24.10.06
14:23
ИМАМ СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ И СЕРИОЗЕН ВЪПРОС
тренирам от почти 3 години . от година и нещо живея при по различни условия като ми е трудно да се справям .
много съм се обсебил по фитнеса и това е нещо за което мисля почти постоянно защото искам да си оправя фигурата . опитах всякъкви програми и режими . мисля че съм изчистил грешките в тях до минимум . дълго съм се чудил каква може да е причината че не напредвам въобще с фитнеса а дори напротив . това всичко около фитнеса ме стресира допълнтелно . изчел съм всички книги за фитнес и въпреки това нямам напредък .
наскоро ми мина мисълта че може би стресът е виновен , защото ако не е и той просто няма друго обяснение . Прочтох статията за стреса и кортизола в сайта отново и си мисля че е възможно тва да е причината . Мускулната ми маса много е спаднала в сравнение с преди (по слаб съм от колкото когато започнах да тренирам) , а мазнините са се увеличили ... До каква степен стреса може да е причината за това ? Може ли само заради стреса да не мога да кача мускулна маса и да сваля мазнините ?
Ако има някои специалисти по фитнес много ги моля да ми отговорят . Ако знаете някои сайтове с информация за това ... Ако имате идея как мога да понижа нивата на кортизол .
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ защото не знам къде другаде мога да питам и да ми се помогне
МЕРСИ
Не пиши с големи букви, още повече пък заглавия на теми !!!
ASTOR
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим24.10.06
15:09
принципно е възможно, при ектоморфния тип хора повишеният стрес, депресия и т.н. са свързани със загуба на тегло, което при трениращите е 90% мускулна маса. При мен също се е случвало и да ти кажа честно не знам по добро решение от постоянна позитивна нагласа, желание за тренировки и вообще една цялостна положителна настройка на организма. в повече случаи се губи апетит и се налага да се тъпчеш, а храната не се усвоява, така че влиянието е не толкова на кортизола, който не е в толкова високи нива, а по скоро на самият стрес върху нервната система.
прочети повече от статиите и книгите на арнолд, той има удивително положителна нагласа към всичко и ще ти даде стимул.
24.10.06
19:50
emergency_bg мерси за отговора .
и това го има някога нямам апетит и се налага насила да ям просто да не изпусна ядене , щото досега си мислех че не мога да кача защото не се храня достатъчно , обаче пък мазнини качвам и пробвах да ги сваля и това не става . Имах проблеми и със съня . Мислиш ли че всичко може да е причинено само от стреса ? Между другото имах проблеми с косата и ми казаха че всичко идва от вътре и е на нервна почва .
emergency_bg мога ли да ти пиша някое и друго лично съобщение щото виждам че си запознат ?
къде да ги намеря тея статии на Арнолд ? На български някъкви статии по въпроса знаеш ли ?
26.10.06
11:59
Статии на Арнолд излизат непрекъснато във Флекс, Muscles&Fitness, а съответно нашенските списания ги превеждат и копират. В Мускули и Фитнес имаш страхотна статия за живота на Арнолд в два поредни броя, където подробно се говори за биография, тренировки, хранене, добавки и т.н. И въпреки всичко авторите на статията определят основната причина за успеха му в невероятния му дух и психика на победител. Говори се че е смазвал психически опонентите си още зад кулисите и е излизал като победител.
ако можеш си намери и книгата му “Тайните на моя успех”, има филм за него,май с Роналд Кикингер но не съм го гледал. някой ако се сеща заглавието да каже.
за лс няма проблеми.
[quote author=“letmefly”]ИМАМ СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ И СЕРИОЗЕН ВЪПРОС
тренирам от почти 3 години . от година и нещо живея при по различни условия като ми е трудно да се справям .
много съм се обсебил по фитнеса и това е нещо за което мисля почти постоянно защото искам да си оправя фигурата . опитах всякъкви програми и режими . мисля че съм изчистил грешките в тях до минимум . дълго съм се чудил каква може да е причината че не напредвам въобще с фитнеса а дори напротив . това всичко около фитнеса ме стресира допълнтелно . изчел съм всички книги за фитнес и въпреки това нямам напредък .
наскоро ми мина мисълта че може би стресът е виновен , защото ако не е и той просто няма друго обяснение . Прочтох статията за стреса и кортизола в сайта отново и си мисля че е възможно тва да е причината . Мускулната ми маса много е спаднала в сравнение с преди (по слаб съм от колкото когато започнах да тренирам) , а мазнините са се увеличили ... До каква степен стреса може да е причината за това ? Може ли само заради стреса да не мога да кача мускулна маса и да сваля мазнините ?
Ако има някои специалисти по фитнес много ги моля да ми отговорят . Ако знаете някои сайтове с информация за това ... Ако имате идея как мога да понижа нивата на кортизол .
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ защото не знам къде другаде мога да питам и да ми се помогне
МЕРСИ
Не пиши с големи букви, още повече пък заглавия на теми !!!
ASTOR
Единствения начин да се справиш със стреса е това да стане в главата ти.
Незнам за какви условия на живот говориш точно, обаче силно вероятно е да Дра;атизираш. Това личи малко и от думите които използваш.
Някои хора са по-емоционални от други и стреса доста може да ги затормози. Две решения има. 1/ За се отделят от средата която ги стресира. 2/ Самите те да станат по-темерути.
А иначе, спорта си е отдушник. Като говорим за стрес, говорим за ПСИХИЧЕСКИ такъв. Така че, ако добре си организираш спортната дейност би могъл да преодулееш стреса, до такава степен , че да не ти пречи на физиката.
Лично аз когато съм скапан ментално, нямам никакъв проблем да отида да тренирам нещо. Не задължително фитнес. От самосебе си гледам да забравя за простотиите и да си почина.
Иначе, още нещо което съм забелязал е, че колкото повече човек си мисли, че е стресиран, толкова повече се стресира.
:lol: Демек самоия факт, че пишеш това, означава, че не си в процес на преодуляване, а продължаваш да си мислиш разни работи и да си блъскаш главата, мислейки колко си стресиран.
Теглиш му една дебела мазна хайдишка майна. И се хващаш сериозно за работа.
Човек има склоността да драматизира собствените си дреболии, като не си дава сметка колко по-тежки положения има. Примерно като ревливите момиченца/че и момченца де.../: О, но съсипан/а съм скъсаха ме на изпита... :lol:
Е да ходи, да го кажи на някой, който е загубил близък роднина при нелеп нещастен случай примерно.
Айде успех
26.10.06
19:55
я напиши хранителни я с ирежим и тренировъчния .
27.10.06
13:10
tpd много си прав . вярно е човек обикновено много преувеличава собствените си проблеми и особено като не спира да мисли за тях още повече се стресира . може би използвах малко по такива силни думи за да ми се обърне внимание или и аз не знам защо . със сигурност има и по сериозни проблеми .
проблема при мене обаче е , че до голяма степен стреса се получава от неуспехите във фитнеса което обаче води обратно до нови неуспехи и така се получава някакъв затворен кръг . на пръв поглед може да ти звучи тъпо , но усилията които съм полагал години нарес , парите които съм пръснал , лишенията и всичко друго , което в крайна сметка доведе до дори по лоша структура от началото , като се сетя за всичко това и ми се реве направо ... мисля че не трябваше да се захващам с фитнес щото структурата ми е такава че много по-подходящи спортове за мене са плуването , баскетбола и тн. и сега съм раздвоен с къв спорт да продължа , но мисля че нещата само с фитнес могат да се оправят .
Сега като знам че тея мисли ми пречат за фитнеса гледам въобще да не мисля за това , ще видя до къде ще я докарам
Аз мисля, че ти трябва почивка. Разбирам те, защото и при мен 2,5 години труд се сринаха за 1 ден точно, когато ме оперираха. Смазващо е.
Преустанови за 1-2 месеца фитнеса според мен. Безпредметно е да си причиняваш сам страдание. Ако наистина има негативни резултатати това даже може да повлияе добре.
Много често схващане е, че за да се спшравяш добре трябва направо да си мазохист. За това аз споря много. Ако това не ти носи радост, а само те тормози защо да се занимаваш. Има толкова спортове, с които да се занимаваш. И наистина трябва да се тръгне от главата. И моят основен проблем е там..вече..Ако имаш възможност потърси специализирана помощ (психоанализа, психотерапия, мотивационни курсове и семинари,...). Аз лично бих...но нямам финансовата най-вече възможност...
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече