Набирания

12.11.06
18:42

Значи проблема ми е че в програмата ми трябва да направя 4 серии по 10 повторения набитания , а аз мога 4 серии по 7 повторения как и кво да направя че да мога вече по 10 помогнете ми :) от скоро почнах да ги правя има няма 1-2-3 месеца нз точно стажа ми е 1г и 3 месеца висок съм 175см 76-77кг

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

12.11.06
18:48

В началото всеки има проблем със набиранията както и аз имах.Но сега нямам такива проблеми има 3 варианта да ги правиш с фитили, да правиш на скрипец или да ти напиша една програма която аз правих за 12 седмици ако не се лъжа и сега ми е доста по лесно.Ако искаш ще ти я напиша

12.11.06
18:50

Постоянство ти трябва. Ще правиш по общо 40-45 набирания на тренировка, в колкото серии станат. С времето разширяваш хвата. Просто след време ще стане. А това, че в програмата пише 4х10 не е толкова важно за набирнията. Аз повече от 8 не съм можел да направя, затова правех по колкото мога. За 4 месеца имаше много добър ефект. Така че - смело напред!
ЕДИТ: разминахме се с минутка...
Не мисля, че е добра идея да се набираш с фитили. Нека и предмишницата разбере, че се набираш. Здравият хват е нещо много важно. Не го разнежвай с фитили.

Скоро ще можеш да ги правиш спокойно. Продължавай.

12.11.06
18:58

[quote author=“caspera”]Значи проблема ми е че в програмата ми трябва да направя 4 серии по 10 повторения набитания , а аз мога 4 серии по 7 повторения как и кво да направя че да мога вече по 10 помогнете ми...

Ако трябва ще правиш 40 серии с по 1 повторение и пак ще свикнеш! Въпрос на време е  :wink:

13.11.06
10:47

Това са глупости.По-добре прави 4x7 отколкото 2x10(примерно)Прави си ги и да не ти пука,че не са 10 да кажем.Може да пробваш 3x10.

13.11.06
11:45

мерси за отговорите ви :) ще продалжавам пък с времето ще видим кото стане ще продалжавам напред и тва е  :P

13.11.06
18:07

всичко е до тренировка,като си легнал за първи път на лежанката да не си почнал с 100 килограма ... всичко е “тренинг”

DunevmotorSport

13.11.06
18:22

Значи аз сега започвам с набиранията и ми казаха да виса на висилката със сгънати ръце и така ще ми заякне бицепса и предмишницата и постепенно ще мога да се набирам
Знам че моя пост няма нищо общо с темата, но да кажа за тези дето сега почват като мене с набиранията

13.11.06
19:44

вярно са ти казали :)

13.11.06
19:54

стига с тия фитили да не си 100 кила :) аз на 80 кила се набирах 20-ка за гръб,сега ми е доста потрудно но 12-ка си дърпам  :lol:  смело малко по малко някой да ти помага за последните и тва е само психиката те спира !!!  :idea:

13.11.06
21:11

Няма да стане от първия път.Набирай се всеки ден или през ден по няколко пъти.Като моя съвет е да не се набираш един път на 15(ако да кажем това ти е максимума при мен),а примерно да правиш 4x10.

13.11.06
21:58

[quote author=“freezer”]Няма да стане от първия път.Набирай се всеки ден или през ден по няколко пъти.Като моя съвет е да не се набираш един път на 15(ако да кажем това ти е максимума при мен),а примерно да правиш 4x10.

Ако се набираш всеки ден ще претренираш гърба може да се набираш през ден и да намалиш малко тренировката за гърба примерно едно упражнение по малко.И си вземи един стол ако няма кои да ти помага и така прави колкото можеш повече.А иначе фитилите са за да се изолира китката при набирането и да можеш да направиш повече защото правиш 10 примерно можеш още но хвата ти не държи и се пускаш

OL

13.11.06
23:07

Стола за какво му е? че и аз съм нов и неразбирам много все още :) Включих и аз набирания в тренировките си , 2 пъти в седмицата - понеделник и петък 4хМАКС (все още 4-6) ... така ли е по добре или примерно да направя 30-40 на колкото серии мога? Също пречи ли че включих и кофички при гръб и трицепс (пак 4 по макс) ... харесва ми като упражнение и за това, а и програмата ми не е кой знае колко тежка :)

13.11.06
23:32

и аз съм имал сходен проблем

направи следния цикъл и ти гарантирам успех

1 седмица 3 серии по 5 повторения с 5 кг допълнителна тежест (не до отказ)
2 седмица 3 серии по 7 повторения с 5 кг диск до отказ
3 седмица 3 серии по 5 повторения с 10 кг диск + ЕДНА СЕРИЯ ДО ОТКАЗ БЕЗ ДИСК
4 СЕДМИЦА - БЕЗ ТЕЖЕСТ  да направиш 3 серии по 10 набирания

14.11.06
10:44

[quote author=“OLS3M”]Стола за какво му е? че и аз съм нов и неразбирам много все още :) Включих и аз набирания в тренировките си , 2 пъти в седмицата - понеделник и петък 4хМАКС (все още 4-6) ... така ли е по добре или примерно да направя 30-40 на колкото серии мога? Също пречи ли че включих и кофички при гръб и трицепс (пак 4 по макс) ... харесва ми като упражнение и за това, а и програмата ми не е кой знае колко тежка :)

Стола му е нужен примерно ако има сили за още някои повторение но китките му не издържат да почине за 1-2 сек. и да направи още някои повторение примерно.Кога правиш гръб и какво правиш за него?повече от 4-5 серии не са ти нужни.А кофичките на стол ли ги правиш или на успоредка и със какъв хват и и като упражнения за коя мускулна група ги правиш.Кофичките са царя на упражненията за горна част на тялото,клека за долната.Аз имам една програма за 12 седмици ще я намеря аз по нея тренирах правех 10набирания преди нея след края и вече правех по около 25 и вече със тежест.

[quote author=“RAMBO”]и аз съм имал сходен проблем

Тои ти казва че със неговите му килограми прави 6-7 повторения ти му пишеш тежест да сложи тва е излишно и ненужно.

14.11.06
16:21

преди малко пробвах  да видя колко ще направя напраи 4 по 10 на последната серия леко ми помагаха теи че с тренирането ще свикна бладогаря за мненията ви :)

14.11.06
18:56

Всичко е до време и постоянство.
Аз правя по 100 набирания
5 упражнения ; 2 серии по 10 повторения.Отделно 250 помпички.Но това го правя цяло лято!
Но ако искаш ми вярвай това за мен е най-доброто! Както се натоварвам на лостовете ,така във фитнеса не мога!

OL

14.11.06
21:43

bugatibugati

Значи гръб тренирам в сряда(Гръб-3упр.,Трицепс-2упр.,Трапец-1упр,предмишница-1упр.) като правя : Придърпване на верт. скрипец 3х8 + Хоризонтален скрипец 3х8 + Гребане с дъмбел 3х8. Същият ден правя и кофички 3-4 серии до отказ на успуредка (не на стол) с широк хват(защото нямам друг избор това е единствената в залата) доколкото знам с този хват е за гърдите. А в Понеделник(Гърди-3упр,Бицепс-2упр, Корем) и петък(Рамо-2упр,крака-4упр.,корем) правя Набирания. Не е много тежка програма. Искам да разширя гърба, да включа ли и в сряда набирания ? А кофичките дали ще е добре да ги правя 2 пъти седмично ? Много въпроси зададох :) Благодаря

15.11.06
09:23

това и аз щях да кажа. Имах същия проблем - сякаш без напредък седмица след седмица без тежест по 6-7 ама измъчени. Един пър птобвах с 5-ци, после пак, после пак, после с 10-ки и сега смея да кажа че без тежест почти не ми се опират. Така започнах  и кофичките да ги правя .

15.11.06
12:39

100 набирания?

15.11.06
22:34

[quote author=“bugatibugati”]

Тои ти казва че със неговите му килограми прави 6-7 повторения ти му пишеш тежест да сложи тва е излишно и ненужно.

абе недей се изказва неподготвен, това е цикъл за сила в набиранията, като завърши този цикъл ще може да прави 10- ки без тежест

OL

16.11.06
12:07

[quote author=“OLS3M”]
Значи гръб тренирам в сряда(Гръб-3упр.,Трицепс-2упр.,Трапец-1упр,предмишница-1упр.) като правя : Придърпване на верт. скрипец 3х8 + Хоризонтален скрипец 3х8 + Гребане с дъмбел 3х8. Същият ден правя и кофички 3-4 серии до отказ на успуредка (не на стол) с широк хват(защото нямам друг избор това е единствената в залата) доколкото знам с този хват е за гърдите. А в Понеделник(Гърди-3упр,Бицепс-2упр, Корем) и петък(Рамо-2упр,крака-4упр.,корем) правя Набирания. Не е много тежка програма. Искам да разширя гърба, да включа ли и в сряда набирания ? А кофичките дали ще е добре да ги правя 2 пъти седмично ? Много въпроси зададох :) Благодаря

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1