29.09.06
09:57
Здравеите! Въпроса ми е следния ,от 2 седмици пия креатин на Биотек и всичко си беше ок но от вчера като ходя да пикам си ми мирише съсъ някаква специфична миризма ,абе баш си на креатин .Какво мислите дали съм объркал нещо при пиенето или това си е нормално .Креатина го пия преди и след трен по 5 гр
29.09.06
11:39
При приема на креатин трябва да се поема още по - голямо количество вода отколкото иначе. По 3-4 литра на ден да кажем. Ама да не вземеш да се изхвърляш с повече, че то и прехидратирането не е оферта...
гледам да пия водица но едва ли ми се събира над 1.5 л но сега ще увелича течностите до към 3 л
29.09.06
16:04
Ами приятел няма да е лошо да увеличиш приема на водичката. :D
[quote author=“boxerg”] По 3-4 литра на ден да кажем. Ама да не вземеш да се изхвърляш с повече, че то и прехидратирането не е оферта...
И какво става като “прехидратира”
29.09.06
20:19
Ако вода се консумира в изключително големи количества, кръвната плазма (течната част на кръвта) се увеличава, докато нивата на натрий в телесните течности намаляват. В такива случаи се развива състояние наречено „хипонатриемия”. Случва се когато нивата на Натрий в кръвта са изключително ниски и води до неблагоприятни ефекти за организма и дори увреждане на някои тъкани. Може също така да засегне мозъчната и сърдечната функции както и функционирането на мускулите.
Това го четох снощи тук. Не знам доколко термина прехидратиране е точен. Просто така ми дойде тогава. И на мен ми стана странно като прочетох тази статия.
Хиперхидратация по скоро :) Иначе за пръв път чувам за такова животно... Хората по 10 литра на ден пият, да не кажа повече и не знам на някои да му е станало нещо. Аз не пия по толкова постоянно поради, единствено липса на кенеф навсякъде :lol: Пиите колкото можете повече и да не ви пука!
30.09.06
00:04
[quote author=“FLY”]гледам да пия водица но едва ли ми се събира над 1.5 л но сега ще увелича течностите до към 3 л
Много малко вода бе приятел, поне на 3 литра качи иначе ще си прецакаш бъбреците.
Тука сега може би ще се изкажат сумати мнения колко съм в грешка и че това са добавки и не вредят, но ти ме послушай и няма да имаш проблем, щото аз също имах проблеми с бъбреците и основното беше недостатъчното количество вода, което приемах.