Урина след тренировка

06.10.06
10:46

Съвсем скоро тръгнах на фитнес (имам предивд силови тренировки, кардио си правя в къщи) и заблязах нещо странно - след тренировка урината ми придобива странен силен мирис, който нямаше преди това. Имате ли подобен опит и знаете ли на какво се дължи? :shock:
Като добавки взимам само 500мг. л-карнитин преди тренировка, иначе съм на НВД - нищо особено, така че не би трябвало да е от това...

06.10.06
13:18

Да не си настинал нещо или нещо с бъбреците?

Владимир Недков

06.10.06
16:27

:) Ами предполагам, че се дължи на л-карнитина и крайни метаболити от интензивното натоварване. Ако пиеш сок от червено цвекло и пишкаш лилаво съвсем не значи, че си болна :) ...

06.10.06
22:48

[quote author=“Vladimir.Nedkov”]:) Ами предполагам, че се дължи на л-карнитина и крайни метаболити от интензивното натоварване. Ако пиеш сок от червено цвекло и пишкаш лилаво съвсем не значи, че си болна :) ...

Добре де, ако е така, това трябва да се е случвало на всеки тук... Не че съм параноичка, но все пак мисля, че е добре да се държат под око такива странични явления...

Владимир Недков

06.10.06
23:01

Виж сега, ако си човек грижещ се за здравето си съвестно редно е да си правиш изследвания на всеки 6 месеца - кръв и урина + общ медицински преглед. :) Ако “странната” урина се появява само след консумация на карнитин, то значи е от него! Ако се появява след тренировка за свое успокоение, можеш да занесеш 1 проба урина за изследване. Ако не си си правила скоро изследвания, то иди! Печелиш сигурността да се наречеш здрава!

08.10.06
15:21

Пий повече вода. И кажи какви са резултатите от изследванията :)

Vladimir.Nedkov, аз редовно ям червено цвекло, ама досега не съм пишкала лилаво  :P

Ceko^

08.10.06
17:20

И аз взимам л-карнитин и забелязах същото по време на тренировка, а и по принцип... Сигурно е нормално.

10.10.06
00:53

Може би, но не е ли странно, че тук има хора, които се занимават сериозно от години и никой не се обажда да каже, че това е нормално от позицията на опита си... И определено не е от л-карнитина - пия го всеки ден, но само след тренировка (два пъти седмично) ми става така.

10.10.06
00:55

[quote author=“larousse”]Пий повече вода. И кажи какви са резултатите от изследванията :)

Ух, скоро няма да отида да си направя изследвания, съжалявам... Хич не съм фенка на тези работи. А вода си пия. И зелен чай. :)

IceMan

10.10.06
01:12

от зеления чай е на бившата ми приятелка орината и миришеше на нещо като оцет и течен аналгин :)
п.с ако зеления чай е от оня дето пишкаш и ... по често !

10.10.06
10:03

[quote author=“The_Champ”]от зеления чай е на бившата ми приятелка орината и миришеше на нещо като оцет и течен аналгин :)
п.с ако зеления чай е от оня дето пишкаш и ... по често !

Да, ама моята не мирише така винаги, а само след тренировка. А чая го пия по съвсем друго време.

10.10.06
10:25

[quote author=“Lumina”][quote author=“larousse”]Пий повече вода. И кажи какви са резултатите от изследванията :)

Ух, скоро няма да отида да си направя изследвания, съжалявам... Хич не съм фенка на тези работи. А вода си пия. И зелен чай. :)

И защо?
Може да си направиш изследвания на урината... не боли :) А може и просто да поговориш с някой лекар. Може и да се събуди даже :)

IceMan

10.10.06
11:33

от колко време не си правила любов ? може би ти трябва мъжка ласка :)

Shyne

10.10.06
11:43

ххаах champ маи отиваш пак към бисерите мои 4овек

10.10.06
11:59

ми чи то горе доло си е нормално все пак като тренираш ти се засилва кръвообращението и започват да се изхвърлят вредмите бактерии чрез потене и чрез урината , затова след тренировка съм забелязал , че урината ми се оцветява в по тъмно , но на миризма незнам  8)  , но определени трябва да пиеш повечко вода и по време на тренировката

п.п. и от други съм го чувал , че кат почнали да пият карнетин и миришели на “скункс”  :D

10.10.06
14:46

Урината и потта миришат странно/гадно/ точно при хора, който започват по-засилена физическа дейност. Това се дължало на изхвърляне на токсини.

Иначе, може да мирише повече, ако си я концентрирала. Тоест получав се някакво обезводняване около трен.

Пий повече вода.

Иди на лекар.  :wink:

IceMan

10.10.06
21:31

днес се консултирах с приятели на тази тема те ми казаха че и те като са пили л карнитин им е мерисала орината,дори са имали повече газове ...значи това е нормално и няма от какво да се притесняваш!

10.10.06
22:49

Значи такива сухи предположения,няма смисъл от тях....
Можем само да гадаем от какво е,защото цвета на урината ти и съдържанието й,зависи от 100000 неща...
Прави си тест и толкова...

10.10.06
22:57

[quote author=“iceman”]от колко време не си правила любов ? може би ти трябва мъжка ласка :)

ХАХАХА! Е с това ме разби! :lol:  :D Да не си предлагаш услугите като “мъжки ласкател”?... :P

Като изключим евентуалните сексуални аванси, имал ли си нещо друго предвид и какво точно?

10.10.06
23:04

[quote author=“tpd”]Урината и потта миришат странно/гадно/ точно при хора, който започват по-засилена физическа дейност. Това се дължало на изхвърляне на токсини.
Иначе, може да мирише повече, ако си я концентрирала. Тоест получав се някакво обезводняване около трен.
Пий повече вода.
Иди на лекар.  :wink:

Е чак гадно не е - странно е точната дума - както, когато пиеш антибиотици например (не че съм пила много). И наистина на цвят също става по-тъмна.

Ами, ще гледам да пия повече вода, да. Макар че не мога да се насиля да пия количества от 3-4-5 литра - в един момент почва да му се повръща на човек от пиене на вода - сърце не ти дава да преглътнеш!

10.10.06
23:14

Не се плаши аз като пия Л-карнитин урината ми винаги мериша ужасно.даже ако го пиете на капсули и ги отворите и ще усетите същата гадна миризма на развалено месо

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1