въпрос

NO

05.10.06
08:04

Здравейте, ще ви опиша как тренирам.  Моля Ви, кажете ми къде бъркам, защото целулита не изчезва, дори имам чувство, че се увеличава. Тренирам по 3 пъти в седмицата. Понеделник- бицепс, трицепс, корем; сряда- рамо, гръб, корем; петък-крака, корем.
Тренировката за крака ми е следната:
1. 8 мин. велоергоемтър за загрявка;
2.навждане с крива щанга- 3 х 20
3. Напади с по 5 кг.-3 х 20
4. Повдигане на таза от лег с 10 кг- 3 х 30
5. Бердено разгъване с 10 кг- 3 х 20
6. Адуктор с 20 кг- 3 х 30
7. Абдуктор с 20 кг- 3 х 30
8. Глутеус с 10 кг- 3 х 30 на всеки крак.

Почвам около 40 сек между сериите и 1.5 мин между упражениенията.
На 26 год. съм. Тежа 55 кг. и съм висока 170 см.
Тренирам по тази програма от около 4 месеца.

Благодаря!

05.10.06
11:47

Целулита е сериозен проблем,  който само със спорт неможе да се редуцира. С добра програма и качествено хранене може да се намали, но да изчезне изцяло... Много хора коментират специализираните процедури в козметичните салони, аз лично не съм запозната с тях, така че дано се включи някое момиче, което е опитвало и може да каже дали имат ефект. По принцип целулита се води медицински проблем и съответно той трябва да се диагностицира от какво е породен. Но ако се замислим реално въобще колко човека сме срещали без този проблем, след като и при мъжете е факт и при много слабите момичета ири професионалните спортиски.
Относно тренировката ти мисля, че трябва да включваш кардио за да раздвижваш кръвообръщението.  Например може да пробваш да си правиш тренировката за крака малко по различно (и без това ти е за смяна).
Разделяш тренировката на три големи серии. Всяка серия започва с 10 мин.кардио след, което преминаваш към упражненията като изпълняваш само по една серия от всяко и между отделните упражнения не почиваш. Почивката е между сериите. Може да сменяш последователността на упражненията. Това е един вид кръгова тренировка.
Другото нещо, много важното хранене. Трябва да се внимава какво се яде. Не става въпрос за диета за сваляне тъй като ти си екстра (170, 55кг). Има много информация на сайта, така че няма да се впускам в подробности.
Ако включиш и сауна също ще е добре.
Като заключения бих казала, че този проблем трябва да се “атакува” от всички възможни посоки.

NO

05.10.06
13:08

Благодаря ти! Искаш да кажеш да правя същите упражнения в кръгова тренировка като всяка серия започвам с 10 мин. кардио?
Понякога разменям поредността на упражненията и заменям напдите с клекове. Но общо взето това е програмата, по която тренирам. Ще съм благодарна, ако ми кажеш как да я променя!

05.10.06
13:21

Ще се включа и аз защото и моето дупе е “поукрасено” с целулит.
По доста начини съм го третирала (без козметични салони и масажи) и оттам важните изводи са:
1. Целулитът не се влия от кремчета, гелчета и сие мазила - може да се яви временен успех (който само ти си го виждаш), но спреш ли всичко се връща.
2. Целулитът не се влияя (много) от тренировките - доста тренирам, тежко и редовно, но той си стои
3. Успехът, който съм постигнала с портокаловата кожа идва след хранителен режим. При мен НВХ оказа страхотен ефект и пиенето на много вода (2-3 литра на ден - ако можеш повече още по-добре, но аз за да постигна това количество буквално се наливах насила)

Не че сега нямам, но определено е доста по-малко, а и в комбинация със стегнато дупе (от тренировките) положението е приемливо :)

За тренировката какво да ти кажа. Лично аз не я одобрявам, но то щото е различна от моята :wink: buhtata ти е дала съвети. Не искам да коментирам, защото не се смятам за много веща... Ама тия машини дето си ги “наредила”  :x и толкова много упражнения - незнам. Струва ми се излишно.
Аз тренирам със свободни тежести и то макс 2-3 упражнения
Успех!

NO

05.10.06
14:23

Благодаря ти Djindjer! Ще ми кажеш ли каква е твоята програма? Аз по-принцип съм стеганата, но тоя целулит :x . Гледам да пия вода, събира ми се по 2, понякога 3 литра. С храната ми е по-трудно, съобразявам се, ама не е лсено

05.10.06
14:54

Програмата ми е:
1 ден: Гърди + бицепс
2 ден: Крака
3 ден: Почивка
4 ден: Рамо + Трицепс
5 ден: Гръб
6 ден: почивка
7 ден: = 1 ден
Корема... кога се сетя. Някой път го правя в почивните дни, но рядко. Все не остава време за него, но “лежа на кълката”, че те другите упражнения го товарят

За крака правя:
1. Клек (много серии ~10-ина със загряващите) колкото по-тежко толкова по-добре
2. Лег-преса (кога я правя, кога не - на настроение)  ~3-4 серии
3. Римска тяга - пак като клека, на принципа “тежко и много”  :wink:
4. Прасец - инцидентно :oops:

Аз съм си “влюбена” в мойта програма и всичко, различно от нея смятам, че не струва  :wink:  [шегичка] - хора разни, тела също. Това, което работи при мен не е сигурно, че ще действа при друг.  Много момичета постигат страхотни тела по друг начин

NO

05.10.06
15:13

Благодаря ти, Djindjer!

преди и аз имах целулит....ИМАХ(не че е възможно една бяла жена изобщо да няма),но моя вече се забелязва единствено при здраво стискане на кожата,ама и така почти го няма.
всичко е до храната-спираш напълно всичко сладко,никаква захар,никакви тестени сладкишчета!след месец без сладко и умерена тренеровка ефекта ще е видим(може и повече време да отнеме,зависи от човека и колко е напреднал целулита)
това за сладкото съм го изпитала-ако ям дори 2 седмици сладко,веднага заприличвам на портокал :roll:
важно е при трена да се потиш яко,за да излизат токсините от организма(а те са достатъчна предпоставка за целулит)...

06.10.06
12:38

1. Клек (много серии ~10-ина със загряващите) колкото по-тежко толкова по-добре
2. Лег-преса (кога я правя, кога не - на настроение) ~3-4 серии
3. Римска тяга - пак като клека, на принципа “тежко и много” 
4. Прасец - инцидентно

Djindjer ти да не си последователка на тренировачните принципи на един друг фитнес сайт? Че така ми се струва.  :D
Аз приемам всякакви тренировачни принципи защото така се развива човек. Но в конкретната ситуация програмата ти сама по себе си не е насочена в посока премахване на целулит.

2. Целулитът не се влияя (много) от тренировките - доста тренирам, тежко и редовно, но той си стои

Точно това имам предвид, трябва по-скоро динамична тренировка, отколкото тежка.
Иначе и аз бях фен на тежкото докато непострадах от клекове и тяги :wink: Това нашето е манящина, но повечето момичета неискат, а и нямат нужда чак толкова да дигат хиляди килограми. За масовите проблеми, които има всяко момиче машините са достатъчни заедно с хубаво хранене и малко кардио.
noisette първото нещо, което имах предвид беше, че ти трябва кардио. Второто, че 4 месеца са доста за една програма. И предложението  ми е старата програма в нова интерпретация.
Вариант е също да включиш и аеробика (групите) и то най-добре ако има степ аеробика или каквато и да е аеробика, при която се работи на степер.
Правиш си един балансиран хранителен режим, пиеш повече вода, използваш умерено количество сол, някоя друга сауна, раздвижена тренировка и така... :D

06.10.06
13:23

[quote author=“buhtata”]Djindjer ти да не си последователка на тренировачните принципи на един друг фитнес сайт? Че така ми се струва.  :D

Позна!  :wink:
Всъщност целите ми не са насочени пряко към премахване на целулита. В кръга на майтапа - той само на дупето, кой го вижда  :lol:, а добре оформените гръб, рамене, ръце и плосък корем са къде, къде по-видими и правещи впечатление. А и точно защото повечето момичета само “пляс, пляс педалите” на тия велоергометри и резултати, каквито само те си виждат, ме кара да съм различна.
Съжалявам, че си си изпатила от клековете и тягата, аз също гравитирам около манящината на големите килограми, но се надявам поста ти да ми сложи обичка на ухото.
А за кардиото - права си, но ... (проклето) хич не обичам да го правя. А другия извод, които си извадих от лутанията ми с цел подобряване на външния вид е:
Резултатите идват след постоянство т.е. това, което правиш трябва да ти доставя удоволствие. Налага ли ти се редовно да употребяваш воля рано или късно ще се огънеш и ще пратиш всичко по дяволите. И хубавата фигура, и целулита - оправдания все ще се намерят!  :)

06.10.06
17:35

... аз също гравитирам около манящината на големите килограми...

Е, много е готино като отидеш да питаш някое момче още колко серии има с дъмбелите защото ти трябват и на теб :lol:  :lol:  :lol: , но все пак умната.
И по темата, няма ли да се намери някое момиче, което се подлагало на козметични процедури да каже имат ли е ефект?

NO

06.10.06
19:26

Здравейте, момичтеа!Днес тренирах, както ме посъветва Buhtata. Направих три серии от упражненията, които си правя, без почивка между сериите, в кръгова тренировка. Преди всяка серия бягах 10 мин на пътека. Много сериозна тренировка си беше, тежичка направо.
Съгласна съм, че 4 месеца са много за една тренировка. Но гледам да променям всеки път нещо в нея: упражненията са същите, но променям последователността им на изпълнение. И всеки път имам мускулна треска. Не знам, как да я променя по друг начин, т.е какви други упражнения да правя. Ще съм ти благодарна, ако ми помогнеш!  :)

06.10.06
23:33

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 21:26.

15.10.06
02:39

Hora pls ama mnogo vi molq pratete mi nqkoq hubava programa koqto shte e efikasna i shte ima rezultat molqvi.As sam na 12 pochti 13 godini sled okolo 1 mesec shte si smenq programata tq shte mie vtora no nemoga dasi namerq nova molqtvi napi6ete nqkoq.. ili napi6ete na m0r@abv.bg

Петко К - Пиши на кирилица. Другите такива постове ги трия директно!

FI

15.10.06
10:33

[quote author=“lamera”]Hora pls ama mnogo vi molq pratete mi nqkoq hubava programa koqto shte e efikasna i shte ima rezultat molqvi.As sam na 12 pochti 13 godini sled okolo 1 mesec shte si smenq programata tq shte mie vtora no nemoga dasi namerq nova molqtvi napi6ete nqkoq.. ili napi6ete na m0r@abv.bg

Прочети http://www.bb-team.org/training/ или http://www.bb-team.org/women/ и си избирай.

22.10.06
12:07

[quote author=“mitaka101”]В заключение само ще добавя, че ако имате мускулна треска в мускулите под целулита - значи на тази тренировка сте горили нещо друго.
.

Коментарът ти много ми харесва, напълно сам съгласна,аз самата тренирам по начина които описвахс. Само не рзабрах това изречение за мускулната треска. Може ли д ами обяснихс какво имаш предив, защото винаги сам смятала че щом имам мускулна треска на ханша, значи именно от там изгарям мазнини.

22.10.06
22:40

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 21:27.

15.09.07
12:11

темата е стара, но като я видях и ми изникна в главата: ако си на НВД значи че треската ще е по-малко ли?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1