19.09.06
12:10
На 26 години съм, стажа ми е 4 месеца висок съм 1.74-74kg.Изчистих мазнините до максимум и сега изкам да кача мускулна маса и сила,но никакви мазнини вече .Прочетох доста в сайта и форума му и се спрях на аминокиселини Genesis Amino Acids 1900+креатин BioTech за постигане на повече ММ и сила.Въпроса ми е на правилна комбинация ли съм се спрял и мога ли да заместя креатина с протеин(аминокиселини Genesis Amino Acids 1900
+протеин Optimum Nutrition),защото четох лоши работи във форума за креатина ,но се претиснявам че с протеин ще кача не само ММ а и мазно.Сега по същество - аминокиселини+креатин или аминокиселини+протеин за повече ММ и сила ,но без мазно.Благодаря предварително, защото потънах в размисли и дилеми :D
19.09.06
12:47
аминокиселините и протеина са задължителни през цялото време, а креатина си направи един цикъл 4-6 седмици и после месец почивка.
От протеина и ак мазно няма да качиш, тук всичко зависи от храненето. протеина на оптимум е много качествен, така че не се притеснявай. иначе пък ако не пиеш протеин а търсиш маса само от аминото няма да стане.
имай предвид че за масата всичко зависи от храната и ако се омазниш няма да е от протеин или креатин, а от хранителния режим.
тъй като смяташ да качваш чисто, ще стане бавно и креатина ще ти помогне в тази насока. От монохидрата предпалагам ще задържиш малко вода, но това няма общо с мазното.
Един съвет - направи си режима така че през деня да поемаш необходимите въглехидрати до 19 часа, а вечерното хранене да ти е месо+салата, също поне 3 литра вода на ден.
Марките на които си се спрял са добри, така че действай, успех!