво ще ми остане от тренировката.
И още един въпрос - на пътечката тичам с 10км/ч - 5 мин. после намалям с 0.5 на всеки 5 мин. и така до 20 мин. общо и последните 5-10 вървя. достатъчно ли е като темпо?(нещото за отчитане на пулса не работи)
Резултат от 2 дена: -0.5кг :(