Пътека и седалище

11.11.06
23:10

Искам да ви споделя, какво си открих напоследък като упражнение на пътеката, в което хем се съчетава аеробна активност, хем не се тича (по принцип мразя да тичам, още повече на пътека), хем перфектно натоварва седалището, по-добре от степер, според мен.
Бързо ходене при наклон на носа 15 градуса.
Това е цялата философия. Много елементарно, сигурно е и известно, но аз го открих за мен и реших, че е по-добре да се повторя с някого, отколкото да си го премълча... :)
Казвам 15 градуса, защото тренирам на пътека Panatta, която позволява само толкова. Ако вие разполагате с по-широки опции - колкото по-голям е наклонът, толкова натоварването в областта на дупето е по-голямо и пулсът - по-бърз. Айде, пулсът може да се вдига с увеличаване на скоростта, но наклонът е незаменим - при ходене по равна повърхност се натоварват съвсем различни мускулни групи и седалището почти не участва. Аз почти се пристрастих към този вариант на аеробна и не ползвам други, когато тренирам в залата.
Приятно и на вас. :D

13.11.06
14:03

Ходенето/тичането по стълби също е много ефективно. Аз за седалищни мускули не правя почти нищо друго и въпреки това са ми достатъчно стегнати.

Поздрави

13.11.06
14:40

За седалище е много добро и H.E.A.T. Program
HIGH ENERGY AEROBIC TRAINING. Това е измислено наименование, като всички напоследък. Представлява оригинална тренировъчна програма, която пресъздава планински поход върху тренировъчна платформа.
Използва 100% човешката енергия. Според тези, които го предлагат изгаря 500-700 калории на тренировка. Изглежда като пътечката, но се движи върху ролки от твоето собствено движение. Тъй като през цялото време контролираш тялото усилието е много по-голямо от това което е необходимо на нормалната пътечка във фитнес залата. Също се повдига на височина и то под доста голям наклон. Ако след това се комбинира със CYCLING / SPINNING
няколко дни след това ще усещаш напрежение в седалището и бедрата.

13.11.06
16:33

Демек като качването по стълби! Такъв уред за който споменаваш има Рони Колман, може да се види във филма му The Cost of redemption!

13.11.06
23:18

В моя фитнес таквоз чудо нема... :roll:

14.11.06
09:39

[quote author=“Lumina”]В моя фитнес таквоз чудо нема... :roll:

На 17, 18 и 19-ти в зала Фестивална има фитнес-фест. За съжаление не съм запозната с програмата - ще я потърся и ще я закача някъде във форума. В общи линии: трите дни в продължение на цял ден ще се сменят инструктори, които ще водят различни неща + уреди + щандове и т.н. Има двама гост-инструктори от Турция и от Испания - много добри. Ще има за всички разни неща и там ще има и занимания с този уред, за който писах. Вход 6 лв. срещу които цял ден можеш да се включваш и изключваш в различни неща и да пробваш разни видове аеробика. Мисля, че си струва. А, вечерите ще има и партита!

17.11.06
23:11

Искам специално да подчертая, че като казвам, че се натоварва задникът, нямам пред вид, че задникът отслабва, когато се прави това упражнение. То е полезно по-скоро за целулита, тъй като раздвижвайки активно мускулите на седалището, спомага за кръвообращението.

19.11.06
15:07

Lumina :D :P :lol:  :roll:  :lol:  8)

19.11.06
15:42

[quote author=“Cruise”]Lumina :D :P :lol:  :roll:  :lol:  8)

Стига де, тя сега се учи, не виждаш ли как се е надъхала... :D
След години като си чете постовете и тя ще се смее :wink:

Целулита е заболяване на съединителната тъкан..
Пътечката ти увеличава кръвообращението в мускулната... :wink:
Целулита не е кръвоснабден( на този принцип са тестовете за целулит- тези места са по- студени- не са кръвоснабдени- и оцветяват различно тестовата карта)

Движението определено помага за борбата с целулита но не по начина, по който ти си го обясняваш :D

Факта, че пътечка с 15% наклон ти стяга задника означава, че тренираш от много скоро и водиш много застоял начин на живот (поне до тогава)... Ако някой, който тренира редовно фитнес от поне над 6 месеца включи това твое ходене в програмата си за седалище, не само, че няма да си го стегне, ами напротив- ще отчете спад в резултатите, ще поомекне :D
Мисълта ми е, че резултатите са според нивото...
В бодибилдинга за начинаещ се смята някой с около 1 год. стаж, защото образуването на мускулна маса( на чисто) е един много дълъг и бавен процес. Иначе всички щаха да са културисти, нали :D ?
Виждам, че си се надъхала, което много ме радва, и че се интересуваш задълбочено, което много уважавам... Искрено ти пожелавам успех :)

19.11.06
19:23

[quote author=“kyc-kyc”] Виждам, че си се надъхала, което много ме радва, и че се интересуваш задълбочено, което много уважавам... Искрено ти пожелавам успех :)

Благодаря. Надявам се този хъс да ми се запази, въпреки този форум.

А аз ти желая стажът ти в този форум бързо да настигне този, (който очевидно имаш) във фитнеса. :)

22.11.06
14:18

Понеже вече ми напомниха, че няма никаква връзка между конкретните мускулни групи, натоварвани с кардио тренировка и отслабването на определени места по тялото, искам да дам малко цифри, без да ги коментирам.
За 25 дни талията ми от 74см. е станала 72, а ханшът - от 97, на 94см. Последните мерки са ми от днес, като вчера съм яла много въглехидрати, т.е. - надута съм и съм качила 2 кг. от последното си най-ниско тегло.
Добре че се присетих да се поизмеря, защото точно бях почнала да се жалвам как не свалям килограми, а пък кой знае защо, се чувствам определено по-слаба и в огледалото виждам една все по-ясно изразена мускулатура...  :lol:

Ако това не е от упражението с пътеката, то нека да не е... Само така да продължава.  :lol:

FI

22.11.06
17:26

[quote author=“Lumina”]Понеже вече ми напомниха, че няма никаква връзка между конкретните мускулни групи, натоварвани с кардио тренировка и отслабването на определени места по тялото, искам да дам малко цифри, без да ги коментирам.
За 25 дни талията ми от 74см. е станала 72, а ханшът - от 97, на 94см. Последните мерки са ми от днес, като вчера съм яла много въглехидрати, т.е. - надута съм и съм качила 2 кг. от последното си най-ниско тегло.
Добре че се присетих да се поизмеря, защото точно бях почнала да се жалвам как не свалям килограми, а пък кой знае защо, се чувствам определено по-слаба и в огледалото виждам една все по-ясно изразена мускулатура...  :lol:

Ако това не е от упражението с пътеката, то нека да не е... Само така да продължава.  :lol:

Браво, а ти мислеше, че си в застой. Нали знаеш след един определен период са важни мерките и огледалото, а не кг. Продължавай все така напред.
:D :D :D

23.11.06
01:55

[quote author=“Lumina”]Понеже вече ми напомниха, че няма никаква връзка между конкретните мускулни групи, натоварвани с кардио тренировка и отслабването на определени места по тялото, искам да дам малко цифри, без да ги коментирам.

Резултатите ти са всичко заедно- хранене+тренировка+постоянство... :D

А като сваляш, сваляш навсякъде- не само от местата, които мериш... Сваляш и от прасец, ръце, лице, бюст- всички места, където има складирани мазнини, както и мазнините от вътрешните органи- сърце и черен дроб, например- те също затлъстяват. Кардио тренировка не означава пътечка или велоергометър, или там някой друг уред... Кардио тренировка означава тренировка на сърцето- (”КАРДИО”) и означава ОПРЕДЕЛЕН ПУЛС. Пулсът прави тренировката аеробна или анаеробна. “Кардио тренировка” означава, че пулсът ти е в зоната на изгаряне на мазнини, (индивидуална за всеки според пол и възраст). Тя има долен праг- прагът с анаеробната и горен праг. От тези 2 прага се определя зоната на горене на мазнини. А защо се прави такава точно тренировка за горене на мазнини... Отговорът е- защото сърцето обича да гори мазнините, предпочита тях за енергия :wink:

23.11.06
10:08

[quote author=“kyc-kyc”][quote author=“Lumina”]Понеже вече ми напомниха, че няма никаква връзка между конкретните мускулни групи, натоварвани с кардио тренировка и отслабването на определени места по тялото, искам да дам малко цифри, без да ги коментирам.

Резултатите ти са всичко заедно- хранене+тренировка+постоянство... :D

А като сваляш, сваляш навсякъде- не само от местата, които мериш... Сваляш и от прасец, ръце, лице, бюст- всички места, където има складирани мазнини, както и мазнините от вътрешните органи- сърце и черен дроб, например- те също затлъстяват. Кардио тренировка не означава пътечка или велоергометър, или там някой друг уред... Кардио тренировка означава тренировка на сърцето- (”КАРДИО”) и означава ОПРЕДЕЛЕН ПУЛС. Пулсът прави тренировката аеробна или анаеробна. “Кардио тренировка” означава, че пулсът ти е в зоната на изгаряне на мазнини, (индивидуална за всеки според пол и възраст). Тя има долен праг- прагът с анаеробната и горен праг. От тези 2 прага се определя зоната на горене на мазнини. А защо се прави такава точно тренировка за горене на мазнини... Отговорът е- защото сърцето обича да гори мазнините, предпочита тях за енергия :wink:

Хайде и аз да се намеся! Извинявай за репликата, ама анаероб е жив организъм (растение или животно), който живее само в отсъствие на кислород. Наистина ли тренировките, които излизат от понятието аеробни влизат в противоположното  :roll:  :?: Мисля, че това е малка стилистична неточност.
А за Lumina - Щом има полза от това което правиш, значи правиш това което трябва! Аз познавам жена която отслабва ... със шоколадови бонбони! Това, че при мен не се получава не би ми позволило да и кажа, че тя всъщност не отслабва, защото това не е възможно, след като фактът е на лице. Всички сме толкова различни и това е хубавото във форума, че можем да се запознаем с варианти, които може да се окажат подходящи и за нас.  :D

23.11.06
10:09

не само пулса бате ами и типа мусколна тъкан която натоварваш било то I , IIa , IIb тип , при кардиото т.е оксидизиране на мазнините се ползва тип I ако тръгне натоварва 60-70 % от силовите си предели то идва и IIa при които оксидазата е слаба и накрая идва IIb които предимно ползва глукоген , и затова има разлика от тичане до тичане , ако си на равна повърхност и тичаш е повече аеробно от колкото ако вървиш под наклон тъи като при наклона тежеста тласкана е по голяма следователно биха очаствали и тип IIa и евентуално и IIb . А и тичането на патека нема много общо с това навънка :) Едно е да подскача човек на едно място друго е да тласка тялото си напред :)

FI

23.11.06
10:15

[quote author=“Jina”]Аз познавам жена която отслабва ... със шоколадови бонбони!

Искам да се запозная с тази жена, да ми разкрие тайната на успеха. :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

23.11.06
10:18

А и да пообесня ако дигне една вилица примерно ползва тип I , колкото по голяма е тежестта толкова повече мусколни влакна от тип I нервната система пуска , когато стигне макс идва тип IIa и после IIb логиката е няма само анаеробно движение ... почва от оксидаза ( аеробно ) и колкото по голяма е силата на съпротивление на тежестта толкова повече се ползва глукогена т.е анаеробното :) Това което искат дамите е издръжливост на тип I от там и горене на мазнини :) тип IIa - култористите това е типа при които настъпва хипертрофия т.е овеличаване на обема :) и тип IIb при трибоици и силови спортове за кратък период от време , кое как се тренира .... бих обеснил ако мое се пише на латинеца ама така е убииство за мен :)

23.11.06
10:20

[quote author=“fitday”][quote author=“Jina”]Аз познавам жена която отслабва ... със шоколадови бонбони!

Искам да се запозная с тази жена, да ми разкрие тайната на успеха. :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Това, че не си виждала тазманийски дявол не означава, че той не съществува, нали?
Истината е, че когато тя хапне шоколадов бонбон, той я засища и просто нищо друго не яде!

23.11.06
10:31

[quote author=“Cruise”]А и да пообесня ако дигне една вилица примерно ползва тип I , колкото по голяма е тежестта толкова повече мусколни влакна от тип I нервната система пуска , когато стигне макс идва тип IIa и после IIb логиката е няма само анаеробно движение ... почва от оксидаза ( аеробно ) и колкото по голяма е силата на съпротивление на тежестта толкова повече се ползва глукогена т.е анаеробното :) Това което искат дамите е издръжливост на тип I от там и горене на мазнини :) тип IIa - култористите това е типа при които настъпва хипертрофия т.е овеличаване на обема :) и тип IIb при трибоици и силови спортове за кратък период от време , кое как се тренира .... бих обеснил ако мое се пише на латинеца ама така е убииство за мен :)

Младежо, моля те, използай фонетика, че ме измъчи. Наистина ми е интересно кое как се тренира, но пробвай да напишеш мускул с “у” и културист - също. Извинявай, не се заяждам, ама виждам, че не е случайна грешка.

23.11.06
10:43

има разлика да сваляш кг и да сваляш мазнини :) Като си отреже косата значи ли това че съм отслабнал :) Като гладува с бомбони нормално е дроб очи коса тъкан , вода да сваля :) Да не говорим за луфта от глукогена 1 единица глукоген 3 единици вода , запасите от глукоген са 250-600 г и повече зависи от човека :) тфа значи че един ден глад и си без 1-3 кг ? ама дали това е отслабване или временен ефект как мислите ? В първия одобен момент организма ги си връща запаса глукоген значи ли че тогава дебелее ? lol :)

23.11.06
10:45

Jina мноо съм скаран с кирилица предпочитам англииски ама няма схванете ;)  А и пиша с букви които знам де се намират като е на кирилица а за правопис споко нема се притесняваш :) А не искам ме цензурират ако драсна на латинеца

23.11.06
10:47

[quote author=“Cruise”]има разлика да сваляш кг и да сваляш мазнини :) Като си отреже косата значи ли това че съм отслабнал :) Като гладува с бомбони нормално е дроб очи коса тъкан , вода да сваля :) Да не говорим за луфта от глукогена 1 единица глукоген 3 единици вода , запасите от глукоген са 250-600 г и повече зависи от човека :) тфа значи че един ден глад и си без 1-3 кг ? ама дали това е отслабване или временен ефект как мислите ? В първия одобен момент организма ги си връща запаса глукоген значи ли че тогава дебелее ? lol :)

Давай кое как се тренира! Аз лично отказвам да смятам, да помня трудни думи и да броя калории - моля да ми простят всички отдадени до краен предел на градежа на тялото! Достатъчно е в основни линии да се придържам към правилен режим. Виж по отношение на методики и тренировки бих се заслушала!

FI

23.11.06
10:48

[quote author=“Jina”][quote author=“fitday”][quote author=“Jina”]Аз познавам жена която отслабва ... със шоколадови бонбони!

Това, че не си виждала тазманийски дявол не означава, че той не съществува, нали?
Истината е, че когато тя хапне шоколадов бонбон, той я засища и просто нищо друго не яде!

Ама аз на шега го написах, не съм искала да те обидя. Съжалявам. :oops:  :oops:  :oops:

23.11.06
10:53

[quote author=“fitday”][quote author=“Jina”][quote author=“fitday”][quote author=“Jina”]Аз познавам жена която отслабва ... със шоколадови бонбони!

Ама аз на шега го написах, не съм искала да те обидя. Съжалявам. :oops:  :oops:  :oops:

Аз изобщо не съм обидена! Напротив, забавлявам се!  :D

23.11.06
11:39

[quote author=“kyc-kyc”]Кардио тренировка не означава пътечка или велоергометър, или там някой друг уред... Кардио тренировка означава тренировка на сърцето- (”КАРДИО”) и означава ОПРЕДЕЛЕН ПУЛС. Пулсът прави тренировката аеробна или анаеробна. “Кардио тренировка” означава, че пулсът ти е в зоната на изгаряне на мазнини, (индивидуална за всеки според пол и възраст). Тя има долен праг- прагът с анаеробната и горен праг. От тези 2 прага се определя зоната на горене на мазнини. А защо се прави такава точно тренировка за горене на мазнини... Отговорът е- защото сърцето обича да гори мазнините, предпочита тях за енергия :wink:

Мерси, че ме светна, наистина нямаше да знам това, ако не беше ти.... :wink:

23.11.06
13:26

[quote author=“Lumina”]Понеже вече ми напомниха, че няма никаква връзка между конкретните мускулни групи, натоварвани с кардио тренировка и отслабването на определени места по тялото

Това изречение ми беше много трудно да го разбера, защото има 3 грешки в него. Прочетох го 4-5 пъти, за да предположа какво искаш да кажеш...
Да уточня, че връзките, които търсиш и посочваш трябва да са преки. То иначе човек може да си разсъждава до безкарай и да посочва хиляда други странични фактори които също, или евентуално, влияят...
1. Отслабването е в ПРЯКА връзка единствено с отрицателния калориен баланс, а не с кардио тренировка, мускулни групи и т.н.
2. “Отслабване на определени места”.... Всъщност организма гори мазнините обикновено по обратен ред на натрупване- първо гори последно натрупаните и т.н., а не от определени места, по скоро за слоеве става въпрос... Гориш мазнините от всички места, но ако се е получило първо да ти намалеят обиколките на “определени места”, то вероятно последно най- много там си трупала...
3. “конкретни мускулни групи, натоварвани с кардио тренировка”- Ето това, пък, Cruise ти го обясни... Кардио тренировката натоварва “Конкретни мускулни ВЛАКНА”, не групи... Всеки мускул е съставен от няколко типа влакна и разликата е, че при различен тип тренировка(аеробна, анаеробна) участва съответния тип- това е другото, по което се различават 2та вида тренировки. Иначе една и съща мускулна ГРУПА можеш да натовариш и аеробно, и анаеробно в зависимост от това кой тип мускулни влакна участват, което пък зависи от интензитета на тренировката :D

23.11.06
13:28

[quote author=“Lumina”][quote author=“kyc-kyc”]Кардио тренировка не означава пътечка или велоергометър, или там някой друг уред... Кардио тренировка означава тренировка на сърцето- (”КАРДИО”) и означава ОПРЕДЕЛЕН ПУЛС. Пулсът прави тренировката аеробна или анаеробна. “Кардио тренировка” означава, че пулсът ти е в зоната на изгаряне на мазнини, (индивидуална за всеки според пол и възраст). Тя има долен праг- прагът с анаеробната и горен праг. От тези 2 прага се определя зоната на горене на мазнини. А защо се прави такава точно тренировка за горене на мазнини... Отговорът е- защото сърцето обича да гори мазнините, предпочита тях за енергия :wink:

Мерси, че ме светна, наистина нямаше да знам това, ако не беше ти.... :wink:

За нищо.. :D Помагам с каквото мога :wink:

24.11.06
22:55

[quote author=“kyc-kyc”] За нищо.. :D Помагам с каквото мога :wink:

Нека ти помогна и аз с това, което мога. :)
Забелязала ли си, че хората често реагират странно на твоите опити да им помагаш? Че често между теб и другите се заформят, като че от никъде изскочили, спорове и размяна на остри/саркастични забележки?

Кус-кус, ти си нагледен пример за поговорката, че пътят към ада е осеян с добри намерения. Бъди внимателна за грешки в маниера ти на комуникация, които абсолютно обезсмислят всякакви твои опити да бъдеш полезна и водят до обратния ефект - напрежение и опозиция.

Ти си нова тук и желанието ти да се впуснеш активно в живота на този форум е повече от разбираемо. В същото време е ясно, че имаш познания и че се интересуваш от/практикуваш фитнес сериозно.

Проблемът е, че всяко от тези твои качества си има обратната страна: ентусиазмът ти твърде бързо се превръща в натрапване, а познанията ти - в тесногръдие и догматизъм.

Добрата новина е, че в този форум има необичайно стълпотворение на хора с подобен на твоя проблем, т.е. ти не си някаква бяла врана тук... :) Все пак дръж сметка обаче, че мнозинството от подобните на теб са мъже, а за тях е много по-приемливо да бъдат агресивни и фанатични. Това, до голяма степен, са качества, които дори се възпитават целенасочено в мъжете и им се внушава, че те са неделима част от “истинската” мъжественост, особено в сферата на спорта... Лошата новина е, че ако продължаваш с този маниер твърде дълго, ще си останеш “права”, но сама и разочарована от контактите си с хората...

Ето някои точки, от които можеш да започнеш да променяш комуникативните си навици:
- на първо време, опитай да се включваш само в теми, в които е зададен въпрос (например моята тема за пътеката и седалището не е такава...);
- когато изразяваш мнение по даден въпрос, ползвай по-често изрази от сорта “според мен”, “аз мисля, че”, “моят опит сочи, че” и т.н.;
- избягвай заповедни форми на изразяване и презумпция за правота;
- избягвай острота и особено сарказъм, когато даваш мнението си някому и винаги помни, че освен в случаите, когато някой е помолил конкретно теб за мнение, твоите постове обслужват предимно теб самата. С прости думи казано, не правиш услуга на хората, когато им даваш акъла си, а задоволяваш собствените си потребности да бъдеш забелязана. Това означава, че никога не бива да имаш очаквания към начина, по който хората възприемат личното ти мнение и съвет - те имат правото не само да не се съобразят с него, но и въобще да не си направят труда дори да го прочетат. Ти си тази, която няма правото да им се сърди...

Надявам се, че съм била полезна с този си пост, или поне подобаващо съм върнала услугата с помощта... Пожелавам ти да имаш такъв успех в общуването, какъвто имаш в познанията по фитнес. :)

24.11.06
23:42

[quote author=“Lumina”][quote author=“kyc-kyc”] За нищо.. :D Помагам с каквото мога :wink:

- на първо време, опитай да се включваш само в теми, в които е зададен въпрос (например моята тема за пътеката и седалището не е такава...);
- когато изразяваш мнение по даден въпрос, ползвай по-често изрази от сорта “според мен”, “аз мисля, че”, “моят опит сочи, че” и т.н.;
- избягвай заповедни форми на изразяване и презумпция за правота;
- избягвай острота и особено сарказъм, когато даваш мнението си някому и винаги помни, че освен в случаите, когато някой е помолил конкретно теб за мнение, твоите постове обслужват предимно теб самата. С прости думи казано, не правиш услуга на хората, когато им даваш акъла си, а задоволяваш собствените си потребности да бъдеш забелязана. Това означава, че никога не бива да имаш очаквания към начина, по който хората възприемат личното ти мнение и съвет - те имат правото не само да не се съобразят с него, но и въобще да не си направят труда дори да го прочетат. Ти си тази, която няма правото да им се сърди...

Надявам се, че съм била полезна с този си пост, или поне подобаващо съм върнала услугата с помощта... Пожелавам ти да имаш такъв успех в общуването, какъвто имаш в познанията по фитнес. :)

- Този пост е за Лични, освен, ако не си го писала на пътеката, тоест- благодарение на него си оформила седалище...
- Не винаги изразявам мое мнение, не казвам “моят опит” и “според мене”, защото това е открито много преди АЗ да стигна до този извод- не мога да си преписвам чужди заслуги...
- “заповедните форми” са нелепо твърдение, защото в повечето постове разяснявам, обяснявам, уча... Ако все пак някъде си ги срещнала, то са неумишлени.. Ти самата редовно пишеш в заповедна форма( и целият ти пост е в такава :D )-, но това е маловажно, друга е целта на форума...
- като казах “форум”- това означава тема обсъждана от всички, която не е адресирана лично към някой, това е и идеята на форума...
- не съм саркастична, конкретна съм, казвам нещата в прав текст, за съжаления си права, че някои хора се засягат лично (затова отдолу съм написала НИЩО ЛИЧНО)
- нова не съм, от 2 години го чета тоя форум, от скоро пиша, защото съм по- свободна, не за друго :D
- ако ме познаваше щеше да знаеш колко е тъпо твърдението ти, че искам да съм забелязана :D . Аз съм забелязвана, повярвай ми, и нямам нужда от форуми, за да се доказвам, защото съм се доказала :D ...
- въпрос на личен избор е дали някой ще прочете това, кото пиша, за мене няма особено значение, тези знания не изчезват като ги напиша, пак са в мене...
- очаквания нямам никакви за нищо и никой, свързани с форума :D
- благодаря за загрижеността, но проблеми в общуването нямам, защото избягвам да общувам с комплексирани хора, дето все им се струва, че някой ги поучава, или им заповядва, или ги иронизира, или им се подиграва, или ги подтиска било то със знания, умения, опит, възможности, или друг начин...
- и другите ЛИЧНИ препоръки към мене ги пращай на лични, да не спамиме темата :wink:

25.11.06
01:21

Мисля, че каквото имах да ти казвам, вече го направих, надявам се и с теб да е така. :)

P.S. Права си - човек определено трябва да внимава като пише в собствените си теми, че може да ги “оспами”... :lol:

26.11.06
21:59

[quote author=“Lumina”]Мисля, че каквото имах да ти казвам, вече го направих, надявам се и с теб да е така. :)

Аз никога не съм имала да казвам нещо нито на тебе, нито на кой да е друг от форума. Коментирам СПОРТНИ теми, твърдения, сентенции- какъвто е сайта, а не ПОТРЕБИТЕЛИ, които не познавам, което е грозно и невъзпитано. Това е единственото ми обръщение- разяснение лично към тебе и то, защото ти се обръщаш към мене.Аз не бих си позволила да досаждам на хора, като не на място анализирам ПОВЕДЕНИЕТО ИМ и натрапвам МОЯТА идея за тяхното поведение...
Коментирай ПОСТОВЕТЕ МИ(ако имаш какво да кажеш), НЕ МЕНЕ, Lumina…

27.11.06
13:00

Айде да продължите да се изяснявате на лични, стави ли?

lex cazinsky

17.12.06
08:34

а аз искам специално да подчертая ,че Пътеката вреди на вас и на вашето здраве - на вашите крака и кости  :?  По-добре велоаргометър , кростренажьори и подобни , в които няма съпротивление срещу изкуствената настилка. Мислете от време за вашето здраве , щото по-добре здрави с целулит , отколкото хубави с артрит. Е - най-добре здрави и хубави , де  8)

17.12.06
11:44

[quote author=“lex cazinsky”]а аз искам специално да подчертая ,че Пътеката вреди на вас и на вашето здраве - на вашите крака и кости  :?  По-добре велоаргометър , кростренажьори и подобни , в които няма съпротивление срещу изкуствената настилка.

А какво препоръчваш - съпротивлението на още по-твърдия и неравен терен навън, където освен всички други възможни травми, можеш и да си изкълчиш, или направо счупиш крака?!  :lol:
В смисъла, в който говориш, всякаква аеробна дейност е опасна за здравето и ставите, защото включва интензивни и/или продължителни повтарящи се движения...
А за този безсмислен уред - велоергометъра, можеш да попиташ тук някои хора, които са го карали по 3 часа всекидневно и наистина са си преебали ставите... :lol:

17.12.06
13:42

[quote author=“Lumina”][quote author=“lex cazinsky”]а аз искам специално да подчертая ,че Пътеката вреди на вас и на вашето здраве - на вашите крака и кости  :?  По-добре велоаргометър , кростренажьори и подобни , в които няма съпротивление срещу изкуствената настилка.

А за този безсмислен уред - велоергометъра, можеш да попиташ тук някои хора, които са го карали по 3 часа всекидневно и наистина са си преебали ставите... :lol:

Аз съм тези “някои хора”, дето са си пре...ли ставите :D ...
Не е виновен велоергометъра обаче, а безсмислено дългата и натоварваща тренировка в резултат на тогавашните ми познания(незнания).. НО ако бях бягала на пътека по 3 часа щяха да са ми много по- увредени. Ставата е предпазена от мускули и сухожилия, които когато са добре развити поемат една много голяма част от тежеста и не се получава износване. Организмът е много сложна система и за извършването на една дейност играят роля много фактори, участват много системи, които е небходимо да са на едно ниво. Може да имаш силата (тренирани мускули) да бягаш, но да нямаш сърце за това (тренирано сърце), може пък да имаш “въздух и сърце”, но да са ти слаби мускулите, може да имаш пък и двете, но да са ти неподготвени ставите... Затова  правилното и съобразеното с нивото трениране е важно- за да няма контузии..

Вярно е, че пътеката натоварва ставите, затова и не се препоръчва на много пълни хора.

Вярно е, че велоергометър и кростренажор са по- добрия вариант за аеробна тренировка (от гледна точка на щадене на ставите), защото натоварват ставите само с повторение, но не и с тежест..

Аз предпочитам да бягам, защото мога и защото това стяга и оформя мускулите. Велотренировката си е чисто за отслабване( топене на мазнини), защото е без допълнително натоварване, а аз не търся този ефект. Но когато съм уморена винаги сядам на велоергометъра...

Аз съм “ЗА” премерената, правилната и съобразена с нивото тренировка..

lex cazinsky

17.12.06
15:15

дори бетона поема малко от енергията на тялото и не създава такова напрежение както пътеката - затова - да препоръчвам ти кален , неравен терен пред правата и прецакваща пътека.  8)

ключовата думичка при всеки вид кардио е виокоинтенизвно-интервално трениране. Обсъждали сме го вече , огледайте наоколо.

със здраве

17.12.06
23:04

[quote author=“lex cazinsky”] ключовата думичка при всеки вид кардио е виокоинтенизвно-интервално трениране. Обсъждали сме го вече , огледайте наоколо.

Ключовата дума може да е тази, а може и да е съвсем различна - според човека, драги... Аз например, никога няма да мина на такъв режим на кардио тренировка. За мен ключовата дума си остава монотонното 45-минутно кардио, под формата на бързо изкачване по пътека, което обожавам. Също така никога няма да правя кардио сутрин, на гладно. На всички, които имат различен маниер на трениране - успех в техния си път. 8)  :D

Всеки прави това, което му идва отвътре и това не е случайно - единствената голяма истина е да се водиш по инстинкта си.

lex cazinsky

17.12.06
23:21

[quote author=“Lumina”]Всеки прави това, което му идва отвътре и това не е случайно - единствената голяма истина е да се водиш по инстинкта си.

OMG ! Инстинкта ти !  Това беше нещо ново  :lol:  Аз бих те посъветвал да не се предоверяваш на инстинкта си и да почнеш да се доверяваш на онова нещо в мозъчната ти кутия ... онова с двете полукълба.
Поздрави

17.12.06
23:36

[quote author=“lex cazinsky”] OMG ! Инстинкта ти !  Това беше нещо ново  :lol:  Аз бих те посъветвал да не се предоверяваш на инстинкта си и да почнеш да се доверяваш на онова нещо в мозъчната ти кутия ... онова с двете полукълба.

А къде според теб се локализират инстинктите бе, момче? Всъщност да, при теб може и да са на друго място... :lol:

lex cazinsky

17.12.06
23:42

действаш/говориш първоинстинктивно. Ако при тебе инстинктите се оформят в мозъка мога само да кажа , че имаш странна физиология  :lol:  А били ми обяснила какво е инстинкт впрочем ?  :wink:

18.12.06
00:23

Под “инстинкт” в случая разбирам интуитивното познание за това, кое е най-оптималният за някого вариант на нещо. Често това се оформя като знание на принципа”проба-грешка”, но не задължително.

А по въпроса с това, къде се локализират ВСЯКАКВИ психични процеси, науката се е произнесла отдавна - единствено в мозъка. ОСОБЕНО за инстинктите. За душата може да се спори, но за тях - абсолютен бетон! :lol:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1