Какво ми се случи днес

25.09.06
20:03

днес ми се случи нещо което направо ме порази - правех последна серия
преси с дъмбели и ми се усука рамото, изпращя и изпуснах дъмбелите..
Първия момент направо ми се щеше да сам преусмислил живота си преди да бях стъпал в залата  :oops:  :shock:  много се изплаших - не можех да си движа цялата ръка а друга трепереше веднага си помислих че съм си извадил рамото. Но в последствие разбрах че не е толкова страшно но много сериозноо съм си я изкълчил(рамото) . В залата един пълен олигуфр*н от залата взе да ме обеждава че сега понеже съм непълнолетен и имам някаква травма като стана колкото него(на 28. ) нямало да мога да пипна НИКАКВА тежест - трябвало да се трренира след 18 годишна възраст. Е защо ся говори такива простотии ? как мислите?Та това са пълни глупости ми е повече от ясно , 2-я ми въпрос е : искам да знам дали може да си тренкам другите групи без рамото и гърдите ?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Наистина кофти преживяване. Рамената са най - лесно контузваните мускули по мои наблюдения. За жалост са и много важни. Рамото е свързано с всичко(както се забелязва) и от там проблема с него е проблем с много неща. Почини 1 седмица да кажем. Но почивката да е напълна. Не вдигай нищо по - тежко от женски крака  :wink:  През деня може да раздвижваш леко рамото насам натам.

П.С. С нормалните килограми ли си го прави упражнението или нещо си се правил по на мъж?  :)

25.09.06
20:56

И аз наскоро си бях контузил рамото.Та грешката при мене беше, че продължих да тренирам макар и големи болки да изпитвах и отне към месец да се оправи, само защото си бях дал няколко дена почивка.Верно, че намаляше болката, но за най-бързо възстановяване е по-добре да си починеш напълно и да го загряваш от време на време(нямам предвид да го тренираш).А за другите групи според мене пак ще изпитваш болки, примерно аз като правех гръб(набирания с широк захват) и бая си болеше да ти кажа, чак сърцето ми са разтупкваше яко ама няма нужда от такива мъчения.Та моя съвет е почивка към 1 седмица, след това си тренирай другите мускулни групи, а рамото някой път го тренирай с малко кг и вече като се усетиш, че се е оправило газ на 100 % ;)

Shyne

25.09.06
20:59

бии си няколко инжекции волтарен ше помогне в твоя слу4аи за болката

morphey

25.09.06
21:52

[quote author=“boxerg”]Наистина кофти преживяване. Рамената са най - лесно контузваните мускули по мои наблюдения. За жалост са и много важни. Рамото е свързано с всичко(както се забелязва) и от там проблема с него е проблем с много неща. Почини 1 седмица да кажем. Но почивката да е напълна. Не вдигай нищо по - тежко от женски крака  :wink:  През деня може да раздвижваш леко рамото насам натам.

П.С. С нормалните килограми ли си го прави упражнението или нещо си се правил по на мъж?  :)

И да допълня не вдигай много тежки женски крака :lol:
Иначе рамото като правиш упражнения с дъмбел,лично аз се чувствам нестабилно
затова правя упражнения за рамо само от стоеж и то наблягам на щангата -по-стабилно я чувствам
иначе това за трениране преди след 18 години са глупости няма какво да ги коментирам дори
Можеш да сложиш малко FastumGel на рамото да се загрее и найстина спри тренировките
но не за 1 седмица ,а докато се почустваш готов и сигурен

26.09.06
15:14

не не се дигах много по принцип се старая да правя по 8 и то чисти но програмата ми е таква че правя гърди и рамо един ден и от гърдите се изморих а рамото си  го правех с по-малко отколкото си правя основната серия но се пак беше много  :(

Иначе ще почина както казахте поне 1 седмица с раздвижване и фастум гел
8)

29.09.06
12:32

Още едно доказателство за вредата от раменните преси, независимо дали са с щанга или дъмбели. Аз не правя от много време вече и старите контузии почти не се обаждат.

30.09.06
13:11

[quote author=“Ultima Ratio”]Още едно доказателство за вредата от раменните преси, независимо дали са с щанга или дъмбели. Аз не правя от много време вече и старите контузии почти не се обаждат.

e че то не остават много упражнения за рамо в такав случай  :?

30.09.06
21:55

спорта иска жертви . Но го погледни от добрата страна - вече ще си по взискателен към техниката си и ще знещ кога да спреш .. човек се учи от грешките си .
за секи случей отиди на лекар и виш какво ще ти  каже , знам че е банално при сяка контузияли или болка  да се тича при лекаря , но това е начина да се справип най-правилно с проблема ..

30.09.06
22:07

Мдя, яко си се изгърчил... кофти работа.

Ще прозвучи тъпо,няй-вероятно, но аз не тренрам рамо/кято отделня групя/ с повече от 3 серии.

Няй-вероятно техниката ти е била скапана и си вдигал прекомерна тежест... загрявка... спане на криво, доста причини може да има... :wink:

Дай си повече време за възстановяване и на първа време не тренирай рамо като отделна група. Давай го по базово, няма да гониш Рони я...  :wink:

ZO

09.10.06
20:15

И на мен ми се случи такова нещо наскоро(само дето не изпращя когато ме заболя).Починах една седмица и сега въобще не ме боли.Колкото до раменните преси-принципно правя САМО раменни преси когато тренирам рамо и засега то ми е най-добре развитата група :wink: Така че хора правете си пресите,но внимателно и най-добре с щанга че с дъмбели става гадно ако сбъркаш :(

IceMan

09.10.06
22:34

случи се с един приятел преди 3 седмици почина една седмица правеше промивки със спирт и се мажеше с гелове няма да правя реклама...и му мина после пак почна и нямаше и следа от контузията !

10.10.06
10:41

[quote author=“The_Champ”]случи се с един приятел преди 3 седмици почина една седмица правеше промивки със спирт и се мажеше с гелове няма да правя реклама...и му мина после пак почна и нямаше и следа от контузията !

Със сприт много ме съмнява да има каквото и да е влияние за окнкретната травма. Ако ще прави нещо като компрес по-добре с риванол.

И е важно ако контузията не е безобидна /тя рядко е/ да се третира с лед първите часове. Ще намали значително възпалението и ще намали времето за възстановяване. И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ СЕ СЛАГА ТОПЛО. Направо може да ти разкаже играта, това затопляне.

IceMan

10.10.06
11:28

приятел ... спирта загрява става и с ракия но остава кофти миризма ...

10.10.06
14:58

значи минаха около 2 седмици от 1 седмица си тренирам отново гърдите и рамото ги правя със символични тежести - колкото да казвам че ги правя просто все още не съм сигурен че е напълно възстановено но определено се оправя  :wink:

Shyne

10.10.06
16:00

предимно ако се конрузиш нешто нее желателно да го загряваш със някакви мазила ,наи добрее с лед

IceMan

10.10.06
21:26

незнам  за вас обаче за да не отварям нова тема искам да вметна тук .... днес правих повдигане на пръсти с щанга зад врата за прасците,обаче за последна серия сложих килограми колкото тежа самият аз ... 64 кг ...
след което лактите ми изпукаха и рацете ми изтрапнаха изцяло ...дали не съм разтегнал нещо или по лошо... не усещам болка ни...все пак кратка консултация с вас !

Shyne

10.10.06
23:32

и аз като държа лоста ми изтрапват ама за пукането незнам,
64 кила не са много сигорно просто не си загрял рацете добре

IceMan

11.10.06
11:28

аз тренирах за прастците .. и за това ... а рацете изобщо не ги бях загрял...

11.10.06
18:31

[quote author=“iceman”]приятел ... спирта загрява става и с ракия но остава кофти миризма ...

От невежество може да се докара още по тежка травма. Даже и без движение.

ВЪЗПАЛЕНИЯ НЕ СЕ ЗАГРЯВАТ!!

Най-еле;ентарно обяснено, ако се затопли локално, се увеличава притока на кръв във възпаления очастък, оттук възпалението се разсейва ивече си е** м****.

Някой умници така са си разнасяли възпаления които почват от китките или лакътя и минават по цялата ръка до рамото.

11.10.06
18:58

а как се разбира дали е възпаление?

IceMan

11.10.06
20:34

аз нямам въспаление ...днес нямах проблем с ръката обаче се бях препотил от притеснения как пропука ...

11.10.06
21:49

[quote author=“weenie”]а как се разбира дали е възпаление?

Два симптома са повишената температура на участъка//може и зачервяване, но не е задължително да се види/, болка/много често туптяща/.

Но може и да не се забележат симптоми на първо време... зависи много от травмата и как ще се развие.

За това има више образование медицина-ортопед, по принцип те би трябвало те да знаят. Ама само по принцип.

15.10.06
20:09

tpd много си прав, вчера получих пак контузия на рамото и днеска като прочетох мнението ти си сложих лед и наистина МНОГО помогна

15.10.06
22:08

сичко се оправя с достатъчно време почивка! на мен най дългата травма ми беше 6месеца което е малко по малко от полвината ми време в залата но аз имах късмета тя да е на крака и не беше проблем да не тренирам..... колкото и смешно да ти звучи аз мисля че е най добре просто да се спреш с залата за 1 месец....много е но ако е сриозно тава е решението

16.10.06
10:15

За да не правя нова тема, ако може тука да питам, защото моя проблем ми се струва сериозничък...та преди бях направил контузия на рамото, но аз продължавах да го мъча близо месец, дадох си няколко дена почивка и се оправи...това добре, но преди 2 дена получих пак там контузия и ме е страх да не би болката да е станала хронична, защото това е ужасно като си помисля, че като го напъна малко повечко рамото и ще ме заболява винаги...някой да са е сблъсквал с подобен проблем и да знае как може да направя контузията да не стане хронична, освен ако не е късно вече.

16.10.06
16:49

Внимавай много с упражненията, които правиш за рамо, аз след като стигнах до момент, в който рамото ме болеше дори като стане по-влажно и студено, го карах с женските гирички, съвсем леко. Спрях раменните преси, вертолет правя много рядко, изобщо всички упражнения, от които усещам болка. Така че, ако искаш да не си докараш хронична травма, намали тежестите, ограничи упражненията и внимавай много. Ако и това не помага, вземи си дълга почивка. И спри равната лежанка, защото там също се товари много рамото.

16.10.06
17:05

[quote author=“Ultima Ratio”]И спри равната лежанка, защото там също се товари много рамото.

Хяхя мдаа прав си много се товари, защото от нея ме заболя пак, уж загрявах добре всички мускули и както винаги мойта първа серия ми е макс. кг, обаче тоя път отиде рамото, то ще се оправи, но ми е чудно трябва ли да го третирам с някви препарати, за да не стане хронична.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1