21.09.06
19:44
Здравейте, скоро попаднах на това чудо наречено крачкомер и много ме заинтригува.Като порових малко из интернет намерих доста такива за продан и то доста евтини но никъде не се обяснява на какъв принцип действа.Пише че било идеално за ходене, бягане и колоездене.Само че как става пък това ми е много чудно.За ходене разбирам че може би на всяка стъпка от вибрацията някакъв сензор се задейства, но при колоездене просто ми е чудно как отчита изминатото разстояние при положение че със сигурност няма GPS.Някой може ли да даде малко информация по въпроса - на какъв принцип действа, доколко данните които показва са реалистични, защото според мен дори да брои крачките не може да отчете колко са големи (още повече при бягане) и съответно работи с някакви средни величини твърде далеч от истината.Може и да действа мотивационно, но аз искам и реални величини за да мога да си оптимизирам тренировката.
21.09.06
19:50
По едно време имах такова ама то беше стара школа. Някво руско май знам ли :) И то май беше на нещо като махало вътре. Цъкаше като часовник. С друго не мога да ти помогна.
Темата няма много общо с фитнес.
ами аз сега имам едно ново съвременно
за колело незнам как ще мери
бе човек
то си е крачкомер
и е ясно още от името му
може да с енаглася колко да ти е крачката
стандартно го дават че крачка е 60 см
има си схема която е нарисувана
как става
и кво броят има 10 стъпки и нещо показваха
ама си настройваш колкотие стъпката според обясненията и то си мери крачките
като обясняват че има разлика да ли бягаш или ходиш
общо взето си отчита вибрациите
другото си го смята както го настроиш за индивидуланитите условия
мери калории, таймер-време, аларма, часовнник, някъв ритъм прави като писка “pacer”
а другия режим на крачко мера е “pedo”
абе готина играчка става за будилник