20.09.06
22:47
Според вас и вашия опит, има ли сезонни разлики в скоростта, с която човек сваля килограми? Има ли периоди, когато това е по-лесно и такива, в които трябва да положиш много повече усилия?
20.09.06
22:48
Лятото е сезонът в който повечето хора свалят по - лесно. Аз лично също съм така. Което е и биологично нормално де.
Има разлика в сезоните, но тя не е толкова значителна... много по-важно е начина по който се храниш и тренираш. Искам да кажа че сезона не би трябвало да дава посока на това дали да качваш или сваляш...
Boxerg, но това не е ли, защото от жегата ти се яде по-малко, а и повече се потиш? Мисля си, че през студените месеци тялото има нужда от повече гориво и когато то не му се осигурява, би трябвало да гори повече от запасите си. Напълно изключваме фактори като апетит, например... Говорим за чистото горене, а не за “човешкия фактор”.
Заинтригува ме, понеже цяло лято “пях, свирих” и чак сега ми дойде музата да променям себе си. Ще ми се наложи да правя това през време на есенно-зимния сезон...
20.09.06
23:00
Ами именно. За това казвам, че при повечето е така. Съгласен съм и 100% с као.
Какво имаш предвид, не те разбирам. Какво точно е именното?
20.09.06
23:48
При повечето хора в жегата им се яде по - малко, повече се потиш, при тренировка сърцето прави повече удари в минута и за това през лятото се сваля по - лесно. Най накрая разбрахме ли се с теб :)
Не, защото в предишния си постинг съм ти предложила една различна гледна точка, на която ти ми реагираш с “именно”, а накрая се оказва, че се съгласяваш не с това, което съм казала аз, а със себе си, т.е. с противоположното мнение. Това е логически противоречиво. Бъди по-внимателен, когато четеш... 8)
Да кажа пак: не е ли по-лесно през зимата, защото тялото има нужда от повече гориво и т.н., да не се повтарям. Мисля, че ако гледаме самото горене като такова, то е по-ефективно през зимата, при равни други условия.
21.09.06
00:10
Аз изложих своята гледна точка. Да не превръщаме темата в безмислен спор и да видим другите какво ще кажат, че така най - мразя. :)
Ами на нашата географска ширина имаме доста голям температурен диапазон: от -20 до +35 градуса.
Човешкият организъм е с постоянна температура и се НАЛАГА да я поддържа такава.
При застудяване той увеличава апетите и засилва отлагането на мазнини в мастните депа с цел предпазване от измръзване.
При затопляне на времето организма е предразположен към намаляване на подкажната мазнина - тя вече не му е нужна.
При горещо време организма изразходва почти цялата си енергия за охлаждане - от там занижен апетит (не му се отделя енергия за храносмилане) и понижаване на мазнините - изгарят за енергията на охлаждането.
Така,че ДА ИМА РАЗЛИКА В СВАЛЯНЕТО НА КГ. СПОРЕД СЕЗОНА.
Най-лесно е през късна пролет - ранно лято.
Поне при мен и моите клиенти е така.
Их! :x Добре де, пропуснала съм удобния момент явно и това си е... :(
Нищо, ще се успокоявам с идеята, че ще се поизмъча, ама и върха, който ще кача, ще е по-висок... което си звучи гордо. :)
21.09.06
10:21
Аз лично не съм забелязала да свалям по-трудно или по-лесно през различните сезони. Жалко наистина ако mitaka101 е прав, значи и аз съм пропуснала сезона така да се каже.
:roll:
Ако контролирате какво и колко ядете, сезона е без значение. Нищо не си изпуснала, не чакай до следващото лято.
21.09.06
10:36
Аз не че чакам, аз и сега правя НВД.