Май стана по-зле...

21.10.06
01:21

Тренирам от 1 август\горе-долу 2 месеца и половина\ като в началото,сигурно 2 седмици някъде тренирах 6 пъти седмично\ и дори 7 пъти понякога\30мин тае-бо почти всеки ден правех,каране на вело 3-4 пъти седмично...събота и неделя тичане поне 30мин+неделя качване на стълби\август започнах с 10-20 мин,увеличих ги до 30 и стигнах до един час казване по стълби,което май стана върха на сладоледа и май не беше добър вариант за бедрата:(((...след това от средата на септември запончах с 1 часово тае-бо\2-3 в семдицата\ и след като имаше някав период,в които на кантара нямаше промяна,но се чувствах отслабнала в дрехите\предполагам това е бил периода на трансформация на мазнините в мускули,при което се и повишава теглото,защото доколкото знам мазнините са по-леки;)\ и след това не знам как стана май по-прекалих с тренирането\точно онзи момент,в които бяха стълбите и тичането два поредни дни...сега нямам някакво кой знае какво отслабване,август месец - 50 кг,сега сам горе-долу 49,но според зависи,ако ям малко малко повече през деня,вечер мога пак да достигна 50кг:(...освен това имам чувството,че бедрата вече ми са с мускули:-\..помощ,съвет,какво се прави в момент,в които искаш да отслабваш,но тренирането по-скоро ти прави мускули???да спра ли временно с тренировките или да ги огранича\в този си период правя 2 пъти седмично тае-бо и 2 вело 20мин интервално или 30-40 умерено\?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

21.10.06
01:31

аа даа и още нещо,забравих да кажа за храната...в началото на август там две седмици някъде,имах дни с по 800-1000 кал на ден\знам,че това не е правилно,но отското имам проблеми с теглото,винаги сам била слаба и не съм се интересувала от диети и разни такива...та това не е здравословно знам,но в тези дни примерно ям 3 ядения за 800кал +вафла боровец или кроасан или нещо друго и си мислех,че правя нещо;)...в смисъл,че трябва да поемам 1500 кал,аз правя 800+300 за вафла,мислех,че щом са ми под 1500 е слабеене независимо кво ям...бях в голяма заблуда\...сега вече се ограничавам от тези изкушения,но ми е трудно повече от 2 дни без нещо сладко:(

ето примерното ми ядене
сутрин - муисли 8 суп.л. + прясно мялко 200мл\от3%\
или пък домат с парче сирене,препечена филия и малко кашкавал,малко наистина;)\смятам,че закуската е основно ядене и трябва да е сериозна,пак и като хапна добре на закуска през деня не изпитвам глад;)\
обяд - понякога готвено,някоя супа зеленчукува,леща...+ филия пълнозарнест хляб винаги,не мога без хляб...или пък обяд два сандвича от пълнозарнест хляб със сирене,или кашкавал и шунка
в училище - вече не ям сладки работи,вафли и меденки и кви ли не още,мисля,че все пак по-добър вариант е сандвич отново,отколкото кроасан;) - сандвича е най-често с някаква салата - снежанка избирам пред руската;),кашкавал и бекон или шунка
вечерята - готвено или сандвичи\зависи или обядвам сандвичи и вечер готвено или е обратното\
следвечерно ядене - като огладнея към 10 часа някъде 1 кофичка кисело мляко Елена от 2% или чаша чай с една лъжица мед
това ми е така средностатистическия режим на ядене:Д...съвети,какво трябва да изклуйцха или да вклюича към него...
е понякога има и издънки,но като цяло гледам да се придържам към всичко това и ако има издънка на лседващия ден,няма и яко спорт:):)))

22.10.06
22:46

..помощ,съвет,какво се прави в момент,в които искаш да отслабваш,но тренирането по-скоро ти прави мускули???да спра ли временно с тренировките или да ги огранича\в този си период правя 2 пъти седмично тае-бо и 2 вело 20мин интервално или 30-40 умерено\?

Интервалното колело не е добра идея в твоя случай. В никакъв случай няма да доведе до намаляване на размера на бедрата.
Запази продължителността и честотата на тренировките, само намали работните тежести. Тоест прави по-леки упражнения. Или по друг начин казано - не качвай стълби и не върти тежко на колелото и ще започнеш да губиш обем от краката.

lex cazinsky

11.11.06
00:59

имам чувство , че всички жени в тоя форум правят мускули като за световно  :lol:  абе момичета , споделете го тоя опит , как го правите това. Как при 800 калории ваяте мускулои... наистина ми е интересно да науча  :lol:

Sharp

11.11.06
05:55

офф:
:D :lol:  хехе
lex cazinsky,ето ти едно мнение...Тук там се срещаме и такива,на които ни се отдава качването(разбира се,не като за световно;) ),но не и чистенето  :wink: (еее,то пък не може всичко да е перфектно)...Тук си представи картинката :)
Следват “признатите” 800 ккал. и още 1000,които не са ти “убягнали” ... С малко ген и повечко тежести в залата става...
Дано ме разбра  :wink:

П.П.Нищо от по-горе казаното не е насочено към авторката.Извинявай за офтопика.

lex cazinsky

11.11.06
08:34

абе не те разбрах въобще обаче факта е че при рязко намаляне на калориите или тялото ще откаже да топи мазнините , поради това че се намира в някакъв surviver-mode или бързо ще се адаптира и веднъж вдигнал калориите , то ще си набави своето.  :roll:

[quote author=“spidersport.com”]Жени

Стъпка 1
РП = 655 + (9.6 X кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X години).

Пример
Ако сте на 32 г
Имате ръст 162.5 cm
Тежите 84 kг
Вашият РП е 655 + (806) + (293) - (150) = 1604 ккал

Стъпка 2
Ето как да определите целият си разход за деня:
Умножете РП по коефициента, отговарящ на вашата физическа активност:

1. Заседнал начин на живот с малко движение = РП X 1.2
  2. Лека физическа активност (леки упражнения или спорт 1-3 дни в седмицата)= РП X1.375
  3. Ако се движите със средна натовареност (не много тежка физическа дейност/спорт 3-5 дни е седмицата)= РП X 1.55
  4. Тежка физическа дейност (усилени тренировки/физическа работа 6-7 дни в седмицата) = РП X 1.725
  5. Ако сте изключително активни (много тежки физически упражнения, спорт и физическа работа, 2-разови тренировки и т.н.)= РП X 1.9

Пример
Ако жената,в горният пример има заседнал начин на живот то нейният общ разход ще бъде РП (1604) по 1.2 = 1925
1925 ккал са енергията необходима, за да се поддържа сегашното й тегло.

FI

11.11.06
12:34

[quote author=“lex cazinsky”]имам чувство , че всички жени в тоя форум правят мускули като за световно  :lol:  абе момичета , споделете го тоя опит , как го правите това. Как при 800 калории ваяте мускулои... наистина ми е интересно да науча  :lol:

Аз пък искам релефни мускули, макар че съм жена, ако може някой да ми сподели как да ги натрупам. :D :D :D

Шегувам се разбира се, истината е, както казва Sharp, приемат се доста калории и освен мускули си имаш и мазнинки, като почнеш фитнес мускулите се понапомпват(сега не си представяйте 10 см отгоре, ама то и 2-3 стигат) и жените си казват “Мале напълнях от тоя фитнес и направих огромни бедра.” :wink:  :wink:  :wink: Няма лошо де, то хора всякакви. :)

11.11.06
12:36

[quote author=“elvorian”]Тренирам от 1 август\горе-долу 2 месеца и половина\ като в началото,сигурно 2 седмици някъде тренирах 6 пъти седмично\ и дори 7 пъти понякога\30мин тае-бо почти всеки ден правех,каране на вело 3-4 пъти седмично...събота и неделя тичане поне 30мин+неделя качване на стълби\август започнах с 10-20 мин,увеличих ги до 30 и стигнах до един час казване по стълби,което май стана върха на сладоледа и май не беше добър вариант за бедрата:(((...след това от средата на септември запончах с 1 часово тае-бо\2-3 в семдицата\ и след като имаше някав период,в които на кантара нямаше промяна,но се чувствах отслабнала в дрехите\предполагам това е бил периода на трансформация на мазнините в мускули,при което се и повишава теглото,защото доколкото знам мазнините са по-леки;)\ и след това не знам как стана май по-прекалих с тренирането\точно онзи момент,в които бяха стълбите и тичането два поредни дни...сега нямам някакво кой знае какво отслабване,август месец - 50 кг,сега сам горе-долу 49,но според зависи,ако ям малко малко повече през деня,вечер мога пак да достигна 50кг:(...освен това имам чувството,че бедрата вече ми са с мускули:-\..помощ,съвет,какво се прави в момент,в които искаш да отслабваш,но тренирането по-скоро ти прави мускули???да спра ли временно с тренировките или да ги огранича\в този си период правя 2 пъти седмично тае-бо и 2 вело 20мин интервално или 30-40 умерено\?

Няколко съвета:
1/ Като пишеш, пиши систематизирано. Нови параграфи и отделни точки. Не спогвам да ти проследя идеята в мненията.

2/ Не видях колко си висока, само, че си 50кг. Защото ако си към 1.65 и повече 50 кг са нормални. Освен това, не може да се пребориш до дупка с дена си, има жени просто с по... пищни бедра. Ако обаче процента мазнини е достатъчно нисък, това не е никак грозно.

3/ Мускулите тежят 4 пъти повече от мазнините. Така че, ако си смъкнала мазнини и си качила мускули, ще си запазиш киг-те и ще изглеждаш по-добре.

4/ Забелязах още /до колкото е възможно, защото наистина текста ти е в бардак/, че тренираш едва ли не ежедневно под 1 час.

Според мен, не е удажно да се прави това. Просто тялото не е добре загрято и ред други детайли... просто не реагира добре на краткотрайни натоварвания.

По-добре трен. по 1 час и нещо с нисък интензитет и минимум паузи.

Още нещо: няма по-добро кардио за цялото тяло от бягането на открито. Нищо не може да го замени, тия машини са просто ненужни.

P.S. 2 месеца тренировки, не са никак много. Даже, често резултатите не са никак показателни.

lex cazinsky

11.11.06
22:40

интензитета тук не е чак такъв проблем - да си тренира високо-интензивно ако може (а съм сигурен , че не може). Наистина - забравих фактора подкожни мазнини - ходи си ги измери някъде , щото така само теглото да си гледаш до никъде няма да стигнеш. тпд правилно ти отбеляза за мускули/мазнини. Ти едва ли си направила много , но все пак ...

edit: fitday , скив женски гръб и ми кажи , че е някво супер “грозно” Всичко е до симетрия !

15.11.06
01:03

абе не е грозно защото е много слаб, ама ако прибавиш 2 3 килца мускули при него и ще стане грозна картинка. Аз лично харесвам жени с не чак толкова изразена мускулатура, въпреки че е за предпочитане пред това ръката да ти “потъне” в море от.... :Д

FI

15.11.06
11:58

[quote author=“lex cazinsky”]интензитета тук не е чак такъв проблем - да си тренира високо-интензивно ако може (а съм сигурен , че не може). Наистина - забравих фактора подкожни мазнини - ходи си ги измери някъде , щото така само теглото да си гледаш до никъде няма да стигнеш. тпд правилно ти отбеляза за мускули/мазнини. Ти едва ли си направила много , но все пак ...

edit: fitday , скив женски гръб и ми кажи , че е някво супер “грозно” Всичко е до симетрия !

Супер е гърба, никога не съм твърдяла, че релефните жени са грозни и аз искам релеф, да не си помислиш нещо. Може би по - горе не се изразих правилно.:?

15.11.06
12:44

Е сега ако ти дойде тая мацка няма да й гледаш гърба специално :D ;) .

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1