Кардио тренировка - времетраене??

mitakka

20.10.06
01:00

Здравейте, предварително уточнявам че кардиото ми трябва за сваляне и не взимам никакви добавки, тренирам от доста и време и съм забелязъл че доста бързи резултати без намаляване на калориите постигам с доста дълго кардио - поне 1 час бягане, като също така наскоро забелязах че първите 40 минути ми е трудно и не ми достига енергия, и чак след това като че ли загрявам и добивам издръжливост.Тялото ми явно трябва яко да се натовари докато прецени че му е нужна повече енергия и включи на турбо режим.Да ама Недик разправя че 45 мин. е максимума и повече няма смисъл.По принцип повечето други мнения варират но са някъде между 25 - 50 мин.А аз онзи ден бягах час и половина, което ме изпълни с гордост чувство за добре свършена работа и една кунтузия на крака :)И сега почнах много да се замислям дали не прекалявам с тези тренировки и колко е оптималната.Имам велеоергометър но хич не обичам да го ползвам, някакси бягането минава по-бързо и по-лесно и аз не знам защо.Друг още по-важен въпрос е за пулса който трябва да се поддържа.Имам пулсметър и в упътването пишеше че за мен пулс от 105 до 135 е зоната за изгаряне на мазнини, и след тази зона вече мускулите използвали предимно въглехидрати.Тоя пулс с велоергометъра го държа стабилно ама все ми се струва че е прекалено слабо, пък и ако намаля времето хептен ще имам чувството че нищо не правя, но няма начин зимата иде и няма да може да се бяга навън.След като едно хубаво обясних ситуацията следват основните въпроси а именно по 45 мин.на ден на велоергометър при среден пулс 135 оптималната тренировка за изгаряне на мазнини ли е?Мога да намаля времето още и да почна да въртя и сутрин и вечер това дали е вариант за максимално ускорение на метаболизма?дайте някакви препоръки и световно признати истини.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Според мен 30 минути ще ти стигнат.

FI

20.10.06
14:24

Според мен няма смисъл да въртиш сутрин и вечер един път на ден стига. Оптималното кардио за мен е 30 мин. Не повече. И аз така си мислех при пулс 135 че нищо не правя, но кантара и мерките друго казват. Разбира се успеха на кардито зависи до голяма степен и от храненето.

21.10.06
10:13

20 мин е достатъчно

21.10.06
11:46

20-25 минути е съвсем достатъчно. :)

mitakka

22.10.06
18:08

Абе ще опитам на първо време 40 мин на велоергометър, май наистина той е най-добрия вариант щото уж бавен пулса пък някак си се чуствам по натоварен от бягането, аеробно натоварен :).Тази седмица започвам да ходя и на карате та викам доста спорт ще падне.Сега осъзнах че е време да почна да работя и по въпроса с храната щото тежките тренировки адски писват.Май на човек му трябват доста годинки докато си опознае организма нали, там е тънката част.

22.10.06
19:16

От 25 до 40 минути.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1