04.10.06
16:57
Та значи зърнах такова нещо и се питам какво представлява !?? Не пишеше никакви хранителни стойности.Някой от вас ял ли е такова нещо и знае ли за какво става дума :) ?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим05.10.06
12:24
ем тои във всяка каима слагат соя за съжаление
[quote author=“georgi_georgiev87”]ем тои във всяка каима слагат соя за съжаление
Ами слагат какви ли не неща. Затова ако искаш кайма вземи си месо и си го смели, за да знаеш какво ядеш.
Да бе ясно, ама на това си пишеше СОЕВА КАЙМА ?!? :)
И беше кафяво някво баш прах...
[quote author=“Neo”]По-добре избягвай соята въобще, ако имаш алтернатива.
Че и да нямаш пак. :wink:
По-добре яж печена соя, продават я на някои места за печени ядки отколкото тази кайма!
06.10.06
19:57
Доста съмнително ми изглежда това соева кайма. То верно, че вече на всички местни изделия сигурно слагат ама какво да прави човек.
Какво сте се наплашили от соята?????????
Соевия протеин отстъпва на суроватъчния по много критерии, но не значи че всичко от соя е боклук. От три месеца я ям тази кайма и съм много доволен. евтино е 1.50 излизат към 500 грама. Има 50 процента белтъци вътре и много малко мазнини. На вкус може да се объркаш каква кайма ядеш(зависи как се приготвя). Интересно как коментирате нещо без дори да сте го виждали??????
[quote author=“KLEKNALIQ”]Какво сте се наплашили от соята?????????
Соевия протеин отстъпва на суроватъчния по много критерии, но не значи че всичко от соя е боклук. От три месеца я ям тази кайма и съм много доволен. евтино е 1.50 излизат към 500 грама. Има 50 процента белтъци вътре и много малко мазнини. На вкус може да се объркаш каква кайма ядеш(зависи как се приготвя). Интересно как коментирате нещо без дори да сте го виждали??????
Аз лично съм пробвал,почти всичко,което е от соя...включително тази кайма...
Вземи прочети малко за вредата от соята и въобще,колко проблеми можеш да си докараш от този продукт...
И без да си си направил изследвания,никога не можеш да си сигурен дали си здрав...
09.12.06
11:26
Вижте на кво попаднах за соята: била полезна :D :D :D :D
http://www.fitnes-bg.com/content/view/39/23/lang,bg/
[quote author=“djpetko”][quote author=“KLEKNALIQ”]Какво сте се наплашили от соята?????????
Вземи прочети малко за вредата от соята и въобще,колко проблеми можеш да си докараш от този продукт...
И без да си си направил изследвания,никога не можеш да си сигурен дали си здрав...
Вие не сте наред.Джаскате яко зоб - той не е вреден , нали ...
Изкарвате баничките и белия xляб едва ли не по-вредни, ама няма проблем да шибате апчита и инжекции.
ПП. Не става дума само за тази “кайма” - и аз не я ям , но просто се дразня как от такива малки неща изкарвате, че едва ли не са смъртоносни, а за наистина опасните неща няма проблеми..
Тука пак сумати и специалисти си изказаха мнението-пишете по 1000 мнения,но не осъзнавате че 90% от тях ако ги прочете дете от детската градина ще ви сочи с пръст и ще ви се смее,добре е да помислите преди да напишете нещо и да не гледате само цифричките на постовете които сте направили!
Колкото статии има за вредата от соята,два пъти повече статии има за вредата от месото....и ко праим?Ще спрете ли месото заради тези статии?Знам че отговорът е НЕ.Тогава недеи говори за вреда от соя!
За соята статиите в които пише че е полезна са също два пъти повече от статиите в които пише че месото е полезно.Разликата е в това че вие четете бодибилдинг литература където се набляга да се яде месо,а в медицинската литература се набляга да се изключва червено месо,а в доста статии се пишат цели книги за ползата от соята като продукт на 21 век!
Това го пиша само да подчертая “неинтелигентния” пост по горе,тоест не може да се вярва на всичко написано.Всичко си има две страни,проблема идва ако гледаш само едната.Аз лично не ям соя,защото нямам вяра на българските фирми които я преработват във сумати видове каими,пастети и такива работи,но от време на време си вземам румънски соеви продукти.Та ако ще си купуваш соеви продукти си вземи или сурова соя да си я готвиш като боб и леща или си земи от вносните соеви продукти.
Протеините от растителен произход не съдържат пълния набор от есенциални аминокиселини, да не говорим, че са с доста по-лоша усвояемост. В соевата кайма може да има 50 г. на 100 протеин, но организма ти усвоява примерно само 20. Не знам дали соята е вредна или не, но определено е един от най-некачествените протеинови източници.
Соята е единствения растителен белтък които съдържа 7 от 8-те незаменими аминокиселини по което се различава от другите растителни белтъци(фасул,леща,жито...).За лоша усвояемост на соята не съм чувал,чувал съм го за другите гореизброени белтъци,та нали точно затова навсякъде соята се рекламира като заместител на месото,а за другите растителни белтъци не съм чувал такава “пропаганда”.
Sumalia, стига писа глупости, ще вземе някой да ти повярва:) Ти не гледай, че соята се рекламира като заместител на месото, те много неща се рекламират, но това не пречи да са боклуци. Ще ти кажа само едно - месото е с най-сходна структура със собствения протеин в тялото и е съвсем логично да се усвоява по-добре от соята. Това че соята е най-добра сред растителните протеини както пишеш не й пречи да отстъпва значително пред животинските.
10.12.06
16:43
[quote author=“Sumalia”]Соята е единствения растителен белтък които съдържа 7 от 8-те незаменими аминокиселини по което се различава от другите растителни белтъци(фасул,леща,жито...).За лоша усвояемост на соята не съм чувал,чувал съм го за другите гореизброени белтъци,та нали точно затова навсякъде соята се рекламира като заместител на месото,а за другите растителни белтъци не съм чувал такава “пропаганда”.
Глупости на търкалета. :roll:
Нямам намерение да споря,в смисъл бих спорил с някои които разсъждава и знае нещо по въпроса...
За соята и една реклама не съм видял,да не би случаино аз да съм казал че се рекламира?
Аз казах че има научни статии по въпроса,дори в bb-team още преди ти да си чувал за свързването на думите боди и билдинг имаше две-три много хубави статии по въпроса написани от Владимир Недков.Явно за тебе наука и реклама са сходни понятия :roll:
Аз не съм твърдял че соята се усвоява по добре от месото,ако става въпрос яйцата се усвояват наи добре от тялото а не приличат много на месо маи?
Всъщност на мене и грам не ми пука дали соята може да се сравнява с месото,въпроса е че науката стига до подобни заключения,не аз.Не видях някъде някои да пише как точно не се усвоява соята или кои точно аминокиселини и липсват и т.н.,само мнения на дървени философи!
[quote author=“Sumalia”]Тука пак сумати и специалисти си изказаха мнението-пишете по 1000 мнения,но не осъзнавате че 90% от тях ако ги прочете дете от детската градина ще ви сочи с пръст и ще ви се смее,добре е да помислите преди да напишете нещо и да не гледате само цифричките на постовете които сте направили!
Колкото статии има за вредата от соята,два пъти повече статии има за вредата от месото....и ко праим?Ще спрете ли месото заради тези статии?Знам че отговорът е НЕ.Тогава недеи говори за вреда от соя!
За соята статиите в които пише че е полезна са също два пъти повече от статиите в които пише че месото е полезно.Разликата е в това че вие четете бодибилдинг литература където се набляга да се яде месо,а в медицинската литература се набляга да се изключва червено месо,а в доста статии се пишат цели книги за ползата от соята като продукт на 21 век!
Това го пиша само да подчертая “неинтелигентния” пост по горе,тоест не може да се вярва на всичко написано.Всичко си има две страни,проблема идва ако гледаш само едната.Аз лично не ям соя,защото нямам вяра на българските фирми които я преработват във сумати видове каими,пастети и такива работи,но от време на време си вземам румънски соеви продукти.Та ако ще си купуваш соеви продукти си вземи или сурова соя да си я готвиш като боб и леща или си земи от вносните соеви продукти.
Sumalia,единствения “неинтелигентен” пост в темата е твоя :roll:
Повечето в този форум говорят от личен опит и с факти,които са доказани...И много бъркаш понятията медицинската литература и спортаната са две КОРЕННО различни неща.Лошото е,че в България са много малко спортните лекари...А спортната медицина и лечебната такава са все едно китайски и арабски.Много малко общи неща имат.Но това е отклонение от темата и не бих искал да го дискутирам.
Естествено,че има много различни въгледи за соята...това е нормално,но има и много основни факти,които никой не може да оспори...
Самият факт,че соята притежава по-малко аминокиселини от пълния “пакет”,я прави некачествен белтък,а и аминокиселините не са 8 общо на брой :lol: а 20. :wink:
Който иска да си хапва соя,но ефект от нея,да не чака.И определено ти си човека,който не мисли какво пише :wink: по-скоро си мисля,че влизаш в спорове,в които не можеш да защитиш собствената си позиция.
[quote author=“ozo”][quote author=“djpetko”][quote author=“KLEKNALIQ”]Какво сте се наплашили от соята?????????
Вие не сте наред.Джаскате яко зоб - той не е вреден , нали ...
Изкарвате баничките и белия xляб едва ли не по-вредни, ама няма проблем да шибате апчита и инжекции.
ПП. Не става дума само за тази “кайма” - и аз не я ям , но просто се дразня как от такива малки неща изкарвате, че едва ли не са смъртоносни, а за наистина опасните неща няма проблеми..
Аз съм против Зоба 1-во... :wink:
2-ро белия хляб и баничките,ако не са вредни,то със сигурност не са и полезни...
Sumalia, соята може и да има някои полезни качества, но протеина в нея не струва. Той е от така наречените incomplete proteins и от тази гледна точка не ти върши работа, когато се опитваш да градиш мускули. Може да го използваш евентуално като допълнение към диета базирана основно на месо, яйца и др. животински продукти. Иначе djpetko ти го каза:)
И не си мисли, че си чел и разбираш повече, има хора тук, които за разлика от теб не са се ограничавали само до четене на статии адвокатстващи качествата на соята.
[quote author=“djpetko”][quote author=“KLEKNALIQ”]Какво сте се наплашили от соята?????????
Даа правих си иследвания и доктора ми каза че имам органиръм на 10 години по-стар човек и то само зарати соята :D :D какви са тези глупости? Пил ли си соев протеин на
реномирана фирма???? Сравнявате соевия протеин от 11 лева с сурватката на Оптимум.Протеина не бил хубав, ми не са измислили още перфекната храна. Аз залагам на разообразието. Че си хапнал 1-2 пъти соя нищо няма да ти стане, не множе само на пилешки гърди.Оплаквате се газове имало я ми кажете бобова култура детто не причинява газове :P
Пък и какво сте полудели по тези протеини по 200 и кусур лева? Половината от форума и за 1000 лева протеин да взимат пак ще са с 36 ръка защото разчитат само на него, а ядат по 1-2 щото са много заети я на училище са, я на кафенце.
[quote author=“KLEKNALIQ”][quote author=“djpetko”][quote author=“KLEKNALIQ”]Какво сте се наплашили от соята?????????
Даа правих си иследвания и доктора ми каза че имам органиръм на 10 години по-стар човек и то само зарати соята :D :D какви са тези глупости? Пил ли си соев протеин на
реномирана фирма???? Сравнявате соевия протеин от 11 лева с сурватката на Оптимум.Протеина не бил хубав, ми не са измислили още перфекната храна. Аз залагам на разообразието. Че си хапнал 1-2 пъти соя нищо няма да ти стане, не множе само на пилешки гърди.Оплаквате се газове имало я ми кажете бобова култура детто не причинява газове :P
Пък и какво сте полудели по тези протеини по 200 и кусур лева? Половината от форума и за 1000 лева протеин да взимат пак ще са с 36 ръка защото разчитат само на него, а ядат по 1-2 щото са много заети я на училище са, я на кафенце.
Ами чесно казано пил съм не само “1,2 пъти соев протеин и соеви изделия”,имаше период от време,в който,поради липсата на пари пиех по 100 гр. на ден :lol: И все пак може да си прав,че не съм пил соев протеин на реномирана фирма,но межу ON Whey и който и да е соев протеин просто няма база за сравнение...
И си прав,че има адски много хора,които ядат някакви боклуци,пият примерно ON и чакат да растат...няма такова нещо.
Разнообразието е много важно също...затова има телешко,свинско(чисто),риба,морски деликатеси и т.н...Ест.,че няма само да плюскаш пилешки гърди(то писва)...
[quote author=“KLEKNALIQ”]Какво сте се наплашили от соята?????????
Соевия протеин отстъпва на суроватъчния по много критерии, но не значи че всичко от соя е боклук. Интересно как коментирате нещо без дори да сте го виждали??????
Клекналия, информацията му е майката.. Не ДЕЗинформацията :wink:
Малко е дългичка статията, но е много интересна.
СОЯТА - “съвършената храна”
През 1913 г. соята се счита не за храна, а за суровина за промишлеността. Сега в САЩ има 72 млн.
акра, засяти със соя. Соята се използва за:
- храна на пилета, пуйки, свине, крави и сьомга;
- за производство на маргарин, мазнини за тестени сладкиши, подправки за салати (соев сос);
- в промишлеността - за производство на пластмаси, изкуствени влакна, бои, лакове и др.
- изолиран соев протеин се произвежда от това, което преди е било считано за отпадък -
обезмаслените отпадъци от шушулките, които изглеждат и миришат ужасно.
⎭ Чрез голямо количество
оцветители, консерванти, обезмирисители, подсладители, емулгатори и синтетични хранителни
добавки този отвратителен продукт се превръща в приятно ухаеща вкусна “храна”.
Годишно 80 млн.$ се влагат за реклама + големи суми за лобиране и за “научно-изследователска”
работа, “доказваща” “ползата” от соевите продукти. Продажбата на соя и соеви продукти е нараснала с
350% за последните 10 години и възлиза на 1.4 млрд.$ за 1996 г.
Сега соев протеин има в много видове хляб и тестени продукти.
Родина на соята е Азия, но китайците не я консумират много, защото съдържа антихранителни вещества:
- ензимни инхибитори, блокиращи действието на трипсина и други ензими, необходими за
смилането на белтъците. Ензимните инхибитори не се разграждат напълно при топлинна обработка.
Провокират стомашно-чревни оплаквания и хроничен аминокиселинен недостиг. Потискат растежа и
нормалното развитие. Тези вещества се деактивират в известна степен при процеса на ферментация, но не
се разграждат напълно. Вредното им действие се намалява ако се консумират с повече риба, както е в Азия.
- несмилаеми въглехидрати - предизвикват образуване на газове.
- хемаглутинин - слепва тромбоцитите
⎭ образуват се тромби в кръвоносните съдове.
- вещества потискащи функциите на щитовидната жлеза + запек, умора, летаргия, въпреки
приемането на необходимото количество йод.
- Соята съдържа най-висок % фитинова киселина, която се намира в триците на зърнените
култури, както и в шушулките на бобовите. Тя блокира усвояването на Ca, Mg, Fe, Cu(мед) и собено
Zn.
⎭ Именно голямата консумация на бобови и зърнени култури допринася за минерален дефицит.
Съединенията на фитиновата киселина са силно устойчиви на топлинна обработка.
Вегетарианци, заменящи със соя месото и млечните продукти, имат минерален дефицит = дефицит
на витамините E, K, D, B12 и съответно - развиващ се дефицит на Ca, Mg, Mn, Zn, Fe.
Цинкът (Zn) е необходим за правилното функциониране на нервната система, играе важна роля:
при синтеза на белтъчини и при образуването на колаген, в механизмите за контрол на кръвната захар,
влиза в състава на различни ензими, осигуряващи здрава имунна система, за оплодителната
способност на мъжете.
Соята намалява либидото и монасите в Азия затова я ядат.
При вегетарианците концентрацията на феритина (Fe) в плазмата е с 50% по-ниска.
⎭ При мъжете
не се стига чак до изчерпване на желязото, но при жените - анемия + Fe дефицит. Вегетарианска диета,
богата на соя води до недоимък на Fe.
За да се извлече чист белтък от соята и за да се неутрализират, доколкото е възможно,
антихранителните субстанции - при високи температура и налягане се използват токсични вещества
(киселини, основи, Al (алуминий) и др.) и се образуват нитрити, които са силно канцерогенни. Освен
това се добавят и изкуствени ароматизатори и подобрители на вкуса, като например MSG (глутамат).
Въпреки протестите на Националния център по токсикология на САЩ, FDA одобрява
производството на соев протеин (соев белтък) и масовата му консумация. Голям брой “изследвания”
“доказват”, че соевият белтък е заместител на традиционните протеини.
⎭ В менюто за обяд на училищата
соята е в голямо количество.
- изофлавони (фитоестрогени) = вещества със структура подобна на женския хормон естроген. Те
са в големи количества в соята, като особено генистен и даидзен са токсични. Те потискат синтеза на
естрадиол и други стероидни хормони. За жени в менопауза или имащи проблеми с естрогенния баланс,
малко “тофу” или “мисо” (ферментирали соеви продукти) имат благоприятен ефект, включително и върху
остеопорозата. Но децата и мъжете изобщо нямат нужда от тези вещества. Нека се знае, че само 25 г соев
протеин (2 върхати супени лъжици) съдържат 50-70 мг изофлавони, а за една жена в климактериума
45 мг/ден са напълно достатъчни за да предизвикат спадане функцията на щитовидната жлеза.В бебета, приемащи соево мляко, концентрацията на изофлавини е 22 000 пъти по-голяма,
отколкото при кърмени бебета или пиещи краве мляко. Това количество е тъждествено с примане на
5 хормонални контрацептивни таблетки на ден. Докато в кърмата няма почти никакви фитоестрогени.
Но 25% от бебетата в САЩ ги “кърмят” със соево мляко = кощунствено вмешателство в хормоналния
баланс, така че по-късно може дори да се промени сексуалната ориентация. При 1% от американските
момичета още преди 3-годишна въраст се проявяват симптоми на започващ пубертет = развитие на гърдите,
окосмяване около половите органи. За 3 до 8-годишните този процент е: 14.7% за бели американки и 50%
за афро-американки.
⎭ Сериозни психически последици - емоции и нагони, за които децата не са
подготвени. Преждевременното полово развитие води до проблеми с менструалния цикъл, с плодовитостта
и до рак на млечната жлеза.
Соевото мляко има 10 пъти по-голяма концентрация на Al (алуминий), отколкото кравето, а
едновременно с това пък липсват холестерол, лактоза и галактоза, които са важни хранителни елементи
за развитието на нервната система на детето. Соевото мляко съдържа и остатъци от синтетични и
токсични вещества - сода каустик, нитрозамини - мощни канцерогени.
Изофлавоните липсват само в соевия сос и в соевото масло.
Генистенът (изофлавон) от соята нарушава ендокринния баланс.
Соята води до множество заболявания, включително: повишен риск за рак, левкемия при децата,
промени в поведението, астма, синдром на раздразненото дебело черво, черен дроб, дисфункция на
щитовидната жлеза, ..., репродуктивна способност, безплодие.
На последната конференция за соята, 1999 г., се докладва че соята води до ускорен процес на
остаряване на мозъка, намалява познавателната способност, деменция, Алцхаймер.
Някои реклами за соята гласят: “Освен че предпазва сърцето, соята показва мощни антиракови
свойства ...”, но всред японците и азиатците има най-голяма честота на рак на хранопровод, стомах,
панкреас, черен дроб и щитовидна жлеза. Но азиатците ядат соя само по 1 до 3 чаени лъжички/ден.
Твърденията за високите изисквания/нужди на организма от белтъчини са пресилени. За здрав
човек необходимото количество белтък е по 1 грам/кг тегло, а за 2-те незаменими аминокиселини -
триптофан и лизин - съответно по 1 и 3 г/ден за целия организъм. Това количество спокойно може да се
осигури от млечни храни, сурови ядки и семена, други бобови, плодове и зеленчуци.
Западният начин на хранене включва много повече от необходимото количесто концентриран
протеин в месо, яйца, мляко, млечни продукти и бобови.
Белтъчните изисквания се повишават само в периода на израстването, при тежка физическа
работа и след изтощително боледуване. Белтъчен глад възниква при продължително и системно
гладуване или при хранене с трудносмилаеми храни. Важно е преди всичко какви аминокиселини се
внасят чрез храната, а не количеството на протеините.
:D :D :D :D Еи ама много си информиран, ще ти дам нобелова награда :lol:
Ти прочете ли изобщо от каде е тази статия????
д-р Атанас Гълъбов - “Световната конспирация срещу здравето” , 2001г
Насериозно ли си мислиш че някой трови света целенасочено???
Щом е така:
правителството има доказателства за НЛО но ги крие
ЦРУ е организирало атентатите на 11.09.2001
Промиват ни мозъците с телевизията
Евреите искат да завземат света и още хиляди глупости които се пишат с гръки заглавия само за да се продават.
Другия път потърси статия от по-достоверен източник. Като прочетох още в началото “тази отвратителна храна” ми станя ясно че написано само с цел да се оплюе соята. И предимно се говори за вегерарианци които ядат соя, не мислиш ли че проблемите им идват от това че не ядат месо, а не от соята?? А азиатците май живеят наи-дълго до колкото знам.Те ги изкараха че всичките рак имат. Сигурен съм че ако потърсиш ще намериш подобна статия за месото, и ако я пастнеш тук какво да спрем сичките месото ли??
[quote author=“KLEKNALIQ”]:D :D :D :D Еи ама много си информиран, ще ти дам нобелова награда :lol:
Ти прочете ли изобщо от каде е тази статия????
д-р Атанас Гълъбов - “Световната конспирация срещу здравето” , 2001г
Насериозно ли си мислиш че някой трови света целенасочено???
Сериозно го мисля, ама не ми се спори с теб за това. От 20 минути по тв вървят реклами на маргарин, кренвирши, шоколад и лекарства. Замисли се дали някой някъде има интерес да си здрав.
Замислям се.......................ми колкото и да го мисля боклуците в хранителните продукти се слагат в тях за да станат по-евтини. Защото натурални вкусове, аромати и др. излизат много по-скъпо. Производителите просто искат да си увеличат печалбата затова тъпчат храните с много оцветители, овкусители, консерванти и др. От което патим ние. Не си мисли че го правят нарочно за да тровят хората. Просто нямат файда ако е така. neo и на мен не ми се спори с теб просто не те приемам насериозно.
А сега да се върнем към темата за соята. Защо щом е толкова вредна и няма ефект от нея всеки производител на добавки я предлага??? А щом я предлагат значи хората я купуват. А щом я купуват значи са доволни.
[quote author=“KLEKNALIQ”]
А сега да се върнем към темата за соята. Защо щом е толкова вредна и няма ефект от нея всеки производител на добавки я предлага??? А щом я предлагат значи хората я купуват. А щом я купуват значи са доволни.
Щом си доволен, значи всичко е наред. User :wink:
Да и аз бях доволен от Pro Gold 2 години и си го купувах ама какво се оказа...Иначе и на мен статията ми се струва леко пресилена, едва ли не ако ям соя утре ще се гътна. Но независимо от противоречивата информация, която има по въпроса в интернет за мен соята си остава второ качество храна що се отнася до бодибилдинг.
[quote author=“KLEKNALIQ”]А сега да се върнем към темата за соята. Защо щом е толкова вредна и няма ефект от нея всеки производител на добавки я предлага??? А щом я предлагат значи хората я купуват. А щом я купуват значи са доволни.
Щото има хора като теб, дето да ги купуват. Нали знаеш - има ли търсене, има и предлагане. То и цигарите и алкохол се предлагат масово, сигурно са много полезни. А бързите храни и другите боклуци (като колбаси, сладко и т.н.), дето се предлагат и хората ги ядат масово - и те ли са полезни?
Направо стахотна логика вадиш.
14.12.06
13:03
Ако си жена, соев изолат би свършил някаква работа за да заместиш хранене. Нищо повече!
Момчета разбирам мъката ви :( Купили сте си евтин соев протеин не сте останали
доволни което е нормално за 10 лева какво очаквате освен соево брашно и обикновено брашно. Но е смешно всичко от соя да казвате че е боклук. По същата логика трябва и всичката сурватка да е боклук защото евтините протеини не стават. Соята е идеамно допълнение към една диета основана на протеини от животински произход. Не си мислете че ям само соя, но е смешно да си мислите че всички соеви продукти са като евтиния соев протеин. Oпитайте соев протеин от реномирана фирма, въпросната соева кайма има едни соеви шницели и съм сигурен че ще останете доволни.
Петко К:
В първото изречение пишеш “има ли търсене, има и предлагане”, но човек като ти чете поста остава с впечатление че точно защото се предлагат цигари, алкохол и др. толкова масово се позват.
koisymazzz:
Ти пък от каде знаеш че само жените могат да заместват ядене със соя? И какво очакваш от соята тя да не е стероид. просто е обикновена храна
14.12.06
19:01
Малеее, свалих книгата на АТАНАС ГЪЛЪБОВ от интернет. Прочетох съдържанието. Че то всичко е супер вярно. Направо ме е срам от горния си пост! :shock:
14.12.06
20:13
Евала на пича дето е цитирал от “Световната конспирация срещу здравето”.Нея не съм я чел още,но имам другата на Атанас Гълъбов(по-новата) - “Технология на глобалния контрол”.КЛЕКНАЛИЯ дори си нямаш и идея за какво става на въпрос.Прочети книгата и тогава говори.Щом така пише в точно тази книга - сериозно трябва да се замислиш.
Ама вий сериозно ли??? д-р Атанас Гълъбов е хомеопат. Тази шарлатанска медицина която е много далеч от традиционната твърди че боледуваме не от болести, а от лекарствата които пием. Така че е нормално за хомеопат да твърди че всички лекарстава и храни които не сме си произвели ние са страшно вредни. А да ви обясня за хомеопатичните лекарства това са съставки разредени толкова във вода че практически остава само малки следи от веществото във въдата. Като хомеопатите твърдят че водата има памет и тя лекува защото е запаметила свойствата на веществото. По този начин се избягвало напрутването на деденово вещество в организма, което разбира се е много вредно. Мерси на такъв доктор дето ще ме лекува само с водица.
А колкото до този доктор:
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=homeopatia&Number=1945226099&page=0&view=collapsed&sb=5&part=1&vc=1
Но момчета ваша работа си е дали ще му вяравате. Ако му вярвате не пребва да ядете всяка храна минала през някаква промишлена обработка. Само от село кокошчици, домати, краставици и т.н. И добавките да спрете защото и тяхните производители са част от конспирацията и ви тровят. Също никакви доктори и лекарства само хомеопатични водички. Ама че от една пневмония може да умреш без антибиотици не е вярно така каза доктора хомеопат
14.12.06
23:08
[quote author=“KLEKNALIQ”]Oпитайте соев протеин от реномирана фирма, въпросната соева кайма има едни соеви шницели и съм сигурен че ще останете доволни.
Аз съм опитвала соеви шницели и то защото ме излъгаха, че били истински. Еми доста са отвратителни. А дори незнаех, че са от соя! :oops: :oops: :oops:
Най-малко искам да влизам в излишна полемика и изобщо не горя от ентусиазъм да защитавам някакви лични мои гледни точки. То и без това е някакво повсеместно тесногръдие и песимизъм. Тотална апатия.
Въпросната книга е предимно статистика, факти и източници. Синтезирани и подредени, сдъвкано и смляно, само трябва да преглътнеш. Доста сериозен труд според мен. Освен това изобщо не се цели в сензацията, не е уместно да се твърди.
KLEKNALIQ, ще си позволя един съвет, не искам да те обидя: Ако не разбираш нещо, недей да го осираш. Разликата между теб и д-р Гълъбов навярно е не по-малка от два вагона книги. Това, че не държи в едната си ръка хапче, а в другата ножа, не е повод за подобни квалификации. Като ти е по-лесно да не мислиш - твоя си работа. Бях достатъчно лаконичен в горния си пост, даже си помислих, че разбра. Не се набирай толкова :wink:
Книжките не съм ги чел, може и да са добри. Но като чуя “световна конспирация” и “глобален контрол” първото нещо, което ми идва на ум е, че това са поредните измислици на някой псевдоразбирач, който се опитва да покаже колко е велик. Едва ли не целия свят е заблуден, само той - не.
“Но 25% от бебетата в САЩ ги “кърмят” със соево мляко = кощунствено вмешателство в хормоналния
баланс, така че по-късно може дори да се промени сексуалната ориентация. “
Хах, това ми се струва несериозно, братче, сега го видях. Той казва ли откъде черпи информация за всички тези изследвания?
15.12.06
11:44
Вярно е,че има доста информация по тези теми,въпросът е да знаеш какво да четеш.Както пишеше някъде един:”Не знам дали има световна конспирация,но като се огледам наоколо всичко е така”.Нео толкова е разликата 2-3 вагона книги ;0.Не знам защо на някои хора им е толкова трудно да схванат нещо,пич вземи прочети ги то си личи в самите книги за какъв интелектуален труд става дума.Излез от матрицата и ще прогледнеш ;о.
От книгата:
F - флуор
“.....Всеки, който пие изкуствено F. вода за период от 1 година или повече, никога вече няма да бъде същият човек, умствено и физически.”
“През 1996 г. САЩ изпраща проповедници на F. в Шотландия и Англия, за да разсеят оплакванията на активисти за граждански права. Защо: “Истинската причина за F. на водата не е “благото” на детските зъби, а да се намали съпротивляемостта на масите към господството, контрола и загубата на свобода.”
“F. на водата е престъпно деяние и сигурно национално самоубийство.”
СЕКРЕТНИ “ХУМАННИ” ЕКСПЕРИМЕНТИ?
Come oooon:) На този велик конспиратор не може да му се вярва на 100% според мен.
За захарта, аспартама и маргарина е много прав..сигурно и за соята трябва да се съглася. Все ми се струва, че не е чак такава отрова и пресилва нещата. Ако искаш да убедиш хората в някаква теза, добър начин е да я поставиш наравно и сред други подобни които са безспорни. Какво имам предвид. За първите три е ясно, че са отрови. На нито един сайт за фитнес няма да прочетеш, че те са нещо по-различно от “лоши” храни, които трябва да избягваш. Защо за соята ситуацията е коренно различна? Соята или соев протеин се предлагат на много сайтове като възможна алтернатива на общоприетите протеинови източници примерно ако си вегетарианец. Второ качество протеин от растителен произход, безспорно. Ама тя ако беше толкова вредна за здравето щеше да е тотално отлъчена от всички сайтове на фитнес тематика. Тоя както си пише, че соята облъчва като Полоний аз мога да извадя ей тези статии примерно:
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0FDE/is_4_25/ai_n16834303
http://findarticles.com/p/articles/mi_m0EUY/is_30_11/ai_n15347194
Този да не е някакъв световноизвестен “гуру” на медицината.
Neo: Ти май не погледна линка който датох??? Хорате се оплакват че средписва едно и също лекарство и че не пропуска да спомене огромния си хонорар. Този доктор ако е доктор изобщо сигурно кара кола за 80 000, купена му от балъци които му вярват.
goosebumps: С какви матрици ме занимаваш. Просто съм човек здраво стъпал на земята и не варвам на всеки тарикат. А през средновековието средната продължителност на живота е 30-40 години, а днес е над 60. Смешно е и само да си помислиш че всички доктори и производители на храни и лекатства ни тровят.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече