Защо бадемите са по-скъпи

Sportex

13.11.06
18:48

Защо са по-скъпи от повечето други ядки. Има ли нещо по-споециално, по-добро в тях или реално е нерационално да даваме пари за тях, като може да си купуваме други ядки?! :roll:

Saint

13.11.06
19:28

Аз бих също попитал фъстъците не са ли сходни по стойности с бадемите не е ли по добре да взимаме фъстъци все пак са и по евтини?!

Bad_Boy_Killer

13.11.06
22:07

хахаахах Еми не са най вкусните ядки

А нещо за местата където растат, количествата в които се отглеждат, вноса ... обърнете им внимание. Теоритично се препоръчват бадеми сред ядките за културизма, но конкретно причината не мога да я назова.

JD

14.11.06
14:45

Причината е една и съща като всеки продукт от хранително-вкусовата промишленост, цената се определя от разхода, технологията и реколтата или с други думи  бадема не расте като джнките  :lol:

Sportex

15.11.06
03:45

[quote author=“jdoe”]Причината е една и съща като всеки продукт от хранително-вкусовата промишленост, цената се определя от разхода, технологията  :lol:

Тук много грешиш - пример - кафявия ориз, кафявата захар. :wink:
Но да не бягаме от темата, ако някой има съществен отговор, нека пише. :wink:

16.11.06
01:26

[quote author=“Saint”]Аз бих също попитал фъстъците не са ли сходни по стойности с бадемите не е ли по добре да взимаме фъстъци все пак са и по евтини?!

тц
фъстъците не са ядки, а бобови

20.11.06
14:41

[quote author=“Sportex”]Защо са по-скъпи от повечето други ядки. Има ли нещо по-споециално, по-добро в тях или реално е нерационално да даваме пари за тях, като може да си купуваме други ядки?! :roll:

“Вносът на бадеми без черупки бележи непрекъсната тенденция на увеличаване  и през 2003 г. достига 892 тона /35% от вноса на черупкови/. В страната няма стоково производство на бадеми, а потреблението на ядки непрекъснато се увеличава.

Най-големи са количествата внесени от САЩ – 592 тона /66% от бадеми без черупки/.

Вносът от ЕС  нараства до  294 тона /33% от бадеми без черупки/, в т.ч. от Гърция – 95% и от  Испания – 5%. Съгласно договореностите за либерализиране на търговията на ЕС е предоставена възможност за неограничен внос на бадеми без черупки с 0% мито.  “
И при 0 % мито пак са скъпи :roll:  Сигурно заради нарасналото потребление.
На мен ми направи впечатление, че лешниците станаха по-скъпи от бадемите, а преди време беше обратното. Кило сурови лешници с черупки намерих за 10 лв. на пазара, бадеми не видях, орехите по 1.60лв с черупки за 1 кг. и 0.80лв за 100 гр ядки си заслужават вниманието.
Извън темата да питам в таблиците с хран. стойности,  тези черупчести ядки с черупките ли са им дадени хран. стойности, т.е. как да ги теглим с черупките или само ядките?
А бананите? С кората или обелени? Рибите-изчистени или с карантията?

21.11.06
01:20

да наистена са скъпи  :cry: и тука в 4ужбина са скъпи 200гр лешници са около 3,50 ?  ама по добре ядки от колкото кутия МАРЛБОРО  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1