Протеини или аминокиселини

03.10.06
20:05

На времето(преди 2 години :) зарибен от този сайт започнах да си тренирам във домашните условия които имам. Работата е там че съм 63 килограма и мисля, че е крайно време да започна да дигам килца. Едни ми препоръчват да вземам аминокиселини (това ми го каза невролог), а други да съм вземал протеини. По принцип бях против вземането на такива неща, но щом с ядене не успях да кача много... ще се пробвам. Вапроса ми е аминокиселини или протеини за да качвам?

03.10.06
20:14

виж сега,направи си един хубав хранителен режим и бади сигурен че ще имаш мн повече ефект

Първо да ти кажа, че в хранителните добавки няма нищо вредно. Това са същите неща които ги ядеш но извлечени по химичен път, пречистени и в по - големи количества.
По темата - ами протеини. Ще ти помогнат щом искаш да качиш.

InDaHEad

03.10.06
21:25

Айде малко се изхвърли за хранителните добавки че са същите като храната ама карай :wink: ...в храната има незаменими ензими и други вещества поради което никога тя не може да бъде напълно заместена :wink:

[quote author=“InDaHEad”]Айде малко се изхвърли за хранителните добавки че са същите като храната ама карай :wink: ...в храната има незаменими ензими и други вещества поради което никога тя не може да бъде напълно заместена :wink:

Съгласен съм. Просто се опитах да обясня, че не са вредни и са горе долу(айде от мен да мине) като хранителните вещества. Той човека би трябвало да знае, че те не заместват храната или тренировката а просто я стимулират.  :)

03.10.06
23:48

Аминотата са за бързо възтановяване,а протеина за по-продължително...
И двете трябва да се комбинират...

04.10.06
23:06

Много ми помогнахте. 10х на всички. Смятам точно да ги комбинирам, а за режима на хранене ми е много трудно да го спазвам. Иначе знам от опит, че е достатачен, но когато не съм на работа малко забравям за храна  :)  . На работа обеда  си е почивката се пак  :D

05.10.06
16:23

[quote author=“fabo”]На времето(преди 2 години :) зарибен от този сайт започнах да си тренирам във домашните условия които имам. Работата е там че съм 63 килограма и мисля, че е крайно време да започна да дигам килца. Едни ми препоръчват да вземам аминокиселини (това ми го каза невролог), а други да съм вземал протеини. По принцип бях против вземането на такива неща, но щом с ядене не успях да кача много... ще се пробвам. Вапроса ми е аминокиселини или протеини за да качвам?

Зависи от режима, който ще формираш. Ако ще е ‘гъргай чушки в боба’ каквото и да вземеш ефекта няма да е добър.  :wink:

Прочети повече за хран. режими. После може да взимаш и аминокиселини.

07.10.06
16:50

Протеините са съставени от аминокиселини и в червата се разпадат на такива.Аминокиселините се усвояват веднага,протеините след разпадането им.Много по-трудно.Обаче не се знае в готовите препарати има ли всички аминокиселини.Или само някои-тогава протеините са по-добри.В черния дроб и мускулите от аминокиселините отново се синтезират протеини,сега те са човешки.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1